10 Anledningar Till Att Jag Är Tacksam För Mina Tonåringar

Det har varit en riktigt lång tid sedan mina tre barn har haft barn. Jag måste erkänna att jag saknar sin bebis lukt, deras skrynkliga små ansikten, och deras någonsin-så-liten tår.

Tonåringar, å andra sidan, får lite av en luffare rap. Många gånger är de moody, stökigt och luktar lite som unkna strumpor. Men de är också kul och rolig och väldigt roligt.

Här är 10 skäl till varför jag är tacksam över att vara förälder till tonåringar:

1. Inga Bekymmer Om att Vakna Upp den Sovande Baby

Jag är inte helt säker på hur uttrycket "att sova som en baby" vunnit popularitet. Efter alla, alla vet att de flesta barn inte sova mycket väl—åtminstone inte på natten. Nu, tonåringar är en annan historia. Ingenting väcker en sovande tonåring, inte dörrklockor, telefonsamtal, eller ens att skrika ut sitt namn på toppen av dina lungor.

2. De Håller Dig Aktuell, men Inte För Nuvarande

Det är en bra linje i filmen Mean Girls när "cool mamma" Amy Poehler frågar henne döttrars vänner för "411" på skvaller, musik och allt trendig. Samtidigt skulle jag inte rekommendera hennes inställning, tonåringar göra erbjuda sina föräldrar en titt på vad som är coolt och hippt. När Gavin Degraw öppnade för Billy Joel, jag var den enda personen i vårt parti, som visste att de låtar han sjöng och han var inte gift med Gwen Stefani.

3. De Kan Sitta Igenom en Förrätt, huvudrätt och Efterrätt Förstås

År sedan, jag gick till en middag med min då 8 månader gammal och en vän som hade inga barn. Hon ställde så många frågor om den meny som vid tiden för den första kursen kom, jag stod på parkeringen med min klagan spädbarn. Borta är de dagar som jag måste tömma ner i min mat när man står och gungar (eller ammande.)

4. De Behöver inte Titta på Elmo, en Stor Fågel eller Cookie Monster

Åh Elmo, du räddade mig många tidiga morgnar när mina barn skulle vakna upp i gryningen och kaffet var inte bryggd ännu. Samtidigt som jag har fina minnen av att se Dora Utforskaren och Barney jag lever, jag kan inte säga att jag saknar att titta på dessa visar eller lyssnar till Den Wiggles klassiska, "fruktsallad" om och om igen.

5. De Behöver inte Fånga Varje Förkylning, Influensa och Virus Mage

När mina barn var i förskolan, de var groddar magneter. Om något var på gång runt om, det var på väg till mitt hus. Jag såg flera av mina barnläkare de åren än min man. Rinnande näsor, öroninflammation och krupp, som alltid träffar mitt i natten—dessa är några av mina inte så favorit saker.

6. De Ger Alltid en Ärlig Åsikt

"Spegel, spegel på väggen där, är dessa byxor ger mig camel-toe?" Du behöver inte en talande spegel när du har en tonåring. Medan försäljningen människor kan ljuga för dig, tonåringar har inga problem med att tala om för dig vad du bär är föga smickrande, häftig eller helt enkelt ful. Plus, en komplimang från en tonåring innebär att din tröja är verkligen inte ser bra ut, och det kommer förmodligen att saknas i ett par dagar.

7. De Erbjuder I Hemmet, Teknisk Support Med Ingen Serviceavgift

De kan fixa datorn, ladda ner appar, och utbilda dig om korrekt användning av emojis. Även min preteen son vet hur du starta om min dator och kan se till att jag har en inte-så-pinsamt spellista på min iPod. Han introducerade mig för att Trivia Spricka och 2048, så nu har jag något att göra på bilpool linje.

8. De Kan Köra

De första gångerna min dotter körde bil ensam, det var så läskigt. Jag skulle hålla andan tills hon textade (efter parkering och stänga av bilen) att hon hade kommit fram till sin destination. Men efter hand som månaderna gick och hon fick mer erfarenhet som förare, det var skönt att inte behöva chaufför henne, speciellt på iskalla nätter.

9. De Kan Få Saker Av Hög Hylla

Det är konstigt i början när man måste se upp för att tala till ditt barn. När min dotter överträffade mig i höjd, jag hade inklämd stövlar mest av tiden, eftersom jag hatade att de känner sig så liten. Men att ha någon tall i huset gör att sätta rätter bort en hel del enklare.

10. De Gör Du Sätta Din Funderare På

Från aktuella händelser till idrott kunskap, mina tonåringar att hålla mig på tårna. Att hjälpa min son med hans läxor påminner mig om fakta och historia som har varit vilande i min hjärna under många år. Lyssna till mina barn bilda sig uppfattningar om politik och händelser i världen är fascinerande och har gjort mig att tänka på några av mina egna åsikter.

Medan tillbringa tid med små barn är stor, det finns många saker som du kan dela med dina barn när de är äldre och mer mogen. Jag älskar att gå med mina tonåringar att se Broadway-shower och filmer som Den Hunger Games och Fel i Våra Stjärnor . Jag är fortfarande deras förälder, men i de ord av Rick från Casablanca "Jag tror att detta är början på en vacker vänskap" som också.

ADVERT

Lägg till din kommentar