10 Låtar Från 80-talet för Att Beskriva Mitt Liv Med en 3-Årig

Om du har ett "oops" barn som mig, har börjat din familj lite på den senare sidan eller en gång hade en tre år gammal, vet du vad det är som att vara i skyttegravarna med ett förskolebarn: irriterande, utmattande, komiska och gudomliga. Som ett sant barn av 80-talet—jag var 12 när MTV premiär för "Video Killed the Radio Star"—jag tycker att låtarna på den enorma decennium otroligt apropos att livet med min tre-åriga dotter. Jag ska låta U2, Duran Duran och The Cure förklara vad jag menar:

"99 Ballonger" — Nena (1983)

Som den tyska versionen av den här låten, min tre år gamla behöver inte alltid göra en hel del känsla. Med hennes non-sequiturs, springa-på meningar och busig mispronounced ord, min dotter kanske talar till mig på ett främmande språk. Jag bara ler och nickar.

"Jag Har Fortfarande inte Hittat Vad jag Letar Efter" — U2 (1987)

Elsa docka liten blå plast krona. Zebra stripe-smäll-på-armband från att födelsedagsfest förmån väska för två månader sedan. Pint-sized rainbow hjärtat strumpa som stämmer överens med den som flyter runt i tvättstugan. Oavsett hur hårt jag söker, det finns dagar då jag bara inte kan hitta vad jag letar efter.

"Akut" — Utlänning (1981)

Vi är i mitten av affären när den lilla tar tag i hennes sköte och säger, "Mamma, jag måste kissa!" Tala om brådskande. I en blixt, jag lämna vagnen, svep upp ungen som en fotboll och bum-rush någon i min väg, på väg till badrummet, för nej, jag inte ta med några extra kläder i händelse av en olycka. Ja, det är rätt, jag lever på kanten.

"Jag Vill Ha Godis" — Bow-Wow-Wow (1982)

"Jag vill äta!" säger den tre år gamla. "Ja, okej, det är frukost dags, så vad vill du äta?" "Jag vill Gummy Björnar!" Um, nej. "Vad sägs om lite havregryn?" "Jag vill ha en Tootsie Pop!" Ingen kan göra. Detta är Dag 4 med en Godis-Fri Zon, barn, och om jag ger jag kommer att vara världens största smal. "Se, jag gör dig äggröra med ost—din favorit." "Jag VILL att M&Ms!" Bra. Du vinner. Mamma vill bara avsluta sitt kaffe innan det blir kallt.

"Shout" — Tears for Fears (1984)

Tyvärr, detta är en gemensam form för kommunikation i mitt hus. Till exempel, den tre år gamla som ropar på hunden tugga på hennes favorit uppstoppade djur. Jag hör oväsen från köket och ropar på tre-åring att sluta skrika. Hon ropar på mig, "skrik inte på mig mamma!" Senare på dagen, jag ska höra den lilla krossa hennes 10-åriga syster för att skrika på sin 12-åriga syster. Det är en lektion i det någonstans, jag bara vet det.

"Sprang jag på" — Flock Måsar (1982)

Vad är det med små barn springer överallt? Behovet av att gå från bilen från dörr till dörr? Kör! Vad sägs om att genom en parkeringsplats? Kör! Hur gör vi för att täcka fyra meter mellan kök stol och kylskåp? Köra, naturligtvis!

"Hungry Like the Wolf" — Duran Duran (1982)

Var några månader, min yngsta förkunnar att hon är "svälter." Detta är vad de kallar en tillväxt spurt. Jag bara se till att jag har en påse Cool Ranch Doritos och en coca-Cola till hands för dem middagstid hunger attacker. Oj, det var mitt mellanmål listan. Jag menade organiska snap peas, spelt pretzels och torkad mango.

"Skulle jag Ljuga för Dig?" — Eurythmics (1985)

Mig: "Okej, som dumpade ut alla hundmat?"

Den tre år gamla: "Inte mig mamma."

Mig: "Vad är mina stringtrosor gör på detta stoppade panda?"

Den tre år gamla: "Jag vet inte, mamma."

Mig: "Visste du att avsluta Thin Mints?"

Den tre år gamla: "Nope."

Skulle din tre-år-gamla ljuga för dig? Absolut. "Experterna" säger att detta är typiskt beteende för åldern. Så hon kommer att växa ur det? Fantastiskt, men det kommer inte få mig tillbaka min Tunna Myntverk.

"Just Like Heaven" — The Cure (1987)

Ingen tvekan, med en tre-år-gammal är utmanande, men det är också helt fantastisk. När hon säger, "jag älskar dig mamma", bara för att, mitt hjärta smälter. När hon skrattar, jag riva upp med glädje. När hon tänker ut något för första gången och hennes ögon lyser upp med discovery, jag sväller av stolthet och tacksamhet. Hon påminner mig om hur fantastiskt livet är, varje dag.

"Jag Vill Bli Nedsövd" — Ramones (1980)

Jag ska erkänna, föräldraskap barn har sina fördelar, men i slutet av en lång dag, allt jag vill göra är att gå ut i min egen sköna säng—för när du är i dina 40s, sömn är en av de bästa typer av sedering. Föga anade Joey Ramone vet att när han skrev denna punk rock slog det skulle bli mitt föräldraskap hymn. Här är till dig, Joey, och en annan dag i paradiset (Phil Collins – 1989).

ADVERT

Lägg till din kommentar