10 Saker att Aldrig Säga till en Gravid Kvinna

1. "Var det du försöker bli gravid/har du planen för detta?" Jag vet inte exakt hur stor del av samhället anser att det är okej att ställa dessa typer av frågor, men de översätter till "vill du ha sex regelbundet? Använder du preventivmedel? Vill du ha en grundläggande förståelse av det mänskliga fortplantningssystemet?" Alla är helt oacceptabelt. Uppenbarligen.

2. "Kan jag röra din mage?" Vill du att din hand biten av? Har du förlorat ditt sinne? Betyder frasen "personal space" har alla vilket innebär att du på alla? Fan nej, du kan inte gnugga min mage.

3. "Är du säker det är bara en bebis där inne?" Positiv, ass torka.

4. "Wow! Du har fortfarande en bit att gå!" Du vill berätta att foten fastnat i min bröstkorg, och min oförmåga att sitta/stå/ligga ner bekvämt? Eller det faktum att jag har arbetat med detta för 33 veckor? Jag menar, tack för att du inte blurting reda på att jag är så stor som den breda sidan av en lada, men jag behöver verkligen inte bli påmind om att jag inte är på mållinjen riktigt ännu. Jag är mycket medveten om hur många dagar jag har tills min förfallodagen. Tack.

5. "Du är att gå till en naturlig födelse, eller hur?" Jag minns inte att be om din åsikt, men okej. Jag kommer att göra varje ansträngning för att se till att göra vad du tror att det var rätt för du under min födelse.

6. "Är det inte svårt att arbeta när du är gravid? Borde inte du vara vilande?" Yessss. Det är hårt. Det dödar min rygg. Jag känner mig hemsk. Men inte alla av oss är ekonomiskt stabil nog att ha råd att ta ledigt från jobbet när de är gravida. Jag har för avsikt att arbeta fram mitt vatten pauser (som förmodligen kommer att hända på jobbet).

7. "Du vet, ____ är dåligt för barnet." (*sätt skräckhistorier om allt här*) Kaffe, läsk, hårfärgningsmedel, genetiskt modifierade Organismer, McDonalds, pizza, nagellack, smörgåsar, stående alltför länge, sitta för länge, grönt te, tränar, inte tränar, etc. osv. osv. Tydligen alla dessa saker gör mig till en hemsk mamma redan eftersom jag inte avstå från att nästan allt på planeten.

8. "Är du planerar att amma?" Skulle du slumpmässigt be någon i mataffären om de vax sin vagina? Eftersom det är samma nivå av personuppgifter som vi behandlar här.

9. "Du är ganska hormonella!" Okej, jag kanske am bara lite gråtmild/ragey/hormonella just nu, men det behöver inte innebära att mina tankar och känslor, eller att något inte är viktig, bara för att jag verkar vara snyftande oändligt över allt. (Den senaste Budweiser kommersiella, till exempel.)

10. "Jag trodde att du inte vill ha barn!" Tack för att du någonsin så vänligt för påminnelse av min oförmåga att ta ett piller varje dag.

I grund och botten, bara hålla dörren för mig och passera den jävla choklad för nio månader.

För att sedan lämna mig ensam.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar