10 Skäl till Varför jag Ska Suga på att Uppfostra en Flicka

Jag är inte vad man skulle kalla "klassiskt feminina." Vissa dagar tror jag att det enda som gör mig kvinna är min anatomi. Jag har fortfarande läppenna som går tillbaka till Clinton-administrationen och sista gången jag hade på mig en klänning som var för mitt jobb, semester part och det beror på att det var den enda bra sak som jag ägt sedan jag var fem månader gravid.

Och jag är bra med det. Jag bryr mig inte om det faktum att jag äger mer jeans än kjolar eller att Cosmo kan lika väl vara skriven på tyska. Jag har varit en pojkflicka hela mitt liv och har lärt mig att omfamna det.

Men jag har en dotter. Och det finns nätter där jag ligger vaken och undrar vad i hela friden jag ska göra Om hon växer upp till en dam som älskar allt rosa och rynkad. Här är en lista över bara tio av anledningarna till att jag möjligen kan suga på att höja min dotter .

1. Jag kan inte fläta. Jag har ett super kort pixie cut eftersom jag inte kan göra något med håret än att köra några gel igenom det och kallar det för bra. Om jag fläta min dotters hår, jag garantera att det kommer att se ut som om hon bara rullat ur sängen. Och inte i en söt "bara rullat ur sängen sätt. Mer av en "inte din mamma äger en hårborste?" sätt.

2. Jag är livrädd för fel. Jag har en okontrollerbar rädsla för flugor och spindlar och till och med nyckelpigor för crying out loud. Om det har fler än fyra ben, eller om det går, eller om det krälar över min matsal golvet, jag flippar ut. Jag kallar grannar att komma över för att döda det för mig, vakna min make up för att ta bort det, etc. Och jag vill inte förmedla detta till min dotter, men... det skulle kräva att jag övervann min rädsla och att ain ' t gonna happen.

3. Jag kan inte få bindor med vingar av mina underkläder utan en bedrift av styrka och oundvikliga undergång. Gör att limmet har super lim i det eller vad?

4. Jag vet ingenting om make-up . Om det inte har läppglans eller mascara, det är ett mysterium för mig. Jag har en hel skattkista av borste och puder och krämer. Jag målar mig i ansiktet med alla de artefakter ett par gånger per år och det tar mig en evighet att göra det. Om min dotter kommer till mig och säger att hon vill bära make-up. Jag är frakt henne till hennes mosters hus för allt jag ska göra är att hugga henne i ögat med mascara trollspö.

5. Jag vet inte det rätta sättet att raka mina ben . Jag är 31 år gammal, och mer ofta än inte, jag avsluta duschen med SÅ MYCKET BLOD rinnande ner för min kalv. Det måste vara någon hemlighet att det som aldrig uppenbarats för mig.

6. Jag vet inte hur man ska plocka mina ögonbryn. Mina ögonbryn har två tillstånd: Larver parning eller "Varför gjorde du rakar du dina ögonbryn?"

7. Jag kan inte gå i höga klackar. Du vet de där naturen visar att visa nya baby djur som föds? Och du vet hur de lutar och vingla och snubblar innan de lär sig hur man faktiskt kan gå? Det är mig varje gång jag sätter på högklackat.

8. Jag har inte en aning om hur man ska prata om tunga saker. Kroppsuppfattning, menstruation, pojkar, sex, preventivmedel, vad? Jag gillar inte att prata med mina vänner om detta och vid någon tidpunkt kommer jag att behöva för att prata med min baby girl om det? När frågan om könshår först kom upp i sex ed, jag trodde att de sa allmänna hår och undrade vad den stora affären. Snacka om dåligt förberedda.

9. Jag vet inte hur jag känner om Disney prinsessor . De är Amerikanska ikoner, men är de bra förebilder? Min enda åsikt i en Disney princess Askungen val för att bära ett glas tofflor. Inte bara skulle jag inte kunna gå i dem (se ovan), men om jag var klädd i glas skor, Prinsen skulle säkert märker har jag aldrig haft en pedikyr i mitt liv och det skulle definitivt inte vara lyckliga någonsin efter.

10. Jag vet inte hur man får glitter bort av alla saker. Oss mammor flickor behöver för att dra ihop och räkna ut hur att utrota det där för evigt.

Relaterade inlägg: Glitter är Djävulen (Och Andra Saker Moms för Flickor Lär sig)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar