10 Skäl till varför Du Behöver en Momcation

Jag tog nyligen en resa helt själv. Jag hade ett möte i San Diego för tidningen jag jobbar för, och jag kryssade på några extra dagar för att besöka vänner, familj och min själsfrände, havet.

På flygplatsen, jag kysste min gubbe och barn adjö, gick igenom säkerhetskontrollen, sedan väntade på mitt plan till styrelsen. Och när jag stod där i Sydväst ombordstigning grupp B, hade jag en uppenbarelse.

Jag var inte fielding massor av frågor. Jag var inte vem som behövde kissa. Jag var inte berätta för vem som helst att ta sin mun mindre av något.

Jag var bara stå där.

Och gloriousness för att enkelt uppleva körde hem det faktum att jag verkligen, verkligen behövde detta.

Jag är en mamma till tre barn i åldrarna 14, 10 och 6. Min man och jag jobbar hemifrån och vi homeschool. Vår familj tillbringar mycket—MYCKET—tid tillsammans. Och det är underbart, för det mesta. Jag skulle inte byta det.

Men jag har alltid älskat ensam tid. När jag var liten, att jag skulle spendera timmar på att spela i mitt sovrum med mig själv. Jag längtar efter ensamheten. Och det är svårt med den livsstil som vi har valt. Jag måste se till att jag mejsla ut tid för att vara ensam, även om det bara är att köra till affären eller spendera ett par timmar med att skriva på ett café.

Men jag insåg inte förrän jag stod där på flygplatsen som dessa bitar av stulna ensamhet är inte tillräckligt längre. Vad jag verkligen behövde var en Momcation—lite tid borta från moderskapet och wifehood och alla de underbara, svårt, välsignade, tidskrävande detaljer som detta innebär.

Det känns lite konstig att erkänna, ärligt talat. Jag kommer klart ihåg att jag har ingen lust för en Momcation när mina barn var små. Idén lät lite löjligt, och för att vara ärlig, jag var nog lite judgy om mammor som uppgav att de ville lämna sina barn. Om du har spädbarn och småbarn, du kanske inte känner att lusten heller.

Men nu är vår munchkins är äldre, och min historia har förändrats. Jag längtade efter en Momcation. Och nu när jag har haft en, jag tror att en liten separation var bra för oss alla.

Här är tio skäl till en Momcation kan vara en bra idé för dig också.

1. Moderskap är ett heltidsjobb. Visserligen hemundervisning ger en extra nivå av "full-timeness" till mitt moderskap, men även när ditt barn är i skolan, du gör mamma saker. Vika tvätt, göra läkarbesök, volontärarbete i klassrummet, vilket gör snacks för ett idrottslag—det är alltid något.

Tanken på att ta en semester från allt som används till ljud överseende för mig. Men nu tror jag att det är bra för mammor att ha en legitim paus. Även om du inte tror att moderskapet som ett "jobb", det är fortfarande en heltid strävan. Tänk dig att inte behöva tänka på någon annans äta, sova, bajsa, eller lära sig några dagar. Om det låter som en dröm, kanske du behöver en Momcation.

2. Dina barn kommer att vara okej utan dig. Om du har en pålitlig, kärleksfull vårdgivare som är villig att hålla med dina barn, ta den välsignelsen och köra med den. Jag hade turen att kunna lämna barnen med min man, vilket var perfekt. Jag kände mig väldigt liten skuld eller oroa dig för att vara borta, medan om min man och jag hade lämnat barnen med någon annan, jag skulle ha avog mer över hur de gjorde.

Så länge du vet att de är i goda händer, dina barn kommer att överleva din frånvaro. Det är bra för dem—och dig—att veta att med egna ögon.

3. Dina barn kommer inte att vara 100% okej utan dig. Dina barn kommer att sakna dig. De ska känna sig som en del av dem är saknade. Och det är en bra sak. Att barn inte alltid inser hur mycket du gör eller hur mycket din närvaro påverkar deras dagliga liv. Ge dem en chans att missa att du kan hjälpa dem att utveckla den viktiga dygder av tacksamhet och uppskattning.

4. Din make / maka (eller andra vårdnadshavare) kommer att få en bättre känsla för vad du gör. På ett liknande sätt, det är ofta så många saker som mammor gör det är bara en tanke. Det ser olika ut i varje familj, men min man påpekade flera gånger, "jag inser inte hur mycket du gör." Och här är en man som gör det mesta av vårt hus städning och matlagning, även när jag är här. Han är redan uppskattar det jag gör, men schemaläggning, blanda, skolgång, organisera, och sådana är inte så tydligt på ytan, så det var ögonöppnande för honom att brottas med allt för lite.

5. Din familj kommer att få en möjlighet att träffa och prata mer med varandra. När en förälder är borta, dynamiken i familjen skiftar lite. Och det är inte en dålig sak, tillfälligt. I själva verket, kan det tvinga dina barn att lita mer på varandra, att hjälpa varandra mer, och till och med bond genom käbbel utan möjlighet att ringa om du till domaren.

Morsan är oersättlig, naturligtvis, men när ditt barn inte har du lätt tillgängliga, de hittar andra sätt. De kan lära sig att Pappa kan sjunga vaggvisor, också. Eller de kanske tycker att Mormor gör bättre pannkakor än vad du gör. Ta bort dig själv för bara en liten stund kan faktiskt hjälpa din familj att skapa obligationer som de annars inte skulle.

6. Dina barn kommer att växa i din frånvaro. Har du någonsin märkt ett språng i barnens ordförråd, känslomässig mognad, kognitiva förmågor, etc. efter att du gå på en familj resa? Samma sak händer när du åker på en resa och de stanna hemma. Jag var borta drygt en vecka, och jag var förvånad över hur mycket barnen växte och förändrades under den tiden.

Livet är ganska svårt när Mamma är borta. Allt är lite "off" och barn har för att dra på färdigheter och egenskaper som de kanske inte brukar använda. De upplever det dagliga livet på ett annat sätt, som gnistor nya upptäckter och lärande.

7. Din familj är irriterande vanor kommer att magiskt bli kär. Det finns en anledning de säger frånvaro gör hjärtat växa fonder. Alla dessa små irritationer och små irritationsmoment att bygga upp på en daglig basis ta sin rätta plats i det större system av saker och ting när man får lite avstånd från dem.

8. Du kommer att bli förvånad över hur ditt barn ljudet på telefon. Några av er kanske prata med dina barn om telefonen regelbundet, men jag har inte den möjligheten så ofta. Och jösses. Min mellersta barnet lät SÅ mycket äldre än jag förväntat henne när jag pratade med henne på telefon. Hon växer upp så snabbt nu. Och vår yngsta lät mycket yngre än jag trodde att han skulle. Han har vuxit så mycket fysiskt under de senaste månaderna att jag hade glömt hur liten han fortfarande är. Det var bra att få det perspektivet.

9. Du kommer att komma ihåg vem du är. Att vara mamma är en stor del av vem jag är, uppenbarligen. Men det är inte alla av mig. Jag var en kvinna innan jag hade barn, och ibland som kvinna försvinner i närstrid av moderskap.

Jag läste en hel hälften av en bok som jag har försökt att läsa i månader på ena benet av en flygning. Jag gick i havet och andades djupt och inte oroa sig för var barnen var. Jag satte mig och ingen annan i säng. Jag stod där och bara stod där—i väntan på planet till styrelsen. Jag njöt av att spendera tid i mitt eget huvud utan att det känns som att jag borde göra något annat. Dessa enkla saker var oväntat centrering. I själva verket, jag tror att de var den bästa delen av att komma bort lite.

10. Du kommer att älska att komma hem. Lika svårt som det var att lämna södra Kalifornien i februari, att mötas av min familj på flygplatsen var ren glädje. Att se mina barn' söta ansikten var som kakao på en kall dag, och fem av oss att köra hem i bilen kändes hemtrevlig och rätt. Återträffar är härlig.

Att återvända till det hektiska dagliga livet var inte lätt, men det var häftigt att kliva in i det med ett nytt perspektiv. Jag fann mig själv att vara mer tålmodig, mer utåt kärleksfull, mer fokuserad på vad som är bra med vår familj.

Om du känner behov av en Momcation jag mycket uppmuntra det. Om du inte känner behov för en ännu, stoppa den tanken i ditt huvud. Det behöver inte vara fancy—bara bort. Det behöver inte vara lång—bara tillräckligt länge. Inga skuldkänslor för att ta en paus, Mamas. Om du känner att du behöver det, skulle det förmodligen vara bra för dig.

Och det kan bara vara bra för din familj också.

Relaterade inlägg: "Mig Tid" Är Skitsnack När Du är en Mor

ADVERT

Lägg till din kommentar