13 Saker jag har Lärt mig I 13 År Av Undervisning

Efter tretton år av undervisning gymnasiet engelska i staden och med mina egna barn i offentliga skolor för ett par år nu, jag är tillräckligt gammal för att ha lärt sig något viktigt nog att dela, och tillräckligt ung för att inse att jag tittar ner på tjugo-plus flera år tills jag är för gammal för att hänga med min sista ledande klass, som inte ens vara född förrän 2024.

Jag minns min första smak av undervisning när jag var elev och lärare. Jag var 100% student och 100% lärare, bara några år äldre än eleverna själva, min tunga titlar hittade med tre år av Utbildning och kurser i engelska, och noll klassrum, tur att man har några bra mentor lärare att forma min entusiasm. Jag älskade det med en viss blandning av förväntan och spänning som jag fortfarande har kvar. När jag blir trött av det eller sluta ha roligt, jag kommer att passera på den gröna korrigering penna.

Mitt första år undervisning jag var tjugo-två, och några av mina elever var nitton. Nitton . Det räcker med att säga att jag var också en teater stor, så jag agerade för mitt sätt att verka som en äldre professionell. Jag har fortfarande "hippie lärare" moniker (och det gör jag fortfarande), så jag valde ett äkta spår av personlighet, och fann att vara mig själv arbetat i mindre stunder (och större stunder också).

Men jag är inte längre den yngre lärare att få råd från den rynkige gamla curmudgeons minns den gamla goda tiden av 1970-talet, när laglösheten styrde korridorer och barnen kvar till lunch för att få lyser i baren. Nu Jag är den gamla kille med erfarenhet. Och när jag går i pension, kommer jag att ha lärt, rekommenderas, tränat och arbetat med nästan 10 000 barn.

Här är vad jag har lärt mig:

1. Det finns ingen sådan sak som en dålig kille. Det finns bara inte. Som första punkt från Den Store Gatsby om människor inte har samma fördelar som andra människor? Det gäller varje dag i nästan alla situationer, för de fattiga och medelklassen och överklassen studenter. I en ålder av medvetenhet och daglig behandling av ADD/ADHD, OCD, UDDA, och alla typer av känslomässiga och beteendemässiga störningar, kommer det hela ner till att extra chans eller tillåtna misstag. Varje barn behöver känna officiella och värt något, oavsett om de vet bättre eller inte har (eller kan eller inte).

2. Tålmodig och snäll och snäll och tålmodig, och tålmodig och god. I livet, som i undervisning, att någon alltid om att gå ut eller smälta ner (såväl studenter som lärare och administratörer), och belöningen är sällan omedelbart, men ofta långvariga.

3. Du kan inte klippa ut för detta. Om en lärare gör det förbi första år, och då femte år, han eller hon kan verkligen vara en lärare! Jag funderade på att ge upp efter mitt första år, och vid den tidpunkten hade jag varit fokuserad på ingenting men att vara lärare eftersom jag var sjutton. Jobbet formar dig och sedan äger man, och sedan, när du har tid, du egna jobbet.

4. Förenkla, för fan. Thoreau var mest korrekt. Alla viktiga saker i livet som har att göra med att få ut det mesta av situationer där du är verkligen fokusera på den person, produkt, arbete, eller att fråga. Allt jag behöver för en klass är en bok, studenter som vill lära sig, och tid. Inget annat, inte ens en Smartboard eller Gemensamma Mål.

5. "Det alla kommer ut i tvätten," är vad jag har att säga om förmodligen tio år, när jag listat ut att om ett barn är fed, kan läsa, och har en handel (jag har haft förmånen att undervisa vid en Teknisk skola), sedan vi har gjort vårt jobb. Resten är upp till berättaren och protagonisten.

6. Vara bra hela tiden, oavsett vad. Om du inte kan vara bra hela tiden, bara att lära sig att redigera din highlight reel, för som föräldrar, barn, författare, lärare och arbetare, vi kanske inte kan alltid att vara utmärkt. Men det bör vara vår standard, oavsett vad. Min första mentor lärare sa alltid "bra" som henne gå-till adjektiv till sina elever och mig, och varje gång hon sade detta, jag ville vara utmärkt. Det gör jag fortfarande.

7. Glöm bara inte att förlora din skit. Du kan förlora din skit på någon punkt, eller ett par punkter. Jag en gång förlorat den och skrek: "Ni är alla kyckling shithouse galen!" Då vi skrattade åt det för resten av året. Vad jag sade var meningslöst och gjorde all känsla i stunden. Eleverna visste att de var galna, och jag hade bara haft den. Livet gick vidare. Men försök att inte förlora det, speciellt nära kyckling shithouse, vad nu det betyder.

8. Du bara en gång. Det är rätt. Glömma YOLO Jag talar om YODO. Du lever varje dag, men du kommer bara dö en gång (eller två gånger om du är så sällsynta fall av att ha förklarats lagligen döda och sedan får du återupplivas. Eller en zombie). Så här är min Dead Poets Society ögonblick för att berätta att Carpe Diem eller, som jag vill säga, Carpe Todayem . Revidera en uppsats till perfektion, njuta av en bok för en gångs skull, vara stolt över att bemästra ett projekt, njuta av att C+ du har arbetat hårt för. Nu vad du gör med YODO är upp till dig, men vara trevligt om det. Varje klass upplever du som lärare för första gången varje år, så du har tid att förändra. Och förändring. Och förändring.

9. Du har att begå. Det var en punkt i mitt tredje och fjärde året av undervisning som jag var tvungen att ha en ut-prata högt med mig själv om att vara en lärare som gör ett gäng andra saker på sidan, eller egentligen att vara lärare och åtar mig själv att vara den bästa läraren jag kunde vara utan att hela tiden fokusera på bättre saker. Jag valde att bli en utmärkt lärare, eller åtminstone så bra som jag kan vara. Och varje år har jag att engagera mig igen och igen, eftersom du inte kan fejka det tills du gör det. Du kan bara inte.

10. Mina barn är dina barn för året, och jag undervisar i någons barn. Nu min barn har lärare och Jag är den ena lämnar över dem i sju timmar plus en dag, jag känner mig klarhet i situationen: min elevernas föräldrar är att anförtro de största saker i sina liv till mig för 200 timmar plus ett år. Finns det några Gyllene Regler i den, och jag är så tacksam för att mina barn har haft bra lärare så långt. Jag vill aldrig mer att föräldrar fasar för den dag då deras barn kommer att ha mig i klassen.

11. Alla behöver en ambulans någon gång. Jag har lagt in massor av "M" (M är för Medicinsk och ger eleverna tid att avsluta arbetet) på kort rapport för studenter som har haft ett dåligt fall av Liv med att göra andra planer för dem. Några "M" blir "B: s" (för Återkallelse, när Livet träffar fläkten och bryter taket) men vissa människor behöver bara några extra chanser. Ibland behöver vi gurney och EMTs och ambulans, och ibland behöver vi bara några extra veckor.

12. Förhoppningsvis kan vi bli bättre. Varje lärare möter den studerande, där den studerande kan uppfyllas, och ingen annanstans. Ibland alla de normer som kastas rätt ut i klassrummet. Ibland att klassrummet är livet, och ibland att klassrummet är bara ett klassrum. Det fina med undervisningen är att vart fjärde år får du en ren skiffer med hög schoolers, och du kan känna dig fri att växa och förbättra på olika sätt. Cykeln för undervisning livet kommer alltid, och varje uppsats kan ses över för ett högre betyg (som är, tills sikt är gjort).

13. Be om hjälp. En av mina go-spel är att säga Jag Vet inte svårt att eleven frågor, för att sedan tala om för studenterna vad jag göra vet, och sedan talar om och runt ett problem. Ibland kan jag cite Antigone eller Odysseus eller Billy Pilgrim, och ibland måste jag bara berätta. Men jag har lärt mig hur man ber om hjälp och vem man ska be om hjälp, och när man ber om hjälp. Och jag kommer att fortsätta att be om hjälp på olika sätt tills de statligt uppdrag robotar få mig att städa ur mitt rum och gå i tidig pension. Jag har varit kyckling shithouse galen massor av gånger, men gör jag fortfarande tvätt.

Och det är bell. Här är ytterligare tretton år och lite till. Jag har varit den lyckligaste i och med att jag har haft bra lärare, och känt stor lärare, och förhoppningsvis, att de första tretton åren av studenter, varit en stor lärare, åtminstone på en av de många dagar jag har tempo rummet med krita i handen.

Relaterade inlägg: 6 Fakta Människor Bör Veta Om Lärare

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar