13 Saker Som Min Make Kan Lära Av Mina Barn

Självklart en tre-årig son, som har år av skolgång och lärdomar livet framför honom, men jag har också märkt att han redan plockat fram några positiva beteenden som många av oss har antingen glömt eller aldrig lärt oss. Och med "många av oss" menar jag min man.

Naturligtvis, jag älskar min man och hans goda egenskaper som uppväger inte så bra. Men jag har sett vissa beteenden i vår son som jag önskar att min man skulle anta oftare (och för att vara ärlig, jag skulle förmodligen använda en repetitionskurs på också). Som dessa...

1. När allt annat misslyckas, försöka ge en komplimang. På min wit ' s end, som jag nyligen skrek på min son "Varför kan du inte sitta still?" Han svarade: "Därför att Mamma, jag älskar ditt hår." Dåligt beteende? Vad dåligt beteende? Jag var swooning. Damn! Lite itty bitty komplimang och jag har glömt varför jag var upprörd. Man kan lära sig att göra detta också. Komplimanger kommer inte få mitt huvud att svälla till proportioner som han inte kan leva med. Istället, de kommer att få mig att känna mig älskad, som en skolflicka vars krossa meddelanden henne. Och, skulle det visa min rynka pannan upp och ned. Varje. Enda. Tid.

2. Säg att du är ledsen för det första, ställa frågor senare (eller aldrig). När jag är upprörd, upprörd, berättigad eller inte, rationella eller irrationella, bara säga att du är ledsen. Kanske lägga i ett "jag älskar dig" eller "Kan jag ge dig en kram?" Det gör allt bättre. Min son fritt säger att han är ledsen när han ser mig upprörd. Min man måste dock förstå varför jag är upprörd och ha en anledning för att motivera en ursäkt innan han kommer att erbjuda en. Onödigt att säga, sina undersökningar inte brukar sluta med en gladare fru.

3. Be om hjälp. Min man är för stolt för att be om hjälp och kommer att spendera timmar med att banka huvudet mot ett problem som jag kanske kan fixa i en handvändning. Min son känner ingen sådan skam. Han tvekar inte att be om hjälp och bara känner uppskattning för en hjälpande hand.

4. Kramar är inte förspel. Det har ett syfte i sig. Min son har ingen baktanke när han ger eller begär tillgivenhet. Varför har min man tror att varje kram, kyss eller gosa är en inbjudan att kasta sig över mig? Å andra sidan, jag är så tacksam över att han fortfarande vill hoppa mina ben!

5. Fess upp. Min son är ännu inte potta utbildade, men han högt och stolt när han har bajsat eller tooted. Genom att låta mig veta, att jag kan köra på andra sätt. Jag önskar att min gubbe gjorde det också. Han måste börja äga sin toots, kanske även ge mig lite varning i förväg i stället för att skylla dem på sin imaginära vän "Inte Mig". När vi på det, jag önskar också att han skulle lära sig att luftfräschare spray i badrum är inte där för dekoration ändamål. (Jag fick njuta av lite payback under mina graviditeter, men när jag hade mer gas än Goodyear Luftskepp).

6. Söka min närvaro och uppmärksamhet. Oavsett anledning, min son tror att jag är en rockstjärna och han är min groupie. Han är ofta bara vill ha mig för att sitta bredvid honom oavsett vad han gör, och han kommer också att dra upp en stol till mitt skrivbord och umgås medan jag jobbar. Så klängig och betungande som det kan verka ibland, det får mig att känna mig speciell och älskad. Min man, men, föredrar att gå till sin " man cave för lite ensam tid. Jag förstår, uppmuntra och respektera detta. Men han bara verkar dyka upp när han tycker att det är matdags eller parningstiden. Lite mer av vilja att bara vara i samma rum som mig eftersom han tycker att mitt sällskap skulle vara trevligt för en förändring. Med det kaos som omger oss, men jag kan inte precis skylla på honom. Kanske är jag bara avundsjuk att jag inte har en grotta för att dra till mig själv.

7. Släppa loss och ha kul. Min son kan växla på ett ögonblick för att släppa loss och ha kul. Jag tror att min man kunde stå ut med att gå flera av våra improviserad dans parter. Jag tror vi alla har att medvetet släppa våra bekymmer ibland och bara ha kul. Min man jobbar så hårt för att stödja vår familj som jag vill att han ska kunna njuta av frukterna av hans arbete.

8. Visa lite sympati . Om jag inte mår bra eller skrika av smärta när jag steg på en jävla Lego, min son kommer stroke mitt hår, sjunga "sana sana" (en söt liten spansk barnvisa), och kyssa min boo boo så det kommer att kännas bättre. Men om jag har ett gapande sår som strömmar blod till ett synbart växande pool på golvet, min man tycker att jag borde grus mina tänder och gå vidare med det.

9. Behöver inte vara en drama queen. Min lilla människan är en tuff barn. Han stöter på fasta föremål, vet marken intimt, och får knuffas, slagen och biten under lektid. Men ändå, trots att han ibland ser ut som Evel Knievel är stunt dubbel, han klagar aldrig. Det har sin baksida. En gång hade han en öroninfektion som gick obemärkt förbi, för två veckor eftersom han aldrig låta på att hans öra ont. Å andra sidan, min man sätter på en show varje gång han stukar sin tå. Hoppar upp och ner, ylar (tänkt) smärta, man skulle kunna tro att han hade blivit tränad av en personskada advokat.

10. Uttrycka tacksamhet. Min son säger att tacka dig hela tiden, även när det inte är nödvändigt. Mig: "jag älskar dig". Honom: "Tack, mamma!" Men för att få min man att tacka för en måltid lagade jag, känns det som att jag fiskar efter komplimanger...med dynamit.

11. De bästa sakerna att dela skratt och leenden. Det tar inte mycket att göra min son skratta. Han är ganska mycket att ha roligt hela tiden, utom när han inte är. Min man har en av de bästa skrattar jag vet – ett kacklande, rejäl flatskratt som är helt smittsamma. Jag önskar bara att han skulle dela det mer ofta! Jag hoppas när vi börjar få lite sömn att vi både kommer att lätta upp lite.

12. Att vara en cheerleader för din familj. Min son gillar att titta på sin pappa spela spel på iPad, och när pappa får en hög poäng som han kommer att skrika på toppen av hans lungor, "Bra jobbat, pappa!" Men det räcker inte. Han kommer då att avbryta mig, "Mamma, mamma! Ursäkta mig, mamma! Pappa fick tre stjärnor!" Wow, vad skulle jag inte ge för den typen av uppmärksamhet! Detta är vad en typisk konversation ser ut med min man... Mig: "jag fick bara publiceras på Skrämmande Mamma! Jag är så glad! Kan du inte gillar det på Facebook?" Make: "Uuuuuugh. Kan du bara logga in som mig och gillar det själv?"

13. Vakna lycklig. Min son dyker upp på morgonen som en jack in the box, som sprudlar av glädje. Han hälsar varje ny dag med att undra. Hans far, inte så mycket. Tills han har sin kopp kaffe, han är en grump monster. Problemet är, att han egentligen inte är en kaffedrickare. Dock gör han mig mitt kaffe varje morgon, så att vi åtminstone båda kommer inte att vara sur.

ADVERT

Lägg till din kommentar