11 Sockersöta Filmer Att Minska Gen-Xers Till Översvämningar Av Tårar

1980-talet och början av 90-talet kan ha varit en storhetstid såpoperan filmer. På den tiden, jag tittade på dem med vänner, med min mamma, och ibland med pojkar, badda mina tårar hela tiden. Sedan gick jag igenom en fas när jag trodde att de alla var otroligt töntiga. Och nu är jag tillbaka för att älska sappiness, gärna krypa upp med en låda av vävnader och en påse Smartfood och återuppleva mina yngre dagar. Vem är med mig? Nedan, den 11 sappiest filmer en Gen-Xer kan begära.

1. A River Runs Through It . Åh, pappa, underbara söner, en perfekt avgjutning av den perfekta flugfiske spö. Brad Pitt i hip vadare. Vi ropade på, tja, slutet. Ikoniska linje: "jag är hemsökt av vatten."

2. Spöke . Eftersom Demi Moore är ledsen när hon kastar henne krukor och hon kan fortfarande känna Patrick Swayze ' s närvaro runt omkring henne. Plus, vi gillade det hela våt-lera scenen när Patrick Swayze är oftast nakna. Vi grät när de sade: "dito" som ett svar på "jag älskar dig". Ikoniska linje: "Molly, du är i fara, flicka."

3. Dansar Med Vargar. Kevin Costner ganska mycket förkroppsligade 80-talet, gjorde han inte? Ibland så varmt, ibland ganska...cheesy. Men vi älskar honom fortfarande. Jag menar, Lt. John J. Dunbar, som är bara för grov för artig samhället, och gör sin väg på gränsen med sin hund varg, Två Strumpor. Han faller i kärlek med Står Med En Knytnäve (Mary McDonnell) och ansluter sig till Sioux-stammen som en av sina egna. Vi grät när lojala Två Strumpor biter i gräset. Ikoniska linje, när de Sparkar Fågel frågar hur många vita är på väg att invadera Sioux territorium, Lt. Dunbar: "Som stjärnorna."

4. Ömhetsbevis . Shirley MacLaine, som inte vill bli kallade "Farmor", med Jack Nicholson den kvinnokarl, och Debra Winger som dömd Emma är en trio av aktörer som är att dö för. Vi grät när Aurora krav Emma smärta medicin på sjukhuset. Ikoniska linje: "jag ligger här bredvid astronaut."

5. Döda Poeters Sällskap . Alla dessa pojkar, alla som poesi. Robin Williams som inspirerande lärare i engelska, en ung Ethan Hawke, den tragiska Robert Sean Leonard. Vi grät när Neil dog. Ikoniska linje: "O, Kapten! Min Kapten!"

6. Dör Unga . Okej, rubriken typ av ger bort allt. Men den här historien om Julia Roberts som vårdar obotligt sjuka Campbell Scott har för mig att nå mot duken varje gång. Ikoniska raden: "Och om du får, när du får ja, jag ska vara där med dig. Och om du dör, kommer jag hålla din hand. Jag ska hålla din hand och den sista du någonsin kommer att se, kommer vara med mig för jag älskar dig."

7. Stekta Gröna Tomater . Vem kan glömma Kathy Bates insvept i plastfolie? Vem kan glömma hur bedårande Mary Stuart Masterson och Mary-Louise Parker var? Vi grät när Ruth dör. Bästa raden: "Face it, tjejer. Jag är äldre och jag har mer försäkring."

8. Broarna i Madison County. Så mycket gråt över en fyra-dagars kärlek! Clint Eastwood och Meryl Streep—som skulle kunna göra en film som heter Timmar av att Titta på när Färg Torkar och vi skulle nog gråta—bröt våra hjärtan som star-korsade älskare som inte springa iväg tillsammans trots allt. Vi grät när de skildes. Ikoniska linje: "Vem visste att, mellan baka försäljning, min mor var Anaïs Nin?"

9. Steel Magnolias . Åh, kvinna-centrerad filmer, som Stekta Gröna Tomater gör verkar få oss varje gång. Och här har Dolly Parton! Vi grät när Shelby hade hennes pojke. Ikoniska linje: "jag inser att som kvinna hur lycklig jag är. Jag var där när den underbara varelse gled in i mitt liv och jag var där när hon gled ut. Det var den mest värdefulla stunden i mitt liv".

10. Philadelphia . Vi älskade Tom Hanks i en roll som infördes stöd till mainstream-film som publiken, med Antonio Banderas som sin älskare. Denzel Washington är de homofobiska advokat som är villiga att ta upp fallet. Vi grät när Tom Hanks och Antonio Banderas dans tillsammans. Ikoniska linje: "Vi står här i Philadelphia, och, öh, city av broderlig kärlek, födelseplatsen för frihet, där, öh, grundare skrev självständighetsförklaringen, och jag minns inte den härliga dokument som säger något om alla heterosexuella män är skapade lika. Jag tror att den säger att alla människor är skapade lika."

11. Legends of the Fall . Brad Pitt igen, bröder igen, tidigt 1900-tal Montana igen. Denna gång, den historien om tre bröder, i love med samma kvinna, leder oss till tårar eftersom, ja, bara om alla dör. Vi ropade på: slutscenen. Ikoniska linje: "Det var en god död."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar