10 Saker jag är Glad fanns inte När jag Var I College

Jag gick undergrad i början av 2000 tidsram, när livet var lätt. Mycket få människor hade mobiltelefoner, och vi var tvungna att turas om att dela sovsal fast.

Aah, det enkla livet.

Om någon försökt att kontakta dig, du kunde låtsas att du aldrig fick samtal, e-post eller brev som kom via snigelpost. Du behövde inte tänka på att göra något omogen och blir en overnight sensation på YouTube. Du inte oroa dig för att skriva dumma saker i ett e-postmeddelande och få den att gå viral. På grund tillbaka när mina vänner och jag var i college, har vi förvisso aldrig sagt eller gjort något dum, omogen eller ångerfull. Men bara i fall vi gjorde...

Här är de tio saker jag är glad att det inte fanns när jag var i college:

10. Facebook

Tillbaka när jag var en undergrad, de hade denna sak som kallas Blinkar på Nätet.

Nej, det var inte en av dessa platser. Det var ett företag som skickas fotografer till högskola händelser, vanligtvis broderskap och sorority funktioner, för att dokumentera spektakel, gyckel och utsvävningar. De bilder som laddas upp på Internet för att köpa inom ett par dagar, och du bättre tror att jag och alla mina väninnor var limmad till vår IBMs, bläddra igenom tusentals bilder av människor som vi inte kände för att se om våra crush-o'-månad sågs med en annan tjej på kameran.

Prisa Gud, Facebook slog inte platsen tills mitt första år på law school, och även då, det var inte populärt. Åh, och du var tvungen att verkligen vara inskriven vid en högskola eller ett universitet för att kvalificera sig för ett Facebook-konto. Inte som nu, där den fria världen har tillgång till det.

För att, om Facebook var runt på högskola, jag skulle ha blivit arresterad för stalking.

9. Sms

Dessa var inte runt tills mitt sista år på undergrad, och även så är det ingen som riktigt använt dem eftersom det tog 10 minuter bara för att lista ut hur man skriver en sju bokstäver ord. Vidare, de var inte en del av min mobiltelefon "familj plan," och min Pappa hotade att döda mig, eftersom varje inkommande sms kostar 25 cent.

Tillbaka i glans dagar, vi var faktiskt tvungen att plocka upp telefonen och ringa någon när vi ville göra planer. Eller vi var tvungna att hoppa på våra datorer—oftast stationära–och logga in på MÅL för att räkna ut vad alla gjorde.

Mitt namn var "chikenleggz." Fråga inte.

8. Kandidatexamen / Möhippa

Även denna utställning var tekniskt runt när jag var i college, extravaganta datum på visa inte ske förrän mycket senare. Om så är fallet, extremt over-the-top karaktär av "dating" skulle ha gett mig en orealistisk syn på relationer och gjort att jag känner mig osäker på min egna liv.

Du menar att du är inte plocka upp mig vid 7 för att ta mig in på en personlig visning av Grand Canyon via helikopter följt av en romantisk middag med levande ljus på ett slott? Istället, du tar mig till obegränsad italienska smörgåsbord på Cici ' s Pizza?

Lame.

7. Kamera-Telefoner

Tillbaka i härlighet dagar i college, vi bar runt engångskameror från apotek. Att få dem att utvecklas var som att öppna presenter på Julafton: Du visste inte vad du skulle få, och den färdiga produkten skulle lämna dig lika delar besviken och upprymd.

Det fanns inga röda ögon eller hud-utjämning filter. Det enda sättet att beskära ett photobomber var att fysiskt klippa honom eller henne ur bilden helt och hållet.

Ibland är du tvungen att dölja din nyligen utvecklat fotografier från din betydande andra, eftersom du inte vet den exakta åldern på din disponibla apotek kameran eller om någon av de bilder som du skulle sedan glömt bort skulle få dig i trubbel. Och för kärlek, aldrig att låta din mor utveckla dina bilder.

Relaterade:

6. Selfies

Du kunde inte riktigt ta en "selfie" med en engångskamera. Om du gjorde det, du kunde inte omedelbart ladda upp den på Internet (eftersom det inte fanns någon sociala medier) och du hade ingen aning om hur det blev tills du utvecklade dina bilder.

För att inte nämna att bli påkommen med att ta bilder av dig själv i början av 2000-talet skulle ha fått dig som är märkt som en fåfäng och narcissistisk.

5. Wikipedia

När jag var i college, om du ville göra någon forskning, utan du måste faktiskt gå till biblioteket och fullt bekanta dig med kortregister. Idag, tack vare Wikipedia, studenter kan plagiera från bekvämligheten av sina egna soffor.

4. Amazon Prime

Jag inte har en bil mitt första två åren av undergrad. Om jag ville gå någonstans eller som behövs för att köpa något, för jag var tvungen att antingen ta bussen eller tigga skjuts från mina vänner. Nittionio procent av tiden, det var det senare.

Jag skulle ha varit fattiga om Amazon Prime funnits när jag var en undergrad. Det faktum att jag inte har ett jobb eller två pennies att gnugga tillsammans skulle inte ha avskräckt mig från att köpa den 19 flaskor Bed Head schampo, en Juicy Couture frotté jumpsuit och den nya Vanessa Carlton album bara för att jag kunde.

Klicka, klicka, boom!

3. Smarta Telefoner

Tillbaka på college, hade jag friheten av att vara helt "i ögonblicket" med mina vänner utan att trycket behöver för att direkt svara på e-post och SMS-meddelanden, ladda upp bilder på min annars vardagliga liv på Instagram eller lägga kvick kommentarer på Twitter. Amen.

2. Hashtags

#wheniwasincollege #wedidn'thavetheseridiculoushashtags #andcouldactuallybefunnyinreallife #withoutfeelinglike #wehadtobefunny #ontheinternet

1. Tinder

Detta är ett internetbaserat program som hämtar information från Facebook för att skapa en användarprofil, och sedan hämtar "matcher" som uppfyller deras age/sex/location kriterier. Användaren drar bilden till höger om de hittar andra användare attraktiv, eller drar till vänster om de inte är intresserade. Nej tack.,

Hurra för glans dagar när livet var enkelt och mer unplugged!

ADVERT

Lägg till din kommentar