13 Råd Föräldrar Kan Göra Utan

Åh, människor bara älskar att ge råd till föräldrar, inte de? Vilken typ av barnvagn du ska köpa, som extracurriculars din elementary schooler bör göra, vad högskola din tonåring ska delta. Efter att du har varit en förälder som för ett par år lär du dig att borsta av dessa välmenande bitar av vägledning. Nedan, de 13 mest värdelösa råd någon förälder kan komma.

1. Du behöver absolut en swing/bouncy sits/Mamaroo/Jumperoo/korg/korg. Faktiskt, du behöver en dessa saker, men du kommer inte att veta som en tills det är 4 på morgonen och du vrida ur din sista kissa-indränkt linda som nyfödda yodels en låt från Den Sound of Music .

2. Du ska gråta ut. Vi gjorde gråta ut, och det var en kort och icke-traumatisk upplevelse. Det var ett antal år sedan. Men nu är det inte gråter som väcker mig, det är min son som tenderar att ha högt, glada samtal i sömnen. Sista natten, skrek han: "WHOA, WHOA, WHOA" som om han var en av joint chiefs säger ordföranden för att bromsa sin roll i en Tom Clancy-film. Och sedan, som du, vet, jag är vaken, för helvete. Finns det något sådant som: "oj det ut"?

3. Du bör begränsa tv med tid för dina barn. Jag ska också ta en dusch med mig själv. Om tv: n är avstängd, mina barn tar med sig sin block i badrum och kastar dem på mina fötter medan jag duschar. Du vet i actionfilmer när polisen skjuta på perp fötter som han hoppar upp och ner? Det är vad min dusch är i dessa dagar. Med tanke på valet mellan tv tid och blir bombarderade med vassa föremål under sköljningen tvål från mina ögon...ja, jag kommer att gå med tid för skärmen.

4. Dina barn ska lära sig att spela av sig själva. Om jag försöker att laga mat, och jag säger något irriterat, som "spela själv," kommer de att säga, "okej, men jag måste först lite tejp," och då kommer de att tejpa sig till köket gate och stön.

5. Du och din make ska turas om att komma upp med barnen på helgen. Okej, det här är bra råd, men först, ställ åt sidan det faktum att de vaknar vid 7:30 på morgonen på sin dag och 4:41 på morgonen på min. Värre är att, uppenbarligen, jag har supersonic hörsel—när fladdermöss prata om mig, de är liksom, "wow, Leigh kan verkligen höra"—och bara sniffa från barnens rum stötar mig ur även de mest tillförlitliga sova. Jag kan skaka min man vaken, säker, vilket ibland innebär att fulla min fulla vikt på honom och skriker "VAKNA UPP, DET ÄR DIN TUR." Och han får upp ganska glatt. Men då jag, du vet, vaken .

6. Du måste ange ett läggdags rutin. Vi försökte ett tag, men det förlängde läggdags ritual med en och en halv timme. Nu är det "sätta barnet i sängen, puss, chef pat." Du vet vem behöver en sänggåendet rutin? Mamma. Här är en fin sänggåendet rutin: cocktail, glass, sitcom, lite mer glass, somna i yoga byxor och en smutsig behå.

7. Du bör vara mer flexibla med sina scheman. Jag kommer! Och då kan du komma över och ge middag till ett övertrött barn som är snyftande eftersom hamburgare är något som sticker ut från bun. Pro tip: lösningen är inte så enkel som att knuffa hamburger tillbaka!

8. Din son måste skärpa. Nej, det gör han inte. Om du inte skulle säga det till en flicka, säg det inte till en pojke.

9. Ditt barn verkligen behöver detta (mycket dyrt) förskola. Vad han behöver är att gräva i smutsen för ett par timmar varje dag med en yoghurt behållare. Andra barn och en bra vårdgivare skulle vara trevligt också, och jag är beredd att betala något för det, men, nej, det ska inte kosta lika mycket som en college utbildning.

10. Ditt barn behöver en hatt. Gå bakom mig, och håller barnet på dess huvud.

11. Du bör stanna hemma med dina barn. Jag älskar tanken på att stanna hemma med mina barn, och jag gjorde det för en bra lång tid! Men ack, det är irriterande pengar situationen, och om jag inte arbetar, skulle du vara för alla, "tsk tsk, bör du mata dessa barn!"

12. Du bör gå tillbaka till arbetet. Har du någon aning om hur svårt det är att hitta en prisvärd, pålitlig, högkvalitativ barnomsorg? Intervju för några död-eyed barnvakter eller tur ett par trångt daghem som kostar mer än din hypotekslån och du kanske tänka två gånger också. Att finna en trygg, omhändertagande vård-situation för ditt barn kommer att testa din beslutsamhet att arbeta, det ska också testa din stadig hand för att skriva enorma kontroller.

13. Du bör göra något... . I mitt föräldraskap liv hittills, jag har lärt mig att ganska mycket alla gör det bästa de kan i sina givna omständigheter. Och samtidigt, visst, vi alla bör vara matlagning från grunden och läsa för våra barn för 20 minuter per dag, ibland är det bara inte möjligt. Vi är alla väger pengar, tid och energi, varje dag. Så ett råd jag försöker att ta är: Skär dig själv lite slack. Och när det är din tur att sova i? Öronproppar.

ADVERT

Lägg till din kommentar