10 Saker Som Du Tycker Om Graviditet Innan Du Blir Gravid

Sedan jag var en liten flicka, min mor berättade för mig om hur mycket hon älskade att vara gravid. Hon förnekade helt förekomsten av försvagande illamående, livsförändrande förstoppning eller grova, gamla-man växer hår på konstiga ställen. Hon insisterar på att vara gravid var den bästa tiden i hennes liv.

Min teori är att hon antingen har glömt, eller att hon ville ha barnbarn så mycket att hon ljög för mig, att veta att min tolerans för elände är ganska låg. Eller kanske hon bara ville verkligen att återgälda tjänsten.

Här är de saker som jag så naivt trodde att om graviditet ... innan jag blev gravid:

1. Jag trodde att livet skulle förändras EFTER det att barnet föddes. Mitt liv förändrades ögonblick blastula inopererad i min livmoder och började pumpa hormoner i mitt system. Jag blev genast en freak-show person som flippade ut om allt. Jag minns att jag gråter hysteriskt en kväll när jag fick reda på att de smink jag använt på mitt ansikte hade salicylsyra i det som är dåligt för barn. Jag minns att jag skrek till min man, Han är inte ens född ännu, och jag är helt skruva upp honom!" Över makeup.

2. Jag trodde att jag skulle kunna köra min bil. Jag kunde inte köra min bil eftersom det, av någon anledning, den position som plats att sätta mig på fick mig att känna mig som om jag var på väg att passera ut. Min läkare trodde inte att det här skulle hända, så om jag har att köra någonstans och jag började känna light-headed, jag bara drog över och kallade min man för att berätta för honom om jag var, bara i fall att jag faktiskt hade blivit medvetslös och han behövde för att hitta mig.

3. Jag trodde att min man skulle vara så fascinerad av graviditeten som mig. Kanske det var alla som passerar ut, men min man var helt weirded ut av det hela. Jag vet att vissa killar är MYCKET till sina fruar att vara gravid, men detta var inte min erfarenhet. Jag försökte bara ignorera det faktum att han kröp ihop varje gång jag bad honom att känna barnet röra sig.

4. Jag trodde att mitt hjärta skulle slå normalt. Istället, av någon anledning, baby-making hormoner som får mitt hjärta att hoppa och hoppa och dessa saker i slutändan körde mig till akuten flera gånger under min första trimestern, tänker jag att jag skulle dö. Till slut var jag tvungen att bära ett hjärta monitor för en månad och jag var som anses vara hälsosam. Super kul.

5. Jag trodde att jag skulle älska den uppmärksamhet. Och jag älskar det, till en början. Men sedan jag började att växa en stor mage och en hel del människor började att ha en hel del åsikter om min storlek (baby storlek, om jag inte ska jobba, vad jag ska namnge honom, där jag var med honom, och då var jag ganska mycket över det.

6. Jag trodde att det bara gamla människor fått hemorrojder. Nope.

7. Jag trodde att jag hade känt verklig rädsla. Inget i mitt liv kunde ha förberett mig för fem dagar gut-spottar skräck som min man och jag uthärdade i väntan på att få höra resultatet av min fostervattenprov. Ingenting.

8. Jag trodde att jag skulle kunna äta ALLA SAKER. Jag kunde inte äta någonting. Jag minns att jag gick om en livsmedelsbutik på lunch, gråta för att jag svälter, och ändå kunde jag inte hitta en enda sak som inte får mig att vilja sticka min mage ut.

9. Jag trodde att jag skulle kunna träna. Varenda bok berättade för mig att jag skulle kunna och kudos till er som kan. Jag var en svältande, går ut feta damen med hjärtklappning, den sista i världen jag brydde mig om var att träna.

10. Jag trodde att förstoppning var en mindre hälsoproblem. Det är det inte. Att bajsa är allvarligt viktig.

De är bara ett litet urval av hur jag har vilselett mig själv innan du blir gravid. Med det sagt, är det slutliga resultatet var värt det, och jag skulle göra det igen för att kunna ha dessa galningar i mitt liv. Kanske.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar