11 Saker att Säga till en kille Som Vill Bli Konstnär

I min familj, både min familj ursprung och den jag gifte in sig i, det är artister av många slag: författare, musiker, bildkonstnärer, skådespelare. Så om mina söner visa en böjelse för musik eller skriva, säga, jag känner att jag har bra koll på hur man ska hantera det. Nedan, nio samtal jag skulle ha med mina barn.

1. Separat art från och pengar. Den mest försåtliga, självdestruktiva berättelse om pengar—ännu mer än "jag är en kvinna och jag förstår inte pengar"—"jag är en konstnär och jag förstår inte pengar." Alla har att förstå pengar: Det är en del av att vara en vuxen i världen. Du kan lösa detta med dina barn utan underliggande budskap, "att Du inte kommer att göra det." Samtalet kan handla om att hitta ett sätt att få in en inkomst, att hålla kostnader låga, och att ha tillräckligt med tid för att göra konst. Ångest över att möta en räkningar är kvävande för alla kreativa företag.

2. Andra rangens konstnärer är kukar. En musiker vän till mig sa, "De högsta nivåerna av musiker är alltid varm och generös. Det är den andra nivån, de som är dickish till personer under dem." Agera som den övre nivån, även när du inte (jag menar, tills du får det, förstås). Det är inte bara en mark för framgång, det är nyckel till det.

3. Det är okej att leva ditt liv i serial passioner. Så du spelar gitarr tvångsmässigt från 10 år till 30, och sedan gå till skolan för teknik eller andningsterapi? Det är helt bra och en legitim väg. (Men dessa beslut måste vara under ånga av kid—inte på grund av förälder. Alla måste känna sig precis som han är ansvarig för sitt eget liv.)

4. Det finns ingen skam i att ha ett jobb. Några av de bästa musikerna jag känner till är också advokater eller läkare. De i huvudsak har två karriärer—eftersom den typ av fokus och beslutsamhet som det tar att få, låt oss säga, en M. D., är samma fokus och grus det tar att öva fiol två timmar en dag i 20 år.

5. Lär dig regel av 7. Sluta ditt vanliga jobb är en mycket längre väg än du tror det är. Jag hörde en gång en framgångsrik författare säger, "Don' t quit your day job tills du har en backlist av sju böcker." Även om du har en frisk sida ström av inkomster från att måla eller skriva eller musik, det bör kvar en inkomster ström tills du kan slå dina räkningar, sparande och pension mål med ingen stam för, säg, sju år.

6. Vidga begreppet "framgång". I min familj finns ett stort utrymme för vad som kan definieras som framgång: en person som, genom att varje mått—ekonomiskt, kritisk, superstjärna—varit framgångsrik. Det finns de (de flesta av oss) som inte gav upp sin dag jobb, men ändå hålla på att spela spelningar och stretching dukar. Det finns de som levde i tangentiell men relaterade områden, såsom undervisning, och höll sin konst som något mindre sidan karriär eller helt enkelt stora hobby. Det finns människor som gav upp i ett konstnärligt område och sedan hittade oväntad framgång i en annan. Det finns ingen regel som säger att konst måste vara skapad 16 timmar om dagen utan distraktioner. Människor gör konst i alla typer av vägar i begränsad tid. Den riktiga konstnärer hålla igång i vilken egenskap de kan.

7. Behandla curveballs som de var din idé hela tiden. Den lyckligaste konstnärer jag känner har kunnat ta livets olika vändningar och absorbera dem som om var och en var en möjlighet. Med andra ord, varje beslut som var inramade som, "Hur kan detta ha bästa möjliga utfall för mig?" snarare än "det Här är ett val mellan två svåra val och jag är dömd till att vara ett misslyckande."

8. Att vara konstnär innebär att vara del av en gemenskap, och som är värdefull i sig själv. Jag har en seriös hobby av att spela musik. Jag har aldrig en gång betraktades som jag kan leva på det. Den primära värde för mig—bortsett från att älska musik, förstås—är den gemenskap av musiker som jag vet nu. Det är en stor del av mitt sociala liv och ett fortsatt stöd för min man, mig och våra barn. Det är en utmärkt hobby från barndom till ålderdom, och även om jag håller plunking bort på samma tre ackord låtar för resten av mitt liv, hela företaget är värt det för de människor som jag mött längs vägen.

9. Den större ekonomin är verkligen the X factor, och det finns inget du kan göra åt det. Jag tog examen under ett uppsving på 90-talet. Jag kunde få ett jobb som tog minimal tid men bra betalt, en situation som får mig att vädret de kommande åren relativt stadigt. Min man tog examen under en lågkonjunktur och hade en mycket svårare tid har börjat. Om mina söner var intresserad av, säg, fine arts som en karriär, jag skulle naturligtvis vara ganska orolig—inte för att jag tror att konst är ovärdig eller de skulle inte vara bra på det, men eftersom ekonomin är så mycket mer oförsonlig än det var när jag var ung. Så, cirkel tillbaka till #1: Separat art från och pengar.

10. Klass är den andra X factor. Någon form av otrygga tillvaro som konstnär är mindre otrygga när du kommer från en mitten- (eller högre) klass hem. Detta är en strukturell orättvisa, och en del av sitt sociala ansvar som konstnär är att åtminstone erkänna det och förhoppningsvis åtgärda det.

11. Ingen vet i framtiden. I min familj, en sak som bokstavligen alla har gemensamt? Deras föräldrar var döda fel om vad de skulle åstadkomma. Ingen liv blev som de, eller deras föräldrar, trodde det skulle. Den bisarra vändningar i den större världen faktor mer till framgång eller misslyckande än individuella omständigheter. Med andra ord, du kanske känner ditt barn, men du vet inte framtiden.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar