10 Saker Vi skulle Aldrig Ha Utan Lucka

Den här veckan Gap Inc. meddelat att de är utgående 175 butiker. Denna nyhet var uppfyllda med nästan universell sorg av alla jag känner, även de människor som inte satt sin fot i en Lucka store sedan de slutat sälja pocket tee. Gapet är så mycket mer än bara en butik för kläder. De gav garderober av våra tonåren: kom Ihåg de överdimensionerade jean jackor (min var mintgrön)? Vad gäller din första luckan outfit? Min var en "popcorn" tröja och jean mini. Direkt efter college, jag fick mitt första par "riktiga byxor" det: koniska ben stretch byxor i svart med dolt blixtlås upp på sidan.

Gapet har alltid varit det, en pålitlig stopp i varje mall och varje stad där du är säker på att hitta något söt och lätt och hyfsat gjort. Det kommer inte att vara något ryckte från banan och det kan inte vara ett blickfång, men som vanligt linne och de inte alltför skinny jeans kommer vara helt aktuella, prisvärda och smickrande, och om de inte har din storlek, säljare kommer att ringa något av de andra 10 Luckor i närheten och hitta det i en blixt.

Butiken avslutningar har tvingat oss att tänka på en värld utan Lucka. Här är några av de sätt detaljhandeln landskapet och vårt liv skulle ha blivit betydligt dystrare utan det.

1. Ingen Ficka Tees

Vad skulle jag ha slitna från 1988 till 1993 utan pocket tee? Jag hade det i lavendel, gröna och, naturligtvis, vit. Jag rullade upp ärmarna när du rullar upp ärmarna var cool. Hade jag stoppade i jeans och untucked med en svart elastisk midja Gap kjol. Jag hade dem under tröjor (lång för att täcka rumpan), och när jag spillde ut blekmedel på dem, jag hade dem i säng förrän de var slitna.

2. Ingen Logotyp, Ingen Orange Butiker, Inte "Falla I Gapet"

3. Ingen Dorm Room Decor

Jag tapetserade mitt första år i studentrum med Gap är underbara och, vågar jag säga, att flytta annonser av kändisar bär khakis.

4. Ingen Denim Shirts eller Jackor

Kom ihåg att när de överdimensionerade Gap denim shirts var så varmt? En liten bit land, inte precis lite rock 'n' roll, men definitivt den coolaste sak att bära när busting en flytt till Terence Trent D'Arby är "Wishing Well" på Coleytown Middle School dance. Och inte får jag igång igen på baggy jean jackor. Utöver awesome.

5. Någon Vägg av Svettningar

Minns när du gick in i Gapet? Det var runt 1983 för mig, och jag trodde att jag hade dött och kommit till bekväma kläder himlen. Från golv till tak och hyllor fyllda med tröjor och träningsbyxor i alla tänkbara skugga. Jag hade ljusrosa svettningar som jag bar med slouchy vita strumpor och vita Reebok high-tops varje dag av tredje klass tills min mamma insisterade jag byta kläder. Jag var en vacker, före-min-tid studie i athleisure länge innan Lululemon kom.

6. Nej Mamma Jeans

Suck.

7. Ingen Bananrepublik

Inget Gap Kids, no Old Navy, ingen Athleta, ingen Piperlime (RIP), antingen.

8. Ingen (RED)

Gap: s (RED) tees för AIDS/HIV välgörenhet var snygg, socialt medvetna och överallt.

9. Ingen Färgad Denim

Klyftan var inte det första företaget att göra jeans i alla regnbågens färger, men de var verkligen de som berättade för barn av 80-talet var det okej att bära dem. Jag råkar ha varit stolt ägare av ett par rosa jeans. Pastell-färgade Älskar Baby Soft-rosa jeans. De var ful! Men de var coola (tror jag?).

10. Ingen Himmel

Kom ihåg när Gapet började sälja dofter i mitten av 90-talet? Jag ville så gärna älska sina dofter i sina vackra funktionella förpackningar. De luktade inte bra, men A för ansträngning, Gap.

Sommaren efter att jag tog examen college, jag var en nanny för barn av en kvinna som var en design chef på Klyftan. När hon skulle lämna för arbete, hennes dotter skulle kasta ett utbrott och fråga henne vad som var så viktigt att hon var tvungen att lämna (tydligen någon som inte tror att upprepade visningar av Anne på grönkulla var kul). "Jag klär Amerika," hennes mamma skulle svara kungligt. Och vet du vad? Hon egentligen var.

ADVERT

Lägg till din kommentar