10 Saker jag har Lärt mig i 10 År av Moderskap

1. Mitt barn har sugit varenda uns av energi, humor, intelligens och lugn av mig ibland (faktiskt för det mesta), men i gengäld har jag varit och fyllt upp många gånger om med en kärlek så stark, så intensiv och så villkorslöst att ingenting kan jämföra sig med det.

2. Jag förvänta dig det oväntade. Alltid. Men jag är fortfarande förvånad varje gång. Som förälder vet jag att jag alltid bara har en mage virus bort från en semester att vara flyttad, eller en otur att falla bort från en ER besök spåra ur vår dag. Och jag vet också att även med försäkring, priset på en akutmottagning co-pay är ungefär samma kostnad som att nya par snö stövlar han bara växte, eller fotboll anmälningsavgiften.

3. Milstolpar i böcker är fantastiska, men så är de att ingen skriver om. Ingenting kan jämföras med det ögonblick då jag för första gången såg mina barns ansikte, men en nära andra kan vara det ögonblick när ett par år senare till att barn som spontant berättade för mig att han älskar mig. Och när jag kände fjärilar i magen när jag såg honom rida en två-hjuling för första gången, eller såg sin första riktiga rapport kort, de var stora stunder också! Dess alla så underbara, och det bara fortsätter att komma.

4. Den tre timmar mellan 4:00 och 7:00 pm känna längre än tio timmar det tar att flyga över atlanten ...att sitta i mitt säte i den bakre raden av ett plan...precis intill toaletter....och med sätet framför mig tillbakalutad i knät. Och här är kickern, ibland (ok, ofta) att jag hellre skulle vara på planet!

5. På tal om det, jag vet nu vad en fantastisk känsla av fantasi jag har. Inte bara kan jag spela med docka barn, tåg och konstruktion med de bästa av dem, men under just 4:00 till 7:00 tidsram jag kan tänka mig att i de mest exotiska platser. I själva verket, jag har även kollat upp flyg på internet och som görs riktiga samtal till 1-800-nummer på direktreklam bit och hade samtal med faktiska resor agenter! Jag har hört allt om den uppvärmda utomhuspooler och massage paket för ett helt fiktiva resa som jag har inte för avsikt att ta...och alla samtidigt som mitt barn hänger på mina ben och tigga om en annan cracker!

6. Blygsamhet har omdefinierats. Som om processen av graviditeten och barnets födelse inte göra det, så säkert erfarenhet av försöker att ta en dusch eller använda toaletten med ett litet barn i huset gjorde. Med mina förskolebarn se mig pumpa bröstmjölk för hans lilla syster och då anmärka på vilken sida som är "vinna i mjölk ras" var ödmjuk! Som var med mina barn frågar om de var mammas blöjor när hon hittade ett stash av maxi-kuddar. Ringer min man på jobbet och be honom att komma hem eftersom jag var gravid och förstoppad och bara behövde lite tid i badrummet utan att ett litet barn var ett stolt ögonblick. Oh, och det var på den tiden jag var gravid och hade graviditetsillamående på mig själv...när du kör....medan mina två skräckslagna barn sköts mig förvirrad ser ut från baksätet av mini-van. Ok, det är dags att svepa blygsamhet ämne upp innan jag brutto du reda på något mer. Men jag vet att du vet bara hur många fler historier det finns att berätta om detta ämne.

7. Det finns få saker som är mer lyxigt än en resa till Costco ensam. Skämtar du med mig? Dess ett land där saker och ting är väl organiserat och prydligt staplade. Det enda som är bättre är att vara tvungen att lägga ner i en mjuk tandläkare stol samtidigt som du får ett hålrum fyllt eftersom ingen begär att du ska gå upp och hämta dem med ett glas vatten-och du behöver inte ens prata med någon.

8. Ibland min röst gör ljudet på en visst pitch som jag visste inte var möjligt tidigare med barn. Och när jag säger vissa fraser, jag låter så fruktansvärt mycket som min mamma. Att erkänna detta gör mig både ryser och känner enorm uppskattning på samma gång.

9. Mina barn är sina egna unika människor. Så mycket som jag gillar att styra saker runt här händer allt på sin egen tid, från när och hur de har tänkt till när och hur de lärt sig att läsa. Jag är inte helt ansvarig, och inte heller är de. Det är ingen anhängare, och ingen ledare. Jag kan vägleda, stödja och coacha och de kan besluta, kontroll och vidta åtgärder. Men då behöver vi ta ett steg tillbaka och vara stolta över den unika väg där de varje land.

10. Vid ca 10:00 varje kväll börjar jag sakna dem och topp i och om de sover gott, alla av frustration av dagen glida iväg. Som jag fylld med en fantastisk tacksamhet, jag bearbeta allt som mina barn har lärt mig. Och jag inser att ett decennium i, mina barn är att höja mig lika mycket som jag höja dem.

Och vi har fortfarande en hel del att lära.

ADVERT

Lägg till din kommentar