10 Anledningar Till Mitt Barn Är Inte Min Bästa Vän

"Mamma," min 4-åriga säger. "Du är min bästa vän!"

"Det är sweet", svarar jag.

"Och...?" säger hon klart och tydligt mete för mig att svara på olika sätt.

"Och jag älskar dig", säger jag.

Hon står där, väntar fortfarande på ett helt annat svar. Hon ser ut som Oliver Twist. Jag förväntar mig att hon ska bryta ut en Brittisk accent och be om mer gröt.

"Och?" säger hon igen. "Du hade inte säga att jag är din bästa vän tillbaka."

"Tja, det beror på att du inte är min bästa vän", säger jag inne i min egen tankebubbla. Jag vill inte skada barnens känslor, men jag vill inte ljuga heller. Så jag håller det för mig själv och försök att distrahera henne med något glittrande. Men sanningen är, att barnen gör värsta bästa vänner.

Se, när jag hör mamma av mina vänner hänvisar till sitt spädbarn, småbarn eller till och med tonåringar som deras bästa vän, jag kan inte låta bli att tycka synd om dem. Det är klart att folk som aldrig har haft en riktig bästa vän. Jag menar, när var sista gången din bästa vän kastade mat över din bil och sedan skrek på dig eftersom du frågade henne att plocka upp det? Och låt oss inse det: tio minuter innan ett barn säger "Mamma, du är min bästa vän," att barnet har sagt samma sak till Peppa pig, en osynlig enhörning, eller en trasig Lego som de hittat på golvet.

Mig, jag har en riktig levande vuxit upp bästa vän. Vi har varit vänner sedan high school. I denna tid, som hon aldrig berättat för mig att jag har en stor mage, inte heller har hon frågade varför min andedräkt luktar äckligt. Och hon rensar upp sin skit på baksidan av min bil utan ett incitamentsprogram. Nope, mina barn är inte min bästa vän. Och här är varför.

1. Barn kommer aldrig att betala, bästa vänner gör . När var sista gången din 5-åriga sade, "Nej, låt mig få in"? Aldrig, right? En riktig bästa vän betalar för.

2. Bästa vänner inte beröva din sömn . Bild här: din bästa vän har en dålig dröm. Så hon ringer dig vid 3 på morgonen för att berätta att hon är rädd. Och sedan säger hon behöver vatten. Och om du kunde gnugga henne tillbaka att det skulle vara trevligt. Och sedan ringer hon tillbaka för att berätta den täcker inte är rätt, och det är ditt fel. Då hon ringer tillbaka vid 4 på morgonen för att fråga om hon kan göras för att sova. Och ja, hon vill att du ska göras för att sova också.

3. Min bästa vän inte ge mig hennes papperskorgen . Jag har haft samma bästa vän i flera år. Under den tiden har hon aldrig, någonsin satte sin tomma frukt gummy omslag i min hand. Hon har inte sjunkit Pirate ' s Booty på golvet och sedan, efter att trampa på den och mosa den i sandsten, räckte den till mig. Likaså min bästa vän har aldrig sett en blåslagen banan, agerat som om det var gift, och sedan skrek, "Nej du äter det!" Mina barn har.

4. Barn gör som du betalar för din egen födelsedagspresent . Kan du föreställa dig om din bestie sade, "För din födelsedag som jag vill köpa dig en halsduk, men du måste köra mig till affären och betala för det"? Bästa vänner gör inte du köpa din egen gåva.

5. Barnen alltid göra som du kör ! Bara en gång, vill du inte sitta bak i bilen tupplur i bilstolen medan din bästa vän navigerar trafik för att få dig att simma på tid? Det är så inte sker.

6. En riktig bästa vän låter dig välja vad du gör ibland . Jag har haft samma bästa vän för tjugo år och hon har aldrig sagt att "Om vi går till parken, jag kommer inte." Mina barn säger det hela tiden.

7. Min bästa vän inte behöver hjälp med att hitta hennes skor . Min bästa vän inte hålla mig helt och hållet ansvarig för att hitta hennes hoodies, matlåda, läxor mapp och skor. Inte heller hon säga, "jag vet inte" när jag frågar var de är.

8. Bästa vänner är på gång . Det spelar ingen roll hur tidigt jag vakna eller hur förberedd är jag, mina barn kommer att göra mig sen med sina, "En minut till" och, "Men jag måste bara göra en sak." Sämre fall scenariot, min bästa vän är tio minuter sen till middag och hon kommer alltid att sms: a för att säga att hon är försenad. Mina barn aldrig sms: a för att säga att de är sena. De bara skriker, "En minut!"

9. Bästa vänner inte berätta samma historia 1,234 gånger per dag . Det finns helt enkelt aldrig en gång när du går ut för att äta middag med en vän och berätta för dig ungefär samma ninja de berättade om förra gången du hade middag. Bästa vänner inte tråka ut sina vänner till tårar. Barn...ja, barn gillar att höra sig själva tala. Och prata. Och prata.

10. Min bästa vän inte lura på mig med andra bästa vänner. Det där med att vara bästa vänner är relationen är ömsesidig. Det är ungefär så nära en engagerad relation som äktenskapet är, och båda parterna har äganderätt på den andra som bästa vänner. Bästa vänskap kommer med privilegier som inkluderar off-timmars telefonsamtal, ventilering om makar utan att tänka på det som betyder skilsmässa, och fortsätter att hysa agg på andra uppdrag. Men barnen har en ny bästa vän varje timme, från den person som de satt bredvid på lunchen, till sin favorit leksak, att deras favorit karaktär på sin favorit TV-show, till dig. Det är inte hur det fungerar, barn! Bästa vänskap är ett åtagande, människor! Det är nästan lagligt.

Så även om du är i en engagerad relation med din bästa vän, det finns ingen djupare relation än förälder och barn. Men om dina barn kan stoppa lämnar man sina sopor och vakna du upp vid 3 på morgonen, det skulle vara trevligt också, eller hur?

Relaterade inlägg: Den 10 Mom Vänner Varje Mom Behov

ADVERT

Lägg till din kommentar