11 Saker Som Du Behöver Efter Att Ha Ett Barn (Som Ingen Talar Om)

Barn nummer ett gick med en väl förberedd hushåll. För nio månader, jag vilade i min baby-gratis säng och läsa om vad man kan förvänta sig. Jag tog klasser på amning och spädbarnsvården. Jag studerade de har rätt att stoppa ett gråtande barn. Jag organiserade barnets rum med massor av nya babyprylar. Varje rum hade ett förråd av förnödenheter, så rapar handdukar och torkar aldrig mer än några meter bort från mig. Jag köpte allt mitt nyfödda skulle behöva och lite till.

Då jag kom hem med mitt lilla barn i famnen.

Endast erfarenhet förbereder dig för hur du kommer att känna postpartum. Mitt barn drabbats av en fraktur i nyckelbenet, samtidigt som jag drabbades av fjärde graden tårar. Jag kände mig som jag hade blivit överkörd av en lastbil. Sömnlösa nätter ledde till dimmiga dagar fulla med söta stunder.

Jag linkade till badrummet för första gången lättat mig ner på toalettstolen, och då grät när jag insåg att jag lämnade mitt sjukhus väska, full av postpartum leveranser, på köksbordet. Jag var dåligt utrustad för att hantera smärta, blod, och katastrof av min privata bitar.

Födelse av barn nummer ett var grov. Jag svor att aldrig gå igenom det igen.

Jag har tagit tillbaka mitt löfte. Två gånger. Genom min tredje graviditet, fulla av erfarenhet, jag vördnadsfullt kontrolleras av min lista av personliga varor och förberedd för min homecoming.

Du kommer att vara öm och trött, eftersom din kropp gick igenom en stor prövning. Du fokuserar på barnets behov, men glömmer bort att äta. Du kan inte komma ihåg var du gömt den saken. Du kan inte ens tänka ordet för det, men du vet att det är någonstans i huset.

Gör din postpartum själv en tjänst och bunkra upp nu.

Sätta korgar med extra underkläder och kuddar inom räckhåll för varje toalett och din säng. En personlig resa pack passar till din skötväska. Tala med din läkare om smärtlindring alternativ och vad sjukhuset erbjuder, sedan plocka upp dessa 11 objekt för postpartum egenvård:

1. TUCKS Kuddar

En Gudagåva. Den svala, mjuka dukar är mild nog för att rengöra din känsliga områden och robust nog att rada upp av din menstruation pad (eller disponibel undies). I en knipa, kan du göra en DIY-versionen med de viktigaste ingrediens, witch hazel.

2. Dermoplast Spray

Få en flaska för varje rum där du kan dra ner dina undies! Inget skämt! Jag hittade den blå flaskan för att vara överlägsen den röda flaskan. Både använda bensokain som deras aktiva ingrediens, men den blå flaskan innehåller mentol och lanolin, vilket gör den perfekt för efterbörden vård. Efter att skonsamt torka eller spraya, en snabb spray på din meniga underlättar sting.

3. Ett Paket av den Disponibla, Mörk-Färgade (eller Gamla) Underkläder

De flesta sjukhus sätta dig i underkläder i mesh. Det känns jobbigt, men det är ack så praktiska. Det är mycket lättare att slänga allt i stället för att ha en hög med äckliga undies att tvätta. Som du läka, olyckor ändå inträffar, så att du inte vill förstöra din favorit par.

4. Kuddar

Du kommer att använda kuddar, från den största natten kuddar till vanliga medelstora och kära. Mitt sjukhus erbjuder padscicles, men de är super lätt att göra hemma, med hjälp av denna DIY-guide .

5. Peri Flaska (Spruta Flaska)

Efter att ha använt toaletten, en snabb stråle tvål och varmt vatten håller din personliga fläckar ren. De flesta sjukhus ge detta, men med en extra för det andra badrummet eller resa är värt det. Det är svårt att känna sig fräsch när du är en het röra. Om du inte har en bidé, en peri flaskan är din nya bästa badrum vän.

6. Mild, Mild, Milda Flytande Tvål

Nu är det inte tid att använda hårda doftande tvål för att rengöra din kvinnliga delar. Du vill ha något skonsamt och milt. På sjukhuset blev jag tillsagd att sätta en droppe i min peri flaska för rengöring.

7. Sköljbart Våtservetter

Vuxna våtservetter som är lugnande för huden och mycket mild. Perfekt för ett par veckor obekväma badrum besök.

8. Disponibel Nippel Kuddar

Vård eller inte, du kommer att läcka. Nog sagt.

9. Koffein

Bländande postpartum huvudvärk, särskilt efter en epidural, är en riktig sak. Fråga din läkare i förväg om hur man ska hantera det. Upplevelsen lärde mig att en kombination av koffein och Tylenol avvärja skytte huvudvärk smärta. Efter barn nummer tre, iced kaffe gjorde susen. En billig koffein piller motsvarar en kopp kaffe, så ha en flaska till hands.

10. Prenatal Vitaminer

Din kropp behöver för att ta igen. Fortsätt att ta din prenatal vitaminer för minst sex veckor postpartum, längre om du vill.

11. Pall Sköljmedel

Det tar lite tid för systemet att reglera. Läkare rekommenderar en pall sköljmedel för de första dagarna.

Att göra de första veckorna lättare för dig själv genom att tänka på dina behov i förväg. Jag vet, jag vet, det är roligare att köpa en layette än det är att köpa ett paket av Beror på. Att tänka på kura ihop sig lyckligt med barn är att föredra framför att tänka på vad du kommer att göra när du inte kan torka efter nummer två.

Erfarenheten har lärt mig att jag inte vill vara utan dessa 11 poster efter födseln och att du inte vill vara heller.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar