10 Sätt ett 40-tal Mammor Är Som Deras 12-åriga Döttrar

Att leva med en 12-årig flicka är som att leva med den kvinnliga tween versionen av the Incredible Hulk. Min glada, leende flickan som sjunger sig in i hennes morgon dusch framträder som en kaxig, skrikande, eye-rullande varelse som hamnar i en rinnande, dramatiska högen innan slutet av frukost. Jag morph rätt tillsammans med henne från att Uppskatta och Förstärka Bra Beteende förälder till Ta Ingen Skit förälder till jag Vet Precis Hur Du Känner förälder.

Den känslomässiga pinball är ansträngande. Men ändå, trots alla zinging runt, som vi ibland stöter in i varandra. Det hon är på väg mot vuxenlivet, ansträngde sig för att växa upp och här är jag i min 40-talet vänd ner medelåldern, fortfarande inte helt säker på hur man definierar "vuxit upp". Plötsligt var vi kolliderar och befinner oss i synk, ler, kramas eller rullande ögonen.

För att vara säker, några av våra likheter gör att jag undrar om jag inte borde handla mer "min ålder," vad det ser ut. Å andra sidan, bindning över nagellack, YA romaner och brinner upp-och nedgångar av kvinnlig vänskap göra för några av de bästa mor-dotter stund.

Här är 10 sätt är detta ett 40-tal mamma är precis som hennes tween dotter:

1. Vi båda bär skinny jeans och är inte säker på att de är helt rätt för den andra att vara klädd. Mina skinny jeans är på modet. Hennes är waaay för hårt. Och är att butt crack jag se? Vänta, fick hon bara ringa mina jeans för hårt?

2. Vi har båda stor finne utbrott som lämnar oss, och känner sig mindre än glamorös. Hormoner hormoner. De är bara händer i olika ändar av den åldrande spektrum.

3. Vi raid varandras nagellack stashes. Oavsett om det är musik, småprat eller avkopplande handmassage, det är en speciell typ av gemensam nämnare när du gör dina naglar tillsammans. Nuvarande favorit nyans: Sugarplum. Du kan plocka upp på Forever 21 för $2.99.

4. Vi upptäcker hår tillväxt i nya och oönskade platser. Som tur är för min dotter, hon kan vaxa hennes nya urinvånarna. Jag, å andra sidan, jag kommer att behöva elektrolys.

5. Vi båda älskar action-packade, fantasy YA romaner med ett stänk av romantik. Vem gillar inte en dystopisk äventyr historia med en goody-two shoes flicka som bryter sig ut ur hennes tråkiga liv, blir awesomely befogenhet, bekämpar skadliga och farliga krafter, faller i kärlek med bedårande, känslig pojke och räddar världen? Kan inte vänta med att titta på film tillsammans!

6. Vi båda säger "jävla" och "skit" för mycket. Mitt lilla trick för att förbanna utan förbanna nu låter en hel del som skällsord när det kommer ut ur en 12-årings mun. Antingen vi båda måste stanna eller vi båda få för att hålla upp trash talk. Dubbel skit.

7. Vi båda använder ordet "hot" för att beskriva killar på Nashville (Diakon för mig, Gunnar för henne). När gjorde hon räkna ut att heta har ingenting att göra med vädret? Också, är Nashville lämplig visa material för en 12-åring? Um...

8. Vi båda tycker att löpning är en form av tortyr, inte en bekymmersfri aktivitet man gör bara för att det är kul. Nu kommer jag ihåg exakt när jag började dreading PE och varför. Svett? Brutto. Ömma lår muskler? Vem behöver dem? Åh, ja, just det, det gör vi. Det är träning och det är bra för oss. Låt oss få matchande Converse.

9. Vi båda känner sig osäkra om vänner. Ja, jag är vuxen, men jag är fortfarande orolig om vänskap, undrar om folk tror att jag är en tönt och känna sig utanför när jag inte får bjudas ut. Skillnaden mellan mig och min dotter är att jag har erfarenhet av att få igenom min sociala ångest, vilket betyder att jag kan hjälpa henne att ta sig igenom hennes.

10. Vi uppmuntrar varandra att följa våra drömmar . Min dotter är en kick-ass sångare i hennes skola är rock band och jag är hennes största fan. Titta på henne upp på scenen sätter mitt hjärta att brista. Kanske det beror på att sjunga högt är en dröm som vi båda delar. Nyligen min fantasi av fronting en all-girl bandet gick i uppfyllelse när ett gäng mammor som fick tillsammans att utföra "Bästa Dagen i Mitt Liv" som en del av insamlingen till skolan. Jag vet att min dotter var mer än lite generad, men hon jublade mig på. Hon är mitt största fan, också.

Föräldraskap en tween är ganska intensiv. Det som räddar mig är att hitta de sweet spots för anslutning och njuta av dem medan jag kan — även om min butt crack visning.

Relaterade inlägg: 5 Tips För att Öka en Tweenaged Dotter

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar