10 Saker Som Folk Säger Att Enheten Fungerar Moms Galen

Oavsett om det är media-experter för att se till att alla vet att i en perfekt värld skulle vi vara att stanna hemma eller lärare som låg på skuld, eftersom vi inte kan volontär på nästa klass fest, det är aldrig brist på människor som är redo att kliva upp och påminna arbetande mammor att vi förmodligen deltid moms.

Och ändå, vi är i majoritet! De flesta mammor göra arbete på deltid eller heltid, och det betyder mer än att några av oss har varit på den mottagande slutet av en eller flera av de saker du bör aldrig någonsin att säga att en arbetande mamma (om ditt mål är att få hit). Saker som:

1. Du är så lycklig för att få en paus. På allvar? Jag vet inte var du kommer från, men i mitt universum shimmying i strumpbyxor på 6:30 på morgonen för att göra office sysslor (eller i fråga om andra mamas kommer att lära andras barn, utföra kirurgiska ingrepp, kod, operera tunga maskiner och så vidare) är inte en paus. Och tror du ärligt menar en paus från mina barn? Jag inte vill ha eller behöver en daglig paus från två personer som jag inte kan sluta tänka på under de åtta timmar jag tillbringar fastkedjad vid mitt skrivbord.

2. Du miste om så mycket. Lita på mig, jag vet, men tack för vänlig påminnelse. Även om min barnomsorg leverantör är söt nog att hålla munnen stängd, det finns en god chans att mina barns första steg, första ord som egentligen hände på hennes titta på istället för min. Men sista gången jag kollade, vi är alla miste om något på grund av att det finns bara 24 timmar i en dag. Och för alla du känner, din lilla barn säger sitt första ord för mormor eller barnvakt.

3. Du ser utmattad! Du behöver inte säga... eller snarare, du borde inte säga eftersom det beror på att höra om hur tärd ser jag inte kommer att radera rynkor från min gamla trötta ansikte. Ska jag tacka dig för din oro? För om du kommer att följa upp detta påstående med ett presentkort från Canyon Ranch, vänligen ompröva låta det komma ut ur din mun.

4. Tycker du verkligen att arbeta? Först och främst, ingen av dina jävla företag. Kanske jag gör, i vilket fall de uppoffringar jag gör förmodligen skulle vara så mycket lättare att bära utan dömande människor att sätta i sina två cent. Eller kanske jag är super passionerad om min karriär och kärlek som jag kan visa för mina barn att kvinnor kan göra vad de ange deras sinnen att göra. Antingen sätt, vad du egentligen frågar är om jag kan ha råd att stanna hemma eller om jag i hemlighet vill få bort från mina barn, och båda frågorna är helt enkelt oförskämt på så många nivåer.

5. Jag läste som barn i barnomsorg är mer aggressiv. Eller lägre betyg på proven. Är mindre bunden. Att växa upp och bli knarklangare. Vad som helst. Jag vet studier. Det finns inga entydiga reproducerbart bevis på att barn som går på dagis är dömd, så kan det. Varför skulle du ens tror att jag behöver du tala om för mig hur jag skruva upp mitt barn? Eller om det är hur vi ska spela, jag antar att du är OK med mig att göra en lista på alla de sätt du skruva upp din?

6. Inte du att sakna dem? Naturligtvis är jag fucking saknar dem! Om du inte är beredd att berätta för mig att du inte är säker på om du skulle missa dina barn, det låter väldigt mycket som att du antyder att jag inte gör det.

7. Du måste vara så organiserat! Ibland detta uttalande följs av: "jag skulle aldrig kunna göra allt du gör," men låt mig berätta för er att om ni var i mina skor, skulle du lista ut det snabbt. Jag kommer inte att slå runt bush – att vara en arbetande mamma är svårt. Och om du inte är organiserad, det är inte bara svårt, det är helvetet. Och så ska jag jobba arslet av sig för att vara så organiserad som jag kan, för om jag inte gjorde det, skulle våra liv ner i kaos.

8. Det måste vara så svårt för dig. Japp, det är det. Att vara en arbetande mamma betyder det inte att jag kan trolla har råd med en städerska, kock, och en live-i nanny. Alla grejer hemma som jag fick på kroken för under min SAHM år är fortfarande på min tallrik. Jag laga mat. Jag rengöra. Jag ta hem bacon och steker jag upp det i en kastrull. Här är en idé – om din man lagar mat och städar och tar hem bacon på toppen av det hela, varför inte tacka honom idag? För om du tror att det är så svårt för mig, det är klart att det är svårt för honom också.

9. Jag kunde inte låta någon annan uppfostra mina barn. Ursäkta mig, men jag fostra mina barn. Senast jag kollade, tjäna pengar för att få mat på bordet och betala för saker som danslektioner ÄR att uppfostra mina barn. Eller är du berättar för mig att din man är att låta någon annan höjer sina barn – att någon som du? Efter alla, han går till jobbet varje dag precis som jag gör. Gör han vet att du tror att han är mindre av en förälder?

10. Kvinnor ska vara hemma med sina barn. Um, nej. Kvinnor bör vara, oavsett var de fan god. Full stopp.

Titta, jag prova mina svåraste varje dag för att respektera och stödja ALLA mammor. Arbetar moms. SAHMs. WAHMs. Mammor som verkar som om de har allt under kontroll. Mammor som uppenbarligen ingenting under kontroll. Jag beundrar alla mammor som älskar sina barn och gör sitt bästa för att vi alla har svårt för – det är bara det att ibland våra kamper är olika. Är det en anledning till respektlöshet en annan? Jag säger nej, och om du accepterar det bästa du kan göra är att tänka innan du öppnar munnen.

Oavsett vilken typ av mamma att du pratar med.

Relaterade inlägg: 5 Saker Jag Lärt Mig Från Min Mamma

ADVERT

Lägg till din kommentar