14 Saker i Don ' t Give a F**k Om När jag Blir Äldre

När jag blir äldre, de saker som är viktiga för mig blir kristallklart, och saker är inte...tja, de kan bara gå skruva på sig. Jag ser att tiden i mitt liv tickar iväg, och jag inser att jag helt enkelt inte har tid för skitsnack längre.

Och så är jag släppa saker att ta med mig ner. Jag kommer inte längre att bo kvar i det förflutna, obsesses över framtiden, eller ge någon mer knullar om vad någon annan tycker om mig eller mitt liv.

Vad jag vill är att vara lycklig. Jag vill omge mig med människor och saker som ger mig glädje. Varje år finner jag mig själv säga adjö till mer av det nonsens som rörigt mitt liv. "Nej" har blivit lättare och lättare att säga. Jag älskar hur det rullar av min tunga. Jag älskar hur, ironiskt nog, att det inte längre bär en negativ klang — att säga nej till en sak innebär att man säger ja till något annat. Förbanna mörkret innebär att man låter det i ljuset.

Min lista inga s blir längre för varje dag, men här är stjärnan spelare, min topp IDGAFs som har dykt upp under de senaste åren:

1. Omsorg om mina barn är en mönsterelev

Jag vill att mina barn ska vara lyckliga och framgångsrika. Men jag är inte längre kommer att ta över deras vetenskap verkligt projekt. Jag är klar tjat dem att göra sina läxor. Deras framgång är inte en reflektion av mig. Jag vill att de ska göra bra grund de vill, för deras motivation kommer inifrån.

2. Oroande om hur jag ser ut i en baddräkt

Jag är nästan 40. Detta celluliter är inte på väg någonstans. Inte heller är detta squishy buk. Och vet du vad? Det är en skönhet som finns inom mig. Oavsett min storlek, vad jag utstrålar reda på hur människor kommer att se mig. Så fuck it. Jag bär en bikini i sommar.

3. Volontärarbete för varje position på PTA

Jag älskar att jag har ett flexibelt schema och kan volontär på mina barns skolor. Men allvarligt? PTA är inte mitt liv. När barnen är i skolan, det är tid för arbete, och för mig . Så jag ska visa upp när jag kan, men nope, PTA är inte mitt heltidsjobb.

4. Håller på att dysfunktionella vänskap

Eftersom 2016 valet säsongen, jag har "unfriended," blockerad, och unfollowed fler människor än jag förväntade mig på Facebook. Och om jag inte ringt eller textade dig på ett tag? Kanske är det dags för vår vänskap är över. Det är OK. Låt oss bara komma överens om att vi får välja vilka vi vill vara omgiven med, och det är helt rad.

5. Att vara rädd för att tala ut om mina politiska åsikter

Kan du inte håller med mig om allt du vill. Jag ska lyssna till din tro. Men jag är ganska mycket går att tänka vad jag tror. Och lyssna nu: jag kommer att öppna min mun och säga något om någon blir homofobiska, sexistiska eller helt enkelt saknar medkänsla för den mänskliga rasen. Varför i helvete skulle jag inte stå upp för vad jag tror på?

6. Att vara generad om att låta min freak flyga

Jag är lite konstigt runt kanterna. Kanske vi alla är. Men jag kommer inte att täcka upp det längre. Gillar inte min kluvet blå tånagel måla min vägg full av feministisk poesi, min off-färg humor, eller min F-bomber? Vi ses senare då.

7. Adjö (#sorrynotsorry)

Hur många gånger du ber om ursäkt under dagen? Nej, inte för saker som är värt att be om ursäkt för, men för de dumma saker — saker som du verkligen behöver inte vara ledsen om. Jag vågar dig att notera, att räkna antalet gånger du säga förlåt. Det gjorde jag, och jag blev förskräckt. Prova att ta "ledsen" ut ur ekvationen. Du kommer att börja sparka några allvarliga ass.

8. Med ett felfritt hus

Jag bor med tre hanar. De gör sin del (typ av), men ärligt talat, jag är trött på att antingen uppmana dem att göra saker eller städa upp efter dem. Så mitt hus är precis vad det är. Rent nog. Bodde i. Hemtrevlig. Perfektion är överskattat.

9. Mode

Jag var aldrig som i mode, men när jag var yngre, jag skulle göra vad jag kunde för att klämma in ett par skinny jeans, en alltför tajt topp som accentueras precis rätt kurvor. Nu? Det handlar om komfort . Jag bryr mig inte om det ser killer hot om mig; jag bär inte det om jag inte kan andas i den och/eller stå upp efter en måltid.

10. Gymnasiet

Jag hoppade över min 20-åriga high school reunion. Ingen av mina vänner var på väg, och jag insåg att jag bara inte bryr sig längre om de mest populära tjejen i skolan är så eländigt som jag förväntar mig att hon ska vara. Om det är det, jag är ledsen (#notsorry). Om hon inte är bra. Gymnasiet var en livstid sedan. Jag är inte investerat i det på det sätt jag var ännu bara några år sedan.

11. Rädsla

Jag är en ängslig person. Jag äger det. Jag jobbar på det. Men när jag ser rädsla för vad det är, jag försöker att leta rätt på sin feta, fula ansikte. Eftersom du vet vad rädsla? Skruva dig. Jag har inte tid för er andra att gissa, ditt liv, förstör busstreck. Jag vill inte spendera en sekund av mitt liv tyngs ner av rädsla. Jag förtjänar bättre än så.

12. Att vara rädd för att be om hjälp

När jag först började en familj, jag tänkte be om hjälp var ett tecken på svaghet. Liten visste jag att jag skulle behöva all hjälp jag kunde få att höja ett par av spädbarn och småbarn. Föräldraskap är fortfarande hård som fan — men på olika sätt — och nu är jag säker på att inte be om hjälp när jag behöver det. Jag ser det som en styrka nu, en förmåga att tala till mina behov och tillåta dem att bli uppfyllda.

13. Älta det förflutna

Jag brukade spendera en hel del tid undrar hur min barndom formade mig, och önskar, på vissa sätt, att saker och ting hade varit annorlunda. Jag tror att det är en viktig plats att leva i för en stund, men det är inte ett ställe att vara fast i alldeles för länge. Skit hände, det sög, dags att gå vidare med mitt liv.

14. Giftigt för människor

Ibland kan man förändra människor, kanske. Men majoriteten av giftiga människor, särskilt de mest skadade och kära, behöver ofta hjälp från någon eller något annat. Så om det finns människor i ditt liv — även familj eller nära vänner — som tar dig ner, kritisera dig, skuld dig, skada dig, eller ännu värre, du kan säga "nej" till dem också. Du har till. Det är nog det jobbigaste av allt, men det är bäst för alla inblandade.

Att släppa taget är inte alltid smärtfritt. Det behöver inte alltid känna sig fin eller säker. Men ju äldre jag blir, desto lättare blir det att kasta loss en del av den skit som används för att väga mig ner . Och nej, det är inte själviskt att göra så. Omsorg för dig själv är det enda sättet du kan ta hand om någon annan.

Så, gå ner i kap, släpp skiten, och gör din egen IDGAF listan. Börja kontrollera objekt av det nu . Tro mig — det kommer att kännas så jävla bra.

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar