10 Helt Meningslösa Argument som jag har Haft Med Min 5-Åriga

Jag brukar njuta av att prata med andra människor. Jag är social och jag gillar att chatta. Jag litar på att samtalet kommer att flöda på ett någorlunda enhetligt sätt, full av roliga historier, nickar inkännande och lugnande skrockar. Det är, tills jag fick barn. Antalet helt förbryllande, stridslysten, förvirrande samtal jag har haft med mina äldre barn (den yngre talar egentligen inte ännu) måste vara i hundratals på denna punkt. Nedan, 10 helt meningslösa argument som jag har haft med min 5-åring.

1. Oavsett om det är söndag eller inte. På söndagar, min son får sin ersättning, som delvis måste han rädda och en del som han kan spendera som han vill. Han sparar upp till $3 squishy leksak pumpa som oförklarligt bär en häxa hatt. (Jag tror på leksaken fabriken fick någon hög och var precis som, "Eh, kasta på det också. Barn som konstig skit.") Så han kommer ofta frågar mig vilken dag det är. Jag gör inte anspråk på att vara den mest organiserade personen i världen, men jag brukar rock solid på dag i veckan. Men någon dag som inte är söndag är orsaken till argumentet att det är i själva verket söndag. Han är envis nog att jag ibland sluta tvivla på mig själv. Kanske är det är Söndag, tror jag, som vi gå till skolan och jag dart mina ögon omkring och letar efter andra föräldrar och barn.

2. Oavsett om det är morgon eller inte. Mer än en gång, jag har hukad över sin säng mitt i natten väsande, "Det är fortfarande mörkt ute! Gå tillbaka för att sova!" medan ett bestämt barn berättar för mig att han kan se "glimtar av ljus" och att han skulle "som några flingor snälla."

3. Om hans bror för att röra vid honom eller inte. Brother är bra på att somna i bilstolen. Det enda han röra en pool av dregla. " Ingen är att röra dig," jag skrika från framsätet, för 30 th tid i en timme.

4. Om en tröja är helt nödvändigt eller inte. Det är 34 grader ute, och min son är sugen på att gå ur hus i shorts och inget annat. Efter 10 th tid har jag sade, "Nej, eftersom det är för kallt," jag bara låta honom gå ut halv nakna och se för sig själv.

5. Hur mycket toalettpapper som du verkligen behöver för att torka rumpan. Jag säger, "en liten handfull." Det är uppenbart att detta leder till att hela rullen, men inte ens wadded upp—bara en lång streamer av papper på att han kommer ineffektivt våg i närheten av hans heinie.

6. Vad "tvätta händerna" innebär, precis. Betyder det att doppa fingertopparna i rinnande vatten för en sekund? Betyder det att spela i rinnande vatten tills diskbänken svämmar över? Detta är frågor som vi brottas med, dude.

7. Vad hans brors namn. För att vara rättvis, det här var ett samtal som vi hade när han var 3 och vi var nyligen hem från sjukhuset med Nr 2. Jag berättade för min son den vackra namn som vi hade valt ut. Han skakade på huvudet. "Nej," sade han. "Det är Allie." "Tyvärr, min vän," sade jag. "Det är det inte." Han skulle inte tillbaka till den punkt där jag undrade om det var ödet som säger att vi ändrar Nr 2: s namn till Allie.

8. Vad som är en "tyst tid" innebär. Betyder det högt sjunga? Hur soft är mjuk sång? Betyder det att hoppa av möbler? Jag trodde aldrig att jag skulle regler-lawyering definitionen av "dunka."

9. Hur akut är akut. Jag körde av motorvägen vid 60 km / h, skrek in på en rastplats och släpade både barn in i badrummet i hög fart, bara för att titta på den 5-åriga promenad lugn att handtork, experimentera med kontrollerna, och vänd skötbordet upp och ner. Bara när jag säger skarpt, "Kompis, du sa att det var brådskande," kommer han att säga, "Oh, ja", och lunka i ett stall.

10. Vad räknas som ett bett. "Prova på en bit av gryta eller rostad broccoli," jag skulle föreslå att när han var yngre. Han skulle lyfta en forkful och rör den till sina läppar. "Äh, det är inte en bit," jag skulle säga, och han skulle svara: "Åh, ja det är det." Då skulle jag hitta mig själv att definiera ordet "lagom" för honom som jag är i någon typ av galen politisk debatt med Donald Trump. Och då skulle jag ge upp. "Bara vifta med broccoli nära din mun," jag skulle nicka. "Helt bra nog."

Kanske när de är äldre, vi kommer att klara att komma tillbaka till sammanhängande konversationer, men mina vänner med tonåringar tala om för mig att samtal kommer att övergå till att argumentera om utegångsförbud. Jag kan bara se det nu, men med mig och hävdade att 4 på morgonen är inte en "rimlig" timme. "Det finns glimtar av ljus!" Jag ska säga, och fixa honom en skål med flingor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar