15 Frågor Alla Nya Mammor Frågar Sig

Som en ny mamma, jag tycker att jag har en hel del tid på mina händer. Inte "rent hus gör tvättservice praxis god hygien" typ av tid, mer som "låt mitt sinne vandra i väntan på att den Har" tid. Tid att fundera på de aspekter av föräldraskap som inte gör någon mening för mig. Ett par månader in i min nya rutin, jag är fortfarande förbryllad av dessa moderskap frågor, de svar som kanske för alltid vara ett mysterium:

1. Vad exakt är BPA? Är det som asbest? Gluten? Allt jag vet är att det är dåligt och att jag ska undvika det till varje pris.

2. Varför är det aldrig någon som vill höra min förlossningsberättelse? Det är ganska spännande. Ingen risktagare? Jag vet att ordet "episiotomy" orsakar människors könsorgan för att skrumpna upp och dö, och att jag borde spara min amning berätta om i min första post-partum middag, men verkligen. Ingen vill höra om min triumf över plågsamma smärta? Eller lära sig vilken färg mitt fostervatten var? Någon? Någon?

3. Gör alla mammor tycker att deras nyfödda barn är söta? För ibland ser de ut som ett Kål Patch version av Gollum. Fortfarande söt? Ja? Bara att kolla.

4. Varför baby kläder så komplicerat? Vi behöver ändra dem 15 gånger om dagen, och ändå finns det så många snaps och fästelement som av den tid jag har monterats barnet i sin onesie, hon är smutsiga sig själv igen. Vet vem som kan få sina kläder snabbt? Strippor. Varför kan inte kläder designers ta en sida ur sin bok och göra baby outfits med tear-away Kardborre?

5. Varför gör jag äger inte mindre än 20 varianter av nappar, och ändå mitt barn kommer endast att använda samma en? Och varför har just denna napp bara upphört?

6. Gör barnet gå till sängs vid 1 a.m. och att vakna upp på 4 på morgonen räknas som "sova hela natten?"

7. Varför är det så att den andra får jag mitt barn att sova för natten, jag omedelbart förvandlas till Inspektör Clouseau och börja fumla runt i hennes rum, att stöta i något som gör höga ljud eller blinkar ljus?

8. Som kommer upp med jinglar för leksaker? Det som verkligen stör mig när de inte ens försöker att rim eller har en konsekvent meter. Min grabb har en hel del leksaker som ligger längs sina verser med fnittrande. Detta verkar som om lat låtskrivande. Också, skulle inte dessa företag att sälja mer leksaker om de hade framförts av mer tilltalande människor, som Brittiska skolbarn eller Morgan Freeman?

9. Kommer jag någonsin att kunna säga ordet "bröstvårtan" i vardagliga samtal utan att rodna som en tween? Den nya fraser som har trätt in i min vokabulär, som "nippel förvirring," "bröstpump," ("co-sleeper" och "rash cream," få mig att känna mig mindre som en ny mamma och mer som produktions-assistent för en porr flick.

10. Hur många kalorier det är i en moderkaka? När folk äter det, vill de laga det först, kanske till och fräs den med grönsaker, eller gör de klunk ner det råa, precis som en hardcore-fitness guru sväljer råa ägg?

11. Är det ett sätt att hålla min omvårdnad gardin från att förvandlas till en holländsk ugn? Eftersom det börjar bli ångande i det.

12. Hur viktigt är det att känna min bebis statistik? Jag har ingen aning om vad "percentil" hon är för något, så jag har gjort upp det: Mitt barn är 85-percentilen i " ben färna,' 98: e percentilen i 'lungkapacitet," och 5: e percentilen i " sova hela natten igenom.'

13. Varför inte även de enklaste av leksaker kommer monteras? Allvarligt, gör leksak tillverkare inte se ironin i min behöver en uppsättning verktyg för att sätta ihop en leksak verktyg?

14. Varför är det en produkt som heter "Baby Kula?" De är två ord som aldrig bör gå tillsammans, som "ekologisk cookies" eller "avbruten sömn."

15. Det blir enklare... rätt ? Jag hör småbarn och tonåringar är mycket lättare att hantera. För nu, jag väljer att tro detta.

Relaterade inlägg: 14 Sanningar Varje Ny Mamma Ska Veta

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar