15 Tecken Av Föräldrarnas Delirium

Nyligen var jag försöker förklara för mina barn varför vi kan säga dam men inte fan, och efter tre timmars började jag känna mig lite vimsig. Jag bestämde mig för att jag hade troligen minskade delirium och ville kolla upp det. Väl när jag läste igenom de tecken och symtom, beskrivning började titta kusligt bekant. Jag tänkte att det är helt vad jag har!

Men vad jag har är inte från en infektion i buken eller uttorkning, det är från mina barn . Det heter inte "delirium," det kallas "föräldraskap." Gå vidare. Ta en titt själv.

Tecken och symtom på delirium inkluderar:

1. En oförmåga att hålla fokus på ett ämne eller i ändra ämnen. Åh titta! Det är en kisse! Mamma, titta på mig att hoppa av dessa trappor! Är jag längre? Jag har en konstig vårtliknande sak på min tå! Hur mycket ska jag väga? Var är månen? Varför är din mage så kladdiga?

2. Vandrande uppmärksamhet. Eeeh, vad?

3. För att fastna på en idé snarare än att svara på frågor eller konversation. Mig, sitter framför Netflix varje natt: Mamma? Är du på väg till sängen? Varför göra du få att stanna upp? Vill du höra min sång? Jag har en historia att berätta! Jag måste bajsa! Hallå? Kan du höra mig?

4. Att man lätt blir distraherad av oviktiga saker. Åh, hej, Internet. Var har du varit de senaste fem minuter av mitt liv?

5. Dras in, med lite eller ingen aktivitet eller lite svar till miljön. Det låter i mitt hem varje dag innan eller: Morsan. Morsan. Mamma! Mamma! Mama! Momomomomomomomomomomom!

6. Dåligt minne, särskilt om de senaste händelserna. Gjorde jag verkligen äta min grabb är Halloween godis till frukost? Är det tisdag? Är jag klädd i byxor?

7. Desorientering eller att inte veta var man är, vem man är eller vilken tid på dygnet det är. Kör jag bil till banken? Nej, jag tror att jag ska plocka upp någon? Skit. Vilken tid är det? Och vem är den hårig dam i spegeln?

8. Svårigheter att tala eller minns orden. Hej Jack, jag menar Sar...jag menar...du grabben, sluta med det! Eller, hej, kan du ta det-en-ma-jiggy som går till sak som jag använder för...åh skitsamma, jag ska göra det.

9. Vandring eller nonsens tal. Ergh , fluf , blech —dessa är bara några av de ljud jag gör samtidigt att vakna med någons armhåla i ansiktet, manövrering i ett badrum stall med två andra personer, eller svara på frågan, "Hur var din dag, Kära?"

10. Svårt att förstå tal. Ingen här kan säga att deras Ls Rs eller Ss, så japp, wook, en wabbit! Dess weally en wabbit! En foft, foft, pwetty wittle wabbit. Vad?

11. Svårt att läsa eller skriva. Behandlingen? Som en bok? Hahaha! Skriva? Gör signera mitt namn för field-trip tillstånd glider räkna?

12. Ser saker som inte finns. I mitt sinne, lördag morgon är lycksalig—morgon myser, pannkakor, alla respekterar varandras kroppar och med sina ord. Jag är uppenbarligen delirious.

13. Rastlöshet, agitation, irritabilitet eller stridslysten beteende. Åh min gud! Allvarligt, sitta ner och sluta ta på varandra! Och bara ge mig den där jäkla gaffel om du inte kan använda det för att äta!

14. Störd sömn vanor. Det är ett litet barn som står i mitt rum och stirrade på mig, peta på mina finnar.

15. Extrema känslor som rädsla, ångest, ilska eller depression. Jag kan känna alla dessa känslor i 30 sekunder i affären: Stoppa stå upp i vagnen! Åh min gud, du som nästan föll. Jag har sagt till er så många gånger att inte göra det! Jag är en sådan hemsk mamma.

Så, om du drabbas av alla av dessa tecken och symtom på delirium, Mayo Clinic rekommenderar att du gå och se en läkare direkt.

Jag är helt skulle, men jag, ergh , fluf , blech vad var det vi talar om igen?

ADVERT

Lägg till din kommentar