10 Anledningar Att Vara Glad över Barnet och Barn År Är Över

Trots hur ansträngande baby och barn år—och de är säker ansträngande—varje mamma känns som hål i hennes mage när hon inser dessa år verkligen är bakom henne för evigt. Inget mer bedårande mispronunciations; inga fler kladdiga barn tår, ingen mer utbildning hjul. Jag känner det när jag passerar Gymboree på köpcentret och har ingen anledning att dyka på insidan. Jag känner det när jag misstaget flickor strumpor för mig. Jag känner det när jag märker snuggles att få färre och längre mellan, och ögat rullande få mer frekvent.

Men nu när jag har officiellt bosatte sig i elementär skede (mina flickor är i 1: a och 2: a klass), jag måste säga att det är en massa saker som är helt enkelt awesome om barnen blir äldre. Så för alla mammor där ute som blir vemodigt eller rent av deprimerad om att lämna barnet år bakom sig, här är lite sött att gå med din bittra. Och för de mammor i diken som har problem med att se den minsta strimma av ljus i slutet av ilska tunnel, här är lite uppmuntran till att saker och ting verkligen inte bli enklare.

1. Spel, TV-program och böcker SÄTT få mer acceptabel. Du vet att mind-bedövande spel där du väljer ett kort som har tre ankor på det och sen...vänta på det...du flytta din pjäs tre utrymmen? Att styrelsen bok med slitna flikar som du gömde sig i köket skåp eftersom du bara inte kunde läsa det en gång till? Och det ögonblick då du funnit dig själv som vill slå Kartan i ansiktet för att berätta FEM GÅNGER I RAD på hur man får till Abuela ' s hus?

Så småningom kommer du spela spel som kräver faktiska strategiskt tänkande (du kan även förlora utan att försöka). Du kommer att få för att introducera ditt barn till bra böcker, med stora tomter, som du älskade som barn (Encyclopedia Brown, någon?). Och du kommer att få för att titta på program med levande människor som inte talar vid en stigning som framkallar hundar.

2. Du kommer att spara massor av pengar på batterier. Det var en gång när vi var nog att spendera $50 i månaden bara för att driva alla svängande, pipande, pratar, musik-spela upp, och bilismen förödelse som gick på vid vårt hus. Nu Costco-stora paket av AA: s varar oss i år.

3. Färre jätte, messy hantverk. Inte få mig fel—jag absolut älskade mina döttrar' förskolor och deras lärare. Men varje dag jag dog lite när jag lossade sina cubbies fyllda med stora "abstrakt" ritningar, popsicle pinne hopkok som föll sönder innan vi kom till bilen, och hälften torkad färg projekt som oundvikligen skulle lämna en härlig avtryck på min tröja. Mina barn älskar fortfarande konst och hantverk, men nu är de projekt som inte är nästan lika stora, förödande, eller ofta.

4. Deras kläder håller längre. Jag blev chockad när jag gick igenom flickornas kläder och skor från förra året och insåg att en hel del saker passar fortfarande! För första gången sedan de har fötts, som jag faktiskt hade för att kasta bort ett par sneakers eftersom de var helt utslitna genom innan de vuxit ur. Det är definitivt en pengar och sparar tid på att inte behöva köpa en ny garderob varje säsong.

5. Barnen kan verkligen hjälpa dig runt huset. Det är super söt när småbarn vill hjälpa dig att baka eller vakuum eller vika tvätt. Det är inte heller bra. På alla. Titta på mina döttrar att göra sina sängar prydligt, exakt mäta en kopp mjöl utan hälften av det som hamnar på golvet och sortera en stor tvättkorg full med strumpor fyller mig med ren glädje.

6. Du kan gå till bättre restauranger. Vi är inte alls redo för alla fina restauranger anläggningar ännu, men att gå ut och äta som en familj inte längre innebär att söka reda på den bakre hörnet bord på Chili ' s på 4:30 p.m. Mina flickor kan lita på att inte kasta något, slicka på bordet, eller släppa loss primalskrik utan anledning, och jag och min man faktiskt har tid att tugga och svälja vår mat.

7. Disciplin är lättare. På tre år gammal, min äldsta dotter som används för att håna mig från hennes timeout plats, skratta och sjunga, "Timeout är kul...jag älskar timeout...Lalalalalalala." Nu är allt jag har att göra är subtilt antyder att en viss någon kan ha att missa en viss födelsedag part om hon inte räta upp, och hon omedelbart omvandlas till en perfekt, väluppfostrade ängel.

8. Du kommer att använda din hjärna igen. Om det av någon annan anledning än för att hjälpa barnen med deras Gemensamma Kärna matteläxor.

9. Du behöver inte torka någons rumpa utom din egen. Ingen vidare förklaring behövs.

10. Du kommer äntligen att få se ditt hårda arbete lönat sig.

De otaliga gånger du sjöng "Abc", påpekade färger och mönstrade den Cheerios som du kastade dem på vagnen fack...

De nätter du skakat dem att sova när du gråter tårar av utmattning (och sedan gjorde det igen när de vaknade 45 minuter senare)...

De gångerna du kände som en trasig grammofonskiva att påminna dem att säga "please" och "thank you," och undrar om det någonsin skulle sjunka in...

50 föräldraskap böcker du läst att försvagades endast ditt självförtroende i din moderliga instinkter"...

Den tid du lagt på dig själv för att ge upp amningen tidigare än du planerat, eller låta dem titta för mycket på TV, eller inte undervisa barnet tecken, eller badplats dem med tvål du senare reda dödade lab råttor (vad—det sa att det var helt naturligt)...

När barnen är små, det är så svårt att veta om du gör rätt sak. Men när de blir äldre, inser du att du var. Eller, även om du inte var det, och barnen är det ändå OK. De är faktiskt ganska stora. Och de behöver inte ens komma ihåg att du förlorat den och sparkade sin favorit leksak tvärs över rummet för att det inte skulle sluta prata.

En dag kommer du titta på dem, och trots känslan vemodigt att den knubbiga kinder och Robeez är borta, du kommer att bli förvånad över de människor som börjar att växa fram. De kommer att göra skämt som faktiskt är rolig. De kommer att säga sådana saker när de inte vet att du lyssnar. De kommer att börja utvecklas i som de ska vara—individer med unika personligheter, medkänsla, talanger och gåvor.

Jag vet att det kan vara svårt åren (eller så är jag höra av mammor till tonåringar), men jag försöker att njuta av varje fas som det kommer. Och ändå, jag är evigt tacksam för videor, foton och plastbackar som tillåter mig att hålla på att de som har gått.

Relaterade inlägg: Ljuset I Slutet av Tunneln

ADVERT

Lägg till din kommentar