13 Mer Fantastiskt TV-program Från 80-talet Bara Sant Gen-Xers kom Ihåg

Förra veckan tog vi en promenad ner Memory Lane och revisited några av våra favorit obskyra TV pärlor från 1980-talet. Det visar sig att vår publik ihåg varenda visa, från Jennifer Sov Här till klar publikfavorit, Fyrkantiga Pinnar— och påminde oss om en ton av visar att vi har glömt.

Den ursprungliga sammanställningen består visar att bara körde en säsong, max två. Vi har avslappnad kriterierna för vår andra delen, men behöll våra viktigaste krav för att få ingå: 1) Det måste vara ett program som gick på 80-talet; 2) som orsakar en modern, när man påminns om att visa, att skrika "OH, MIN GUD, jag ÄLSKADE DET!" eller "ÅH MIN GUD ATT VISA VAR DET VÄRSTA!" eller bara för att brista ut i seriens theme song, och 3) det måste vara en show som inte direkt nämns när en grupp av Gen-Xers minns TV från vår barndom. (Vi älskar Fantasy Island och Vem är Chefen? för , men de är alldeles för mainstream för detta antiques roadshow.)

1. Madame ' s Place (1982-83)

Åh Gud, hur glad jag blev av Wayland Blommor och hans salta åldrande skådespelerska puppet Madame! Jag visste att jag inte fick 95 procent av Madame smutsiga skämt, men jag brydde mig inte! En marionett i prime time! Som värd för sin egen talkshow! Jag älskade teeny tiny Corey Feldman som Madame granne, och hade absolut ingen aning om att Wayland och Madame hade varit massiv gay-ikoner sedan 60-talet. "En tokig gammal dam docka!" var allt jag brydde mig om vid späd ålder av 8.

2. Det är en Levande (1980-82)

Innan hennes stjärniga sin tur som ett spöke i Jennifer Sov Här Ann Jillian var redan förbinda sig till att platina kröp under shag som en del av den underbara besättningen på servitriser i fancy Ovanför restaurang på översta våningen i Bonaventure Hotel. Damer utstått som ett skämt av en sliskig pianist och var, som leddes av en annan hår marvel, Marian Mercer som Nancy Beebe, Ovanför den Övre är värdinna, som var så tjusigt att du knappt kunde stå ut med det.

3. Hon är Sheriffen (1987-89)

Suzanne Somers i hennes första inlägg- Three ' s Company roll som en Nevada sheriff i stan? Varför inte, frågar du! Tja, visa röstades fram som en av TV Guide 's 50 Värsta Visar, men jag tror att vi alla kan enas om att det är lite hårda. Visst, det var osannolikt att en änka mamma skulle vara med tanke på hennes man är sheriff jobb, men som en tween, jag hittade utsikterna för söta Crissy Snön som ett lag verkställighet agent geni. (Jag tror Three ' s Company själv var en värre visa.)

4. Edison Tvillingar (1982-86)

Det var inte Double Trouble, men det var en show om tvillingar (inte real tvillingar, tyvärr) som löste mysterier med hjälp av vetenskap. Showen var Kanadensiska och en liten bit också lärorikt för mig, men jag trodde att man dubbla såg en hel del som Christopher Atkins och så, på grund av någon obegriplig kid logik, jag fortsatte att titta på.

5. The Greatest American Hero (1981-83)

Visst, du visste theme song (vi sjöng den i musik klass i tredje klass), men har du någonsin faktiskt titta på showen? Några personer gjorde. William Katt spelat en lärare som är begåvad med utomjordingar med en kostym och cape som ger honom superkrafter, men han förlorar bruksanvisning, så att dessa befogenheter dyka upp när som helst och ta honom med överraskning. Jag älskar att någon trodde att detta var en bra idé för en show, eftersom det finns så helt är, men det är så bananer. Det var där jag först lärde mig om ESP och telekinesi, som skulle komma väl till pass när jag såg Escape to Witch Mountain ett år senare.

6. Min Hemliga Identitet (1988-1991)

Med en Jerry O ' Connell som var närmare Vern från Stand By Me än gick han senare skulle bli, denna Kanadensiska serie också om att supermakterna—den här gången de är besatt av den tonåriga Andrew Clements, som blir träffad av en fotonstråle och hädanefter kan flyga och sväva precis som sin favorit serietidning hjältar. Den enda som vet Andrew ' s övermänskliga är hans vän, vetenskapsmannen Dr. Jeffcoate. Det kändes alltid som en pojkar' visa till mig, och jag bara tittade på den med en halv-intresse att sanningen skall fram.

7. Webster (1983-89)

Efterföljaren till Diff'rent Stroke återigen med en liten Afrikansk-Amerikansk pojke som antagits av en vit familj. Denna gång var det den bedårande Emmanuel Lewis som antogs av Papadapolises (Alex Karras och Susan Clark, som var gift i verkliga livet!). Jag har alltid tyckt att det är bisarrt att Webster kallas hans adoptiv mor "Ma' am."

8. Kärlek, Sidney (1981-1983)

Jag har läst att Kärlek, Sidney var den första showen som har en homosexuell karaktär på TV. Sidney, som spelas av Tony Randall, är en slags BFF och surrogat pappa till en ensamstående mamma, som spelas av Swoosie Kurtz, och hennes bedårande lilla dotter. Temat var som sjungs av tre stjärnor—ge det ett lyssna. Jag över identifierade med dotter, spelad av Kaleena Kiff, och alltid sjöng sin del med de mest gusto.

9. Valerie (1986-1991)

Jason Bateman, tillbaka i åtgärd efter Det är Ditt Drag ! Denna utställning hade fyra namn och två stjärnor—det började som en familj komedi som heter Valerie och spelade Valerie Harper som en mamma till tre pojkar. I den tredje säsongen, de dödades av Valerie, och Sandy Duncan (Peter Pan! Vete Tunnar!) fylls i som matriarken—och visa var ibland kallas Valerie ' s Familj ibland Den Hogans och ibland Den Hogan Familj . Jag lyckades på något sätt att spåra det i varje iteration.

10. Archie Bunker ' s Place (1979-83)

Jag var för ung för att få skarpa sociala satir av Alla i Familjen och hittade alla skriker panik-inducerande, men jag älskade Archie Bunker Plats främst på grund av Stephanie, den 10-åriga flickan Archie tar i, som spelas av Danielle Brisebois, en karaktär som jag kunde identifiera sig med. I den här serien, Archie äger en bar/restaurang i Queens och hänger ute med ett gäng kompisar. Jag kan fortfarande inte förstå politik, men jag tittade ändå. Varför fick vi bara titta på något som barn? Vi var så undiscerning!

11. Ner till Jorden (1984-87)

Detta har alla de yttre tecknen på en typisk 80-talet framgång: en huvudperson med en supermakt eller hemliga (i det här fallet, Ethel är en städerska som dog 1925, och efter att ha väntat 60 år för att tjäna sina vingar, kommer tillbaka till jorden för att arbeta för att hjälpa en familj), en änka, och hans barn; och en ung pojke som är det enda på hennes hemlighet. Detta är också en i en lång rad TV-program med en klok och godhjärtad hushåll hjälp (se: Mr. Belvedere , Benson ). Och låt oss inte glömma att Ner till Jorden spelade en tonårig Kyle Richards, framtida Riktig Hemmafru i Beverly Hills.

12. Benson (1979-86)

En spin-off av Tvål, Benson spelade Robert Guillaume som butler för en guvernör och hans familj. Han är alltid mycket smartare än den riktiga politiker och blir befordrad över åren för att så småningom köra för guvernören själv. Jag såg detta visar mestadels för Missy Guld—min barndom smeknamn var Missy och jag hittade hennes fängslande. Jag tror att jag blev glad av att titta på någon show som hade en flicka ungefär i min ålder.

13. Slim Goodbody: The Inside Story (1980)

Åh Gud, den här killen var läskigt. Han bar en hud-tight kött-färgad kostym med alla sina organ och muskler och blodkärl och ben på det. Jag älskar hans låtar ("Mat är bränsle som kommer att hålla oss vid liv!") och så försökte man att förbise det faktum att jag var ute på en naken man med inga sekundära kön egenskaper. Jag hade ingen aning Slim ' s fortfarande gör rundor .

Se den första delen av denna serie på obskyra, men fantastiska 80-talet TV-program .

ADVERT

Lägg till din kommentar