14 Fraser Barnen Svarade Att det Var Kod Ord För "jag är Orolig'

Som barn kan det ofta vara svårt att på ett effektivt sätt kommunicera vad vi känner. Vi kanske tror att oavsett vad som händer i vårt huvud är "normala", så be om hjälp aldrig ens korsar våra sinnen. Eller kanske för att vi visste inte riktigt förstå vad som var på gång, vi gjorde det bästa vi kunde i dessa stunder av kamp för att "nå ut" i vårt egna lilla sätt.

Inte förrän vi blir äldre och ser tillbaka inser vi att vi har förmodligen försökt att bekämpa vår ångest under ganska lång tid nu, och att människor själva som ingår — bara inte riktigt vet vad de "tecken" var. Det är därför vi frågade våra Mäktiga psykisk hälsa gemenskapen för att dela med oss saker de sa som barn som andra kanske inte har insett var kod för: "jag är orolig."

Här är vad samhället hade att säga:

1. "Vad är det för fel med mig?"

"Jag förstod inte att jag hade ångest och mina föräldrar visste inte heller. De tyckte bara att jag var dramatisk när jag skulle brista ut i tårar gråter, " Vad är det för fel med mig?" Jag var en chatter-box, så att min tystnad var ett tecken på min oro var i full gång." — Kylie L.

2. "Jag är trött".

"När jag var liten, jag upplevde sömnsvårigheter under en mycket lång tid. Hela processen med att gå till skolan, komma igenom dagen, försöker att inte bli mobbad och att komma hem var alltid mentalt övat kvällen innan. Det var runt fjärde klass som jag började se skolans socialarbetare att skapa planer för att själv vårda och hålla den oroliga tankar under kontroll, så att sova var en sak mindre att oroa sig för." — Julie A.

3. "Jag har huvudvärk ."

"Jag använde som ursäkt för sjukdomskänsla massor av gånger för att undvika att gå i skolan. Inte visste jag att jag hade ångest på den tiden, men allt vettigt när jag ser tillbaka på det nu. Jag var inte bara vara "lata" tillbaka sedan." — Ada T.

"Det var lättare att förklara att något fysiskt som pågick i motsats till något som var osynlig." — Joanna L.

4. "Jag är ledsen."

"Jag ständigt bad om ursäkt för saker som egentligen inte var en fråga, eller jag skulle inte interagera. Jag har fortfarande problem med hela tiden säger att jag är ledsen för icke-frågor och att vara väldigt lugn i svåra situationer." — Teresa R.

5. "Kan vi inte stanna hemma?"

"Jag hatade att gå ut platser eftersom ljudet störde mig. Nu som vuxen, jag försöker att balansera saker, men det är fortfarande en utmaning." — Elyse B.

6. "Du gör det."

"Jag hade så svårt att placera en order på mat som jag skulle berätta vem jag var vad jag ville ha och få dem plats för."— Becky B.

7. "Är det dags att lämna ännu?"

"Jag har alltid sagt detta eftersom horder av ännu mer då två personer skulle utlösa min ångest. Jag kunde inte vänta 'til sade händelser eller funktioner var gjort." — Shannon C.

8. "Lämna mig inte."

"Jag var mycket angelägen om att vara övergiven som barn. Jag trodde att folk skulle lämna mig om jag inte var tillräckligt bra, och det skulle vara mitt fel." — Jennifer P.

"När mina föräldrar skulle vilja lämna mig, skulle jag be dem att inte lämna eftersom jag var för orolig. Eller om de inte plocka upp mig vid den exakta tidpunkt som de sa att de skulle från barnvakter, jag skulle kalla dem hela tiden tills de svarade: "ja." — Riley-S.

9. "Jag vill gå hem ."

"Jag brukade berätta för min pappa här varje gång han skulle ta mig till min mamma och han skulle få extremt förvirrad." — Megan G.

10. "Kan du slå på hall ljus för mig i natt?"

"Jag levde i fruktan för ett par år på att någon skulle komma in i mitt rum och kidnappa mig. Ljuset verkade inte hjälpa. Jag skulle ligga i sängen i två timmar och bara väntar. Jag kan fortfarande inte sova bra." — Laura R.

11. "Gör inte mig."

"Jag skulle berätta för mina föräldrar det när jag inte vill gå till skolan i morgon." — Josephine C.

12. "Min kropp är obehagligt."

"Jag brukade säga," Min kropp är obehagligt, min kropp är obekväm!' Jag visste inte vad det var på den tiden. År senare, har jag äntligen listat ut det!" — Barb S.

13. "Jag mår inte bra."

"Eller, mer specifikt," Min mage gör ont.' Även nu, min mage och mina känslor är fortfarande kraftigt ansluten". — Carrie M.

"Min mage gör ont. Jag minns att jag skickade hem flera gånger för att jag var sjuk och ingen någonsin visste vad som var fel med mig. Strax efter att jag skulle få hem mina magsmärtor skulle upphöra och att jag skulle vara bra. Naturligtvis kunde jag inte har känt på mina egna för att jag bara var orolig." — Rebecca R.

14. "Jag vill inte!"

"Min 10-åring har ångest och han är sällan upp för något nytt. Han gräver sina klackar i och tänker på varje ursäkt i boken för att delta i en ny händelse, aktivitet, plats, etc." — Reba S.

Ursprungligen publicerad på Den Mäktiga

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar