10 Orsaker Till Infertilitet Är Den Faktiska Värsta

Som om vi behöver ännu en orsak till infertilitet suger. Denna vecka var Nationella Infertilitet Medvetenhet Vecka, och om du inte personligen har kämpat med infertilitet, du kanske känner någon som har. Låt oss tala om det. Låt oss samlas kring varandra och erbjuda stöd för alldeles för många kvinnor och par som påverkas av det.

Här är 10 av orsakerna till infertilitet är den faktiska värsta:

1. Poker face.

Dessa dagar är det omöjligt att bläddra genom sociala medier utan att se minst en filt letterboard meddelar att ett barn är på väg. Jag brukar känna ett sting av...låt oss vara ärliga här...svartsjukt, capitol J. jag menar, det som faktiskt gör mig ont. Att höra nyheter från en vän, kanske din bästa vän är värre på ett sätt (alltid brudtärna aldrig bruden...rätt!). Det är svårt, vad kan jag säga.

Det är bittersweet nyheter att höra, men for the record, jag är glad. Nöjd ännu! Jag älskar barn och jag älskar mina vänner så, naturligtvis, jag älskar när mina vänner har barn. Jag kan behöva lite tid för att bearbeta mina egna känslor. Jag ska kasta på mig mina bekväma byxor, förmodligen gråta, och jag kommer definitivt att känna lite synd om mig själv. Men allvarligt, när det är alla ur mitt system som jag ska shoppa för att söta lilla tjejen av er att jag kommer att älska, eftersom jag älskar dig!

2. Din period.

Bara en "mild" påminnelse månad efter månad det är, återigen, du är inte gravid. Kom ihåg de dagar när du får din menstruation varje månad var en bra sak? Gläd dig! Inte längre. BRB, på väg ut för lite glass och tamponger.

3. Den osäkerhet.

Det finns så många obesvarade frågor. Under åren har jag varit petade och stack. Det finns ingen medicinsk anledning till varför vi inte kunde föreställa sig. PCOS kan vara en faktor, men jag kunde bli gravid snart så, kanske inte? Det skulle vara trevligt om du går igenom otaliga nålen pinnar och ultraljud (transvaginalt ultraljud, du vet, den roliga sorten) skulle ha resulterat i några svar för oss, men de gjorde det inte.

4. Stressen.

Vet du vad som inte är bra för din kropp när du försöker att bli gravid? Stress. Vet du vad som är stressande? Försöker bli gravid. Infertilitet är stressande AF. För er som kanske undrar vad som kan vara så illa om att ha allt som sex, jag kan försäkra er om att det är inget spontant eller sorglösa om det . Och efteråt? Prop dessa höfter och mentalt förbereda sig för den längsta två veckors vänta av ditt liv.

5. Isolering.

Enligt CDC cirka 12% av Amerikanska kvinnor har svårt att bli gravid eller vistas gravid. Tillsammans vi är alla en del av de värsta klubben någonsin. Och ändå, de flesta av den tid jag känner mig ensam. Riktigt, riktigt ensam.

6. Den headspace.

Jag är på en känslomässig berg-och dalbana. Vissa dagar går jag omkring och tror att med en kid rocks! Men, tyvärr för mig, det finns andra dagar då jag är en enda röra. När min dotter gör en kommentar om att önska att hon hade en liten bror eller syster it tears me up inuti. Även när jag har en bra dag, det är en sorg som har till synes bara blir en del av vem jag är.

7. De detaljer.

När du försöker att bli gravid och du är misslyckad, allt i ditt liv är en påminnelse om att du misslyckas. Graviditet meddelanden frodas. En blöja kommersiella gjorde mig ful gråta. Även när du inte tänker på det du är, det är ofrånkomligt.

8. Den utmattning.

Jag är psykiskt och känslomässigt utmattad. Månader av att känna sig hjälplös och hopplös har helt sliten ut mig. Vissa dagar jag är nöjd, vissa dagar är jag inte. Vissa dagar är jag orolig och ängslig, somedays jag inte. Du får bilden.

9. Slutgiltighet.

Jag kämpar med sekundära fertilitet vilket innebär att jag har en dotter (otacksamma, right!). Vad jag aldrig räknat med var att min graviditet med henne skulle vara min sista. Sista gången jag gick upp för en midnatt utfodring, den sista som jag bytte blöja...de ögonblicken är så svårt när man lever genom dem. Det är inte förrän du är förbi den fasen att du börjar se sötma av det hela. Och för mig, jag antog alltid att jag skulle göra det en gång till. Mitt barn har vuxit upp! Nu är hon torkar bort alla mina kyssar och säger "bokstavligen" en hel del. LOL.

10. Nästa steg framåt.

Förändring är skrämmande. Att inte ha kontroll är skrämmande. Acceptans är svårt. Vi har alla en dröm om hur våra liv kommer att bli. När det inte händer är det förödande, oavsett vad den drömmen. Jag försöker att stå emot den press jag sätter på mig att hitta någon form av nedläggning. Jag hoppas att det kommer med tiden. Det tar tid att verkligen bearbeta sina känslor och du måste låta dig leva med dem så länge som det tar. Det har inte varit lätt.

Till alla kvinnor som drabbas av infertilitet: jag är med dig. De flesta av den tid jag känner för att kasta en all-out temper tantrum. Tror att 2-åring i leksaken gången på Mål...sparkar, skriker och gråter...hela shebang. Men, jag är 35 år gammal och det skulle förmodligen inte vara en bra blick för mig. Dessutom skulle jag aldrig riskera att bli utslängd från Mål.

Jag är okej-ish. Jag är ledsen varje dag, somedays lite mer så än andra. Jag vill desperat vara över detta, läkt och gå vidare men att vi inte får välja hur sorg påverkar oss och hur länge man planerar att stanna kvar. Jag känner mig fast som världen runt omkring mig håller på att flytta. Jag är tacksam för de kvinnor som modigt dela med sig av sina berättelser, är om det allt ut det för hela världen att se och ibland även hitta en del humor i det hela. Och jag är tacksam för de människor som stöttar och älskar oss igenom det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar