10 Saker för att Inte Säga till en Mamma Som Arbetar Utanför Hemmet

Nyligen, Amy Shearn delade en lista över saker att inte säga till stay-at-home moms . Hon kunde ha bara hänvisas till något Elizabeth Wurtzel har skrivit under det senaste året, men det skulle ha varit alltför lätt. Istället Shearn kom upp med en lista som var rolig och smart och pekade på rätt sätt, som fick mig att fundera över frågor om eller synpunkter jag har hört talas om att vara en arbetande mamma. Jag tror inte att någon sätter sig vara oförskämd eller dömande, men jag har varit förvånad över vad som välmenande och i allmänhet omtänksamma människor säger till mammor som inte bor hemma på heltid med sina barn. Det finns en subtil fientlighet eller dom som kommer genom att i vissa av de uttalanden som gör att jag önskar att alla skulle, var så ofta, tänker innan de talar.

(Innan någon freaks där jag helt och fullt stöd för vistelse-at-home moms. De arbetar. De arbetar hårt. Deras val är giltiga och awesome, och snälla sluta stirrade på mig. Det finns dagar avundas jag dem mer än du vet.)

1. Kan du inte råd att stanna hemma?

Låt oss anta för ett ögonblick att jag inte kan. Låt oss föreställa oss att jag jobbar för att hjälpa till att betala lånet och köpa matvaror och skicka våra barn till college. Var kommer detta samtal att gå nu? Krångligt, eller hur? Nästa sak du vet, kommer jag att fråga dig hur mycket din man tjänar så att du kan stanna hemma. Låt oss enas om att inte gå dit.

Låt oss säga att jag kan ha råd att stanna hemma. Frågan förutsätter att anledningen till att jag jobbar är helt och hållet ekonomiska. Som är en del av det, för att vara säker. Om jag kunde tjäna pengar på att titta på dåliga dokusåpor och gör yoga hela dagen, det skulle jag. Eftersom jag inte kan, jag arbetar på ett mer traditionellt arbete—men det är inte allt om pengar. Jag värdesätter min utbildning och åren har jag ägnat åt min karriär. Jag tycker att det är bra för våra pojkar att se mig som arbetar utanför våra hem så att de vet att en kvinna är inte begränsad till att vara hustru och mor. Jag vet också att en dag våra barn kommer att vara avstängd på högskola eller börjat på en karriär av sina egna, och jag vill behålla en fot i arbetslivet så när den tiden kommer, att jag inte stirrar på en stor lucka i mitt cv som gör det svårare för mig att få ett jobb. Jag gillar också den jämställdhet som finns i mitt äktenskap eftersom både min man och jag sätta in pengar på banken. Det är bara jag. Men denna fråga är nedvärderande för alla dessa överväganden och, i sin tur, mina val. Snälla gör inte det.

2. Jag skulle ge vad som helst för att komma bort från mina barn en hel dag.

Om du verkligen menar det, jag är glad för att hjälpa dig att polera på din cv. Du kan vara borta från ditt barn hela dagen, varje dag! Naturligtvis, tillsammans med att "frihet" du kommer att känna dig skyldig över att vara borta från dem och undrar om de är OK eftersom de är hemma med en barnvakt eller i dagis. Att gå till jobbet varje morgon och vinka till mina barn från övervåningen badrum fönster är inte en spa-dag. Det är ungefär som att göra en triathlon. Du börjar varje dag med ett morgon dopp i iskallt vatten, att få alla att skola/arbete, gör sedan en åtta-timmars cykeltur, alla toppade med en halv-maraton på middag, läxor, bad och läggdags. Under din cykeltur inte bara kommer du att förväntas att trampa hårt, kommer du också att ta telefonsamtal från skolan, barnvakt och läkare, svara på födelsedagsfest inbjudan, ta en snabb avstickare för att ta förnödenheter för ett konstprojekt, för mat och ett par nya jeans, och kom ihåg att återgå låna böcker på biblioteket, eftersom det måste alla få gjort JUST NU. Om du har tur, det finns något vin kvar i kylen.

3. Jag skulle sakna mina barn för mycket att vara borta från honom hela dagen.

Jag vet. Jag förstår fullständigt. Du kommer över det för att du måste.

4. Problemet med det här landet idag är inte tillräckligt många mammor är hemma uppfostra sina barn.

Jag vet! Jag kunde inte instämma mer! Åh, vänta. Du är inte förespråkar för betald föräldraledighet, flexibla arbetstider eller distansarbete, är du? Du är inte demonstrationer till stöd för arbetande föräldrar (eftersom, låt oss inse det, vissa pappor vill kunna spendera mer tid med sina barn, också) så att de kan göra bra val för sina familjer, eller hur? Om du bara vill ha fler mammor att stanna hemma. Det är möjligt att dessa familjer skulle vara bättre att leva under ett moln av ekonomisk eller psykisk stress att hålla sig till en traditionell syn på familjer, men jag tänker inte köpa det. Om jag ser en kommentar om hur dual-anslutna familjer undergräver själva strukturen i samhället, kommer jag att förlora mitt sinne. Senast jag kollade, ingen i min familj hade skjutit någon, stulit något, fuskat på ett test, kör mot rött ljus eller ens så mycket som en full. Naturligtvis, jag har arbetat hela morgonen, så saker kan ha ändrats sedan frukost.

5. Varför gjorde du ha barn bara för att låta någon annan ta upp dem?

Folk har sagt detta till mig. Folk har sagt till mina vänner. Det är en bra sak att jag inte har makten att bränna dem med min laser-stråle ögon. Om jag höra det igen, jag kommer att hänvisa dig till punkt Nr 1 av de anledningar som jag kan arbeta utanför mitt hem. Och då ska jag bara be er att vara en SMULA MINDRE DÖMANDE, TACK så MYCKET. Jag hade Lilla Killen eftersom varje fiber av min varelse ville bli mamma, och vi kände det som vår familj var ofullständig utan en annan person i det. Älska och fostra barn är inte oförenligt med att ha stöd för att göra det. Vi är tacksamma och stolta över att ha underbara människor som hjälper oss—från familj till vänner för att lärare och barnvakter. Men gör inga misstag, min man och jag höjer våra barn. Vi är inte hemma varje dag, men vi är en närvaro i våra barns liv i varje ögonblick.

6. Jag vet inte hur du gör det. Det måste vara så svårt.

Det är det. Jag vet inte hur jag gör det. Men jag tror inte att det beror på att jag arbetar, jag tror att det beror på att föräldraskap är svårt oavsett om du bor hemma eller gå iväg till kontoret. Jag vet inte hur någon av oss gör det. Det är härliga och givande och full av kärlek, och det är det svåraste jag någonsin gjort. Balansera barnen med något annat, vare sig ett välbetalt jobb eller kör ett hushåll eller att hitta tid att titta på Honey Boo Boo är nästan omöjligt.

7. Du måste vara så organiserat att kunna balansera allt.

Jag har en hatkärlek reaktion på detta uttalande. Vid första, jag sola sig i bekräftelsen. Jag tror att jag är organiserad. Sedan kommer jag ihåg: jag är en uppsättning av förlorade nycklar bort från en härdsmälta. Jag har omaka strumpor, mina barn gick i skolan med gelé på läpparna, och jag inte har tränat på en vecka. Jag har högar av böcker och kläder och Gud vet vad annat i mitt sovrum. Jag glömde en telefonkonferens i går och förlorade planetarium tillstånd slip. Jag låter något bild varje dag. Det finns ingen balans, bara en noggrant kontrollerad kaos. Ganska mycket som alla andras liv.

8. Det finns alltid tid att arbeta senare; dessa tidiga år är så värdefulla.

Alla år är värdefulla. Och varför inte folk säga detta till fäder?

9. Du ser utmattad.

Jösses! Tack! Vill du ge mig en dag på spa? Och sedan titta på mina barn för mig så jag kan slappna av? Nej? Så låt oss bara låtsas att vi inte kan se påsarna under mina ögon.

10. Åtminstone du skatt varje minut som du har med din son.

Tja, kanske inte alla av dem. Eftersom det ibland Lilla Killen är ett monster, och jag kommer hem på witching hour, precis i tid för att tvinga honom att äta sina morötter, få honom att borsta tänderna och gå till sängs. Vilket, som alla föräldrar kommer att berätta för dig, är bara de mest avkopplande tid på dagen. Detta är varför jag håller en kyld flaska vin i kylen. Trots att jag naturligtvis göra treasure min tid med mina barn, men jag har svårt att tro det skulle vara annorlunda om jag var hemma mer.

Oroa dig inte du missa?

Varje dag. Men då min son går i min famn när jag hämtar honom från skolan och klättrar upp i min säng på morgonen för att berätta att jag är den "bästa mamma någonsin," och jag vet att det kommer att vara OK.

Detta publicerades ursprungligen på Huffington Post.

ADVERT

Lägg till din kommentar