10 Saker För Att Inte Säga Till Dina Barn " Busschaufför

Första saker först, låt mig vara tydlig med att jag älskar att vara en skola som busschaufför. Jag älskar "mina" barn och alla galna saker de säger och gör. Men de vuxna har jag att ta itu med? Låt oss bara säga att jag är glad att det är det barnen som jag kör runt.

Dessa är bara ett urval av de saker som jag har hört under min tid som förare:

1. "Mina barn kommer aldrig att åka buss, det är alldeles för farligt." En buss är utformade för att vara säker utan säkerhetsbälten. Det är därför det är hög vadderade säten. Som förare, jag kan inte se varv av varje barn på min buss och någon skulle bli träffad i ansiktet av en spände på sig bältet. Ditt barn har en högre chans att vara med i en olycka medan du kör dem till skolan. Även om bussen hit, det sitter högt upp från marken så att skadan inte gjort det område där barnen är (i de flesta fall). I grund och botten, i din genomsnittliga bil jämfört med buss kollision ... bussen KOMMER att vinna.

2. "Mitt barn var mobbad på bussen och du gjorde ingenting." Tyvärr är detta som händer. Vi gör vårt bästa för att ta hand om det. De som är mobbning att få problem–det handlar ofta om en resa till rektor, ett samtal till deras vårdnadshavare, och om den är allvarlig nog, de är inte tillåtet att åka buss längre.Jag har föräldrar ringa och berätta för mig som jag inte ta itu med det när deras barn var att bli kallad namn på bussen. Jag vill alltid att säga: "Har DITT barn berätta för mig att det var ett problem? Nej, det hade de inte. Jag har upp till 77 barn på min buss och det är EN mig! Jag är ledsen att jag inte hör ditt barn att få kallas en poopyhead i SISTA plats på den stora bussen. Jag var att se till de barn som korsar vägen var inte köras över av ASSHOLE kommer 50 i en 35-zon och skicka sms, samtidigt som jag kunde höra hans musik över min BUSS MOTOR (och tidigare nämnts 77 barn) och flyger av JÄTTEN GUL BUSS MED BLINKANDE LAMPOR!" Men det har jag inte.

3. "Är du säker på att det var mitt barn?" Ja, jag är säker på att ditt barn, som jag har kört sedan han var på dagis (och är nu i 5: e klass), försökte strypa sin seatmate. Tretton andra barn också säga att det var ditt barn. Det är INTE första gången som vi har pratat om det här. Ja, jag måste skriva en rapport om det. Ja, det finns en chans att ditt barn kommer att vara avstängd från bussturer för den närmaste framtiden. Jag är inte synskadade. Om jag var, jag skulle inte få lov att köra bussen.

4. "Ja, de andra barnen slog först." Och ... den andra killen är också i fara och jag kom precis av telefonen med sin mamma som svär att hennes son skulle aldrig göra något sådant (se ovan). Det betyder inte att ditt barn har rätt att slå honom tillbaka. Gyllene regeln, att två fel inte gör ett rätt, ringer en klocka?

5. "Åh ja jag vet, han/hon är en trouble maker." Detta är egentligen bara betyder, "jag vet att mina barn är en smärta i röven, men jag kommer inte att göra något åt det." Jag är ledsen föräldrar, men allvarligt, kom ihåg vem som är förälder och vem är det inte och växa ett par. Sätta på din stora flicka trosor och berätta för ditt barn att han/hon behöver för att räta upp eller kommer de att gå till skolan.

6. "Vad menar du med att du inte kommer komma till mitt hus?" Jag bor i Vermont. Det finns en hel del vägar som vi inte kan gå upp. Vi kör inte upp privata vägar och övriga vägar som vi helt enkelt göra det. Vi behöver också en säker plats för att svänga runt, och vad som kan vara en trevlig, enkel väg i sommar eller till och med falla när skolan börjar är inte lätt på Vintern när det är is och snö. Vi är en buss, inte en ATV.

7. "Jag är så ledsen att jag är sen." Jag bryr mig inte vad anledningen är. Du har gjort alla andra barn som kommer hem för sent för att du inte kunde ta dig till ditt barns sluta i tid. Nej, jag kommer inte att släppa din Kindergartener av vid botten av 3 km backen för att vänta på dig.

8. "Jag är ledsen, jag ville inte se dig." Du skulle bli förvånad över hur många människor säger detta efter körning av våra lampor. Jag är glad över alla mina barn som korsar vägen är utbildade för att vänta på mig för att ge dem tummen upp före korsningen. Mitt svar (i mitt huvud, om det inte högt) är "att Du inte ser mig? Den STORA GULA buss med BLINKANDE LAMPOR och BLINKANDE SKYLTEN? Du bör även vara tillåtet att köra bil?"

9. "Det var inte jag som gick du." Vi kallar i registreringsskylt nummer av de som passerar våra lampor. Faktum är att våra barn är utbildade för att läsa dem och berätta för oss vad plattorna. Polisen kallar den, och de talar om för polisen att det inte var dem. Åh, så det var inte du i bilen med specialitet skylt som säger PASSBUS som är cherry red och ett 1966 mustang cabriolet med den vita väggen däck som kördes av en kvinna med blont hår, på 3:17pm på Grillen? Mitt dåliga.

10. "Hur kan du göra ditt jobb och inte döda någon?" En skola i bus driver är inte ett glamoröst jobb. Jag älskar timmar; jag får mitt barn " semester av och jag behöver inte betala för efter skolan och sjukvården. Men mer än allt, jag älskar det.

Jag älskar att titta på barnen växa upp; Dagisbarn från mitt första år av körning är nu i 5: e klass. Jag älskar att höra om förlorade tänder och vann spel. Jag älskar att se förra årets årskurs 7 pojkar kommer tillbaka efter sommaren, stående 3 inches längre.

Är det dagar jag vill silvertejp dem alla? Ja.

Måste jag stanna på sidan av vägen och sätta skräck i bussförare överallt i dem? Ja.

Sedan finns det de dagar du får en hand dras kortet talar om att du är "Den bästa dykare i hela ord". Dessa är de dagar du skatt. Dessa dagar gör det hela värt besväret.

ADVERT

Lägg till din kommentar