14 Sanningar Om Föräldraskap en Tween Flicka

Hennes personlighet har kommit.

Min tween har en mer definierad enfald och sarkasm, en känsla av stil och starkare åsikter om hennes kläder och hennes verksamhet och det sätt hon vill spendera sin tid. En del av detta är överlåtbara och som en del av det är det inte. Jag förväntar mig att hon ska vara närvarande för familjens aktiviteter, och att jag inte har ett problem veto väder-olämpliga kläder, men jag respekterar hennes behov av att lista ut hur hon presenterar sig själv till världen—även (särskilt?) om det är annan än jag skulle ha trott.

Hon är söt.

Och snäll. Och empatisk. Tweens och tonåringar har ett dåligt rykte. Ja, det är dåligt humör ibland, men det är sant för alla av oss, är det inte? Jag tror att vad vi föräldrar är verkligen känslan när vi ropar, "teen surliness!" är övergången från liten till stor, vårt oberoende. När vi kan för att lossa våra grepp om sin litenhet, vi invigt en fantastisk person precis framför våra ögon. Det är en enastående vänlighet och empati för denna åldersgrupp. Vårda det. Det gör världen gå runt.

Tro på henne är nyckeln.

Det är en plats för oroande och, gud vet, att jag är bra på det. Men i mitt hjärta av hjärtan, jag vet att oroa skickar subtila budskap som "jag tror inte att du kan göra detta." Och jag vill hellre (högljutt) föreslår, "jag tror på dig."

Hon är fortfarande lärande.

Hon kommer att göra misstag. Det är ditt jobb att hjälpa henne att lära sig från dem, åtgärda dem och gör mer av det goda i denna värld än skada. Det är inte "helicoptering," det är "föräldraskap."

Hon behöver fortfarande du.

Jag är djupt imponerad av min tween självständighet varje dag. Det är lätt att tro, hon fick denna. Men när vi är hemma samtidigt, jag gör mig tillgänglig för henne. Jag kan bara vara att portionera ut snacks när hon kommer hem eller sitter på soffan medan hon gör läxor eller ut tillbaka medan hon "hänger ut" men jag är det. Och varje dag, på några slumpmässigt, ofta obekväm tid, hon berättar eller frågar eller aktier som något jag skulle ha missat om jag hade valt att vara någon annanstans.

Du kommer aldrig att ångra att förespråka för henne.

Jag tror att detta med varje fiber av min varelse. Jag har inte en enda gång ångrat att förespråka för min dotter eller att hjälpa henne att bilda ord för att verka för sig själv. Men jag ångrar de gånger då, för en mängd verkligen oviktigt skäl, jag ville inte göra detta. Även om du talar för fort eller för högt eller du behöver för att backa senare, vem bryr sig? Hon kommer att känna dig mindre ensam som hon manövrar denna värld. Och det är en del av ditt jobb.

Hon är känslig.

Det nyfunna sarkasm kan få hennes hjärta kännas tufft, men det är det inte. Med tillväxt och förändring kommer sårbarhet. Skämtar inte bör gå över till att retas. Om du har tur och hon låter dig på hennes bekymmer, aldrig utnyttja detta och använda dem mot henne.

Hon längtar ditt godkännande.

Det kanske inte verkar som det, men hon gör. Ge det till henne fritt.

Du skapar hennes ramen för intimitet.

Hur du behandlar andra och hur du låter folk behandla dig är vad hon vet som vanligt. Vara medvetna och avsiktliga om det. Detta inkluderar hur man talar till och om henne, dig själv och andra.

Hon blir och känner till och är utsatt för så mycket mer än du någonsin skulle gissa—eller att hon låter på.

Aldrig fördumma dina konversationer. Dela med henne glad saker och hårda saker och viktiga saker. Modell för en bra debatt, en stark reaktion, smarta frågor och typ (re)aktioner.

Hon tittar på dig för ledtrådar om hur att manövrera denna värld som en kvinna.

Stark, intelligent och empatisk kvinnor är gyllene. Hur dessa saker spelar in för att du egentligen inte spelar någon roll, det kommer att se annorlunda ut för oss alla. Men följ dina passioner, tala ditt sinne, och se ditt eget värde. Hon ska spegla dig.

Det är en löjlig mängd godhet till henne—hon behöver höra det.

Berätta för henne direkt och ofta och utan att bekymra sig om att skämma bort henne. Beröm bör ges dagligen och fritt och med vilda överge.

Inte dra sig undan från svåra samtal.

Perioder, pojkar, sex, sexualitet, depression, alkohol, droger, vänlighet, mobbning, vänskap—det är ett privilegium att vara mjuk landning och hårt budskap, sändare. Agera som det.

Vara hennes största fan.

Alla förtjänar minst en person i deras liv som tror att de hängde månen. Fylla hennes hjärta med delat ögonblick och ord och närvaro och kunskap som du är som person.

ADVERT

Lägg till din kommentar