10 Saker att Älska Om att Vara Gravid

26 jag känner att jag har spenderat de flesta av mina 20-talet att vara gravid. För närvarande, jag är snart 29: e veckan av vår tredje graviditet. På denna punkt har jag att fråga mig själv varför? Jag är inte en frossare för straff, jag är faktiskt lite av en mes, så varför ska jag hålla på så här mot mig själv? Svaret är enkelt, eftersom de enda sak jag älskar mer än spädbarn är att vara gravid.

Jag är inte bra på att vara gravid. Jag klagar på alla mina krämpor förmodligen mer än någon annan. Men det finns några magiska gnista gömd under alla att halsbränna och viktökning som håller mig kommer tillbaka för mer, och dessa är tio av mina favoriter...

1. Den sparkar. De är fantastiska. Hela dagen har jag dessa lemmar skumma över min uppsvällda mage och det är så fantastiskt att jag vill dra främlingar ur sina bilar på stoplights och efterfrågan av dem "ser du detta?!?" Rörelserna är små, sticka, påminnelser som för nio månader är jag aldrig ensam och alltid efter att vara gravid delar av mitt hjärta kommer aldrig att vara ensam eftersom jag kommer alltid att älska ett barn.

2. Uppassad. Jag är inte för stolt för att säga det heller. Jag öppnar inte min egen dörrar eller bära något tyngre än ett glas vatten utan att någon kodning för att hjälpa till. Främlingar hålla dörrar och dela ler. Det är som att jag är i en speciell klubb där jag inte är helt oförmögen, jag är bara otroligt rätt att bli hjälpt i den mest behagliga sätt.

3. Deedles. Jag är inte säker på var att vi kom upp med begreppet, men jag får deedles varje natt. Så snart som pojkarna har haft sin sista omgången av skratt i sitt rum och natt har äntligen ligger jag i weepily säga till min man "deedle mig," och han tar med sig sin tjocka, grova fingrar och försiktigt kittlar mig på ryggen tills jag somnar. Jag skulle kunna betala för en professionell pre-natal meddelandet, men det skulle aldrig vara så fantastiskt som deedles.

4. Jag är en konstnär. Jag lever för att skapa. Att ta något som inte var och producera något som är. Är graviditeten verkligen något annat än det?

5. Mat. Jag älskar att äta. Jag älskar mat. Jag älskar hur jag kan äta samma fantastiska begär efter mat fem dagar i rad och det absolut fyller varje spricka i min själ med ren, ren, ren glädje.

6. En gratis pass för att klaga. Ärligt talat, jag försöker att inte använda det för ofta. Detta är min tredje gå runt, jag vill inte pressa min tur. Men efter en lång dag av att vara utmattad och ömmande och känslomässigt om jag behöver en bra plågats-med-känsla gråta över min buffalo chicken sandwich på Dairy Queen, jag ska göra det, ingen skam.

7. Mår ganska . Jag pratar inte om hur jag ser ut. Lita på mig, jag vet hur jag ser ut. Men det är hur jag känner mig. Jag känner mig inte attraktiv, eller hot, eller glamoröst, men en stor del av livet som sticker ut från min mage verkligen få mig att känna mig vacker. En stor del av livet kommer att göra det antar jag.

8. Förväntan. Jag hatar väntan. Men jag älskar det eftersom det är en utmaning. Jag älskar att tvinga mig att sakta ner och njuta av varje ögonblick. Jag älskar att vara i stunden, och påminna mig själv bara hur snabbt och viktigt detta ögonblick är. Jag kommer aldrig att få dessa stunder tillbaka, och så frustrerande som att vissa av dem är, de är fantastiska.

9. Den extra dos av fräckhet. Normalt brukar jag kan vara reserverad, kanske lite osäker, men när jag är gravid? Ta med den. Ta med. Det. För dessa nio månader jag kan besegra satans värld, om jag känner för det, eller bara ta en tupplur. Men hur jag kommer att känna moxie-licious gör det. Så ta med det.

10. Titta på dina barn bli syskon. Mina två pojkar spottar upp denna vackra förhållandet mellan dem och sakta öppnade sig upp till ytterligare en bror. Det är vackert. Jag älskar min äldsta tiggeri frågor som "När kommer bebisen att komma ut?" eller "Kommer att barnets första ord att han älskar mig?" Och jag dör när min yngsta lyfter upp min tröja för att mata lillebror mjölk från hans sippy genom min mage. Jag tittar älskar att hända, se det växa och flöde och expandera genom varje bit av oss som en familj. Det är ren glädje, ren skönhet.

Att vara gravid är djupt utmanande, det är krävande på så många ansträngande nivå. Men när jag tänker på dessa tio saker, det är inte något jag skulle kanske hellre just nu än gravid.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar