11 Frågor Som Jag Vill Ställa Till Er Kvinnor Som Använder Den DivaCup

Ja, för alla mina komfort med min tid på denna punkt i mitt liv—jag har uthärdat sin pålitlig påminnelse av min fertilitet och kvinnlighet över 300 gånger—jag är fortfarande vagt räknats ut av det. Jag strävar efter att göra min tid så mycket av en icke-händelse som möjligt, vilket är varför jag fåraktigt ignorera min normalt eko-känsliga samvete och lyssna visdom av en vän som sa: "Din tid är inte att "rädda Jorden" och använda varumärke plastapplikator tamponger uteslutande. Jag är inte jävlas med kartong eller o.b. när det gäller 2,4 matskedar av "menstrual vätska" jag extrudera varje månad.

Det är därför jag är så förvirrad om kvinnor som svär vid den DivaCup.

För den oinvigde är DivaCup är "en återanvändbar, klockformade menstrual cup som bärs internt och sitter lågt i vaginala kanalen, samla snarare än att absorbera din menstruation." Jag har hört dess anhängare yrar om allt från hur mycket mer kostnadseffektivt är det (OK, det är tilltalande...) till hur lätt det är (låt mig få detta rakt ut: en liten kopp blod är lättare att navigera i än en tampong?), från hur miljösmart det är (se ovan, vi pratar om ett nästan konstant flöde av blod mellan våra ben—få en återanvändbar flaska vatten och ta färre bilresor) hur kan du ha sex med den. ( Du kan inte. )

Får jag att jag är lite av en pryd för att inte vilja sticka min hand i min vagina, och jag accepterar detta—jag är välkommen att fortsätta med min Tampax Pearl och plan, så samtidigt som jag förundras över DivaCup användarnas komfort med att nå ut till sina egna inälvor, jag har fortfarande många frågor för kvinnor som använder det (och dess off-märke släktingar, alla försedda vagt nedlåtande moon-lady namn som Bella Cup och Lisa Kopp och Mami Cup).

1. Hur gör du för att dra ut den utan att starta ett blodbad?

Det är en liten bägare full av blod och livmoderns slemhinna. Du är rycka det ur din vagina. Hur är detta inte spilla ut hela badrummet och din kropp och dina kläder? Hur gör vi inte har en Carrie situationen på våra händer? Jag vet att du kommer att säga att normalt inte hända, men tänk om det gör det? Vad händer om du inte är hemma när det gör det? Det är en sak att ha min tampong läcka på mina underkläder lite, det är en annan att ha samlat in hela 12 timmar av menstruation i en liten minnessak kalk.

2. Vad händer när det fyller upp?

Den DivaCup är lovande mig 12 timmar av läckage-skydd. Vad som händer i den 13: e timme? Om jag bär en tampong för länge, strängen blir blodiga, och det finns en liten fläck i mina underkläder. Förhoppningsvis har det inte gått igenom bomull foder och på nylon yttre del, men om det gör att jag bär mina målat perioden i korthet hur som helst, ingen big deal. Jag är föreställande en champagne fontän, förutom att det inte finns någon grupp att fånga champagne efter toppskiktet och det är inte champagne, det är blod.

3. Vad fan är det som pågår i den offentliga badrum?

Så du går till den offentliga badrum stall, du tar din DivaCup ut, du dumpa den i toaletten. Vad händer då? Du behöver tvätta det, rätt? Så du kommer ut till diskbänken med dina smutsiga cup. Vad är bra situation din hand just nu när du öppnar stall dörren? Och nu är du ute på diskbänken och det är en dam i St. John sticka passar fastställande av hennes läppstift på ena sidan och en mormor löddrande på den andra. Du kan tvätta ditt blodiga cup ute under lysrör och alla är coolt med det? Sedan tillbaka till stallet för återinsättning? Är dina medarbetare undrar var du är nu? Inte har du missat ditt flyg?

4. Vad är det som händer med dina naglar?

Jag vet att jag tjata en hel del på "Ew, blood" och min egen squeamishness, men jag är bekymrad över tillståndet för dina naglar efter att du har handskats med en kopp o' blod. Vill du bära en nagelborste med dig? Jag hörde en gång att det sätt människor blir sjuka på gymmet är att bakterier ange sina kroppar genom nagelband. Vad är upp med dina nagelband just nu?

5. Vad är i koppen?

Ingen förklaring behövs. Förhållandet mellan fast-till-flytande? Jag vet att det är lite blodigt, men jag vill verkligen veta.

6. Är denna sak gå i diskmaskin?

När jag sprang min toalett kolven genom diskmaskin och en grodd-kunniga vän rådde mig att kasta ut min diskmaskin. Detta är nog mer en fråga om diskmaskiner och hur rena de är faktiskt få mina rätter, och huruvida eller inte en sak i diskmaskin (säg, en blodig cup) kan förorena andra grejer i diskmaskinen (säg, en sallad som spinner). Jag skulle vilja veta, men om du är, per tillverkarens instruktioner , ta bort skräp från koppen sigill-att skapa hål med en tandpetare. Erkänna att det är en bro för långt.

7. Vad sägs om lukten?

Den DivaCup hemsida adresser här: "Menstruation börjar bara att utveckla en lukt när den utsätts för luft." (Huh! Vem visste?) "Som Den DivaCup är slitna internt, dina dagar oroa period lukt är över. Menstruation vätska på tamponger och bindor utsätts för luft som skapar dålig lukt under hela dagen."

Det verkar vara ett avgörande steg som saknas från denna förklaring. Är inte blodet som får exponeras för luft när du spiller det eller det svämmar över? Och jag får du om kuddar, Francine Chambers, en av grundarna av Diva International, som är en stinkande situation jag är bara uppvakta på dessa dagar jag stannar hemma hela dagen, och jag kan bara inte stå ut med att lägga i en annan tampong eftersom det känns som att hela min kropp är muskelspasmer med varje livmoderns sammandragning.

Men jag är inte utsätta min blodig tampong till luft. Det är att gå ned i toaletten. Och nu när jag erkänna att jag vet att jag verkligen inte tänkt att spola tampong även om lådan säger att jag kan, men jag gör det, jag flush tamponger. Jag är den person som du tänker på varje gång du ser ett tecken på en offentlig toalett som säger "lägg inte allt men avfall och toalettpapper i toaletten" och du tror på vad A-hole är att sätta pappershanddukar i toaletten? Ja, det är jag. Jag är orsaken till dessa tecken, en septisk outlaw. Hur som helst! Jag behöver inte lukta!

8. Vad händer om jag inte kan få bort det? Vad händer om det faller ut?

Jag vet att ingen av dessa saker är tänkt att ske, men du är inte heller tänkt att spola tamponger. Om DivaCup fastnar, jag antar att det kommer att bli som den gången jag råkar sätta en tampong när jag hade en tampong i och jag var tvungen att Våra Kroppar, Oss Själva det på ett sätt som jag verkligen aldrig vill återvända. Är det en möjlighet? Och vad händer om det faller ut? Som om jag simmar och det flyr och jag går från Esther Williams i min söta retro simma gjp till shark bait?

9. Är o.b. tamponger gateway drog till DivaCup?

Gjorde du får gradvis mer intim med dig själv, kommer "pad-plast applikator tampong-kartong applikator-o.b.-Diva"? Eller var det Diva antagandet att hoppa i med fötterna först, ingen utbildning hjul typ av sak?

10. Saknar du shopping för menstruationsprodukter " varje månad eller två?

OK, jag vet svaret på detta. Du inte. Du behöver inte missa makar och pojkvänner tittering som du gör en kostnads-och intäktsanalys för att försöka lista ut om det är värt att eventuellt skada dig själv med den skarpa "kronblad" av CVS varumärke tamponger bara för att spara två dollar. Att du inte missar det en bit. Fine, ett tillfälle för dig! Jag för min tamponger från Amazon i alla fall.

11. Tror du att jag är typ en fruktansvärd person?

Eftersom jag sortera av att göra. Jag vill vara den person som är helt bra med menstruationsblod, som inte bryr sig vad folk tycker om henne vid den offentliga badrum sink, som inte bidrar ytterligare avfall till redan overtaxed jorden som inte behöver 10 till 16 mer plast applikatorer i sin deponier varje månad. Jag super-i hemlighet vill vara, om inte en person som använder en DivaCup, då en som är feminist och gammal nog för att inte vara så helt skeeved ut av det.

Jag vill också vara en person som gör pajer istället för att köpa dem, som inte färga hennes hår eller polska hennes tånaglar, som tvättar glas burk av möglig mat och återvinner det, istället för att begrava den i papperskorgen hoppas ingen märker. Jag vill ha dessa saker, men det är jag inte. Så snälla döm mig inte alltför hårt. Jag är många andra bra saker, och från och med idag kommer jag att sluta spola tamponger. Jag svär.

ADVERT

Lägg till din kommentar