10 Löften jag har Gjort till min Dotter

Min söta dotter, jag vet att du har bara varit på den här planeten sex år, men jag känner redan om i världen som försöker att dra dig ur mig, försöker ryck din barndom ut från under både av oss. I ljuset av detta, jag gör dig dessa löften.

1. Jag lovar att uppmuntra dig till att älska din kropp. Jag lovar du kommer aldrig höra mig säga ordet "diet" eller "gödning." Du kommer aldrig att höra mig klaga på min vikt eller mitt utseende. (Även när du peka ut linjer runt ögonen, jag kommer alltid att berätta för dig att de är från skrattar.) Jag kommer aldrig låta dig klaga på din kropp heller. Jag kommer inte att ha det. Du är frisk. Nothing else matters. INGENTING.

2. Jag kommer aldrig att berätta för dig att du inte kan göra något för att du är en flicka. Jag är så stolt över att se att du håller med basket. Även om du ibland den enda tjejen i laget och ingen går till dig, jag älskar att titta på hur vildsint du vakta din motståndare, och hur fort du kör längden av domstolen. När du rusning efter bollen, mitt hjärta rusar. Jag lovar att jag alltid kommer att uppmuntra till att eld inom dig.

3. Jag kommer aldrig låta dig vara mean girl. Jag vill aldrig att få reda på att du har målmedvetet uteslutas att någon eller agerat på ett sårande sätt att en annan person. Den här världen är för hård, särskilt till små flickor, och om du deltar i gör att ett annat barn känner sig underlägsen, jag kommer att se till att du aldrig göra det igen. Jag talar av erfarenhet och kärlek.

4. Jag kommer att skydda dig från kvinnofientliga världen av reklam så länge jag kan. Jag vet att jag inte kan hålla dig oskyldig för evigt, men så länge som jag kan, jag kommer att hålla er borta från tidningar försöker pracka på viktminskning hemligheter och magi uppstramande krämer för att behålla din ungdom. Ditt liv kommer att spenderas ducka media meddelanden som du är inte vacker, så jag kommer att skydda dig så länge jag kan, tills dess att din hud är tillräckligt tjock för att avleda deras våldsamma attacker.

5. Jag kommer alltid att uppmuntra er till att leva stort och högt. Det betyder inte att du kan vara respektlöst, men jag vill att din röst ska vara stark och självsäker - dina ord fråga, göra dem hörda! Jag bryr mig inte hur galen din idé är att dela det med passion och göra anspråk på din plats i denna värld.

6. Jag kommer aldrig att berätta för dig att "sätta på lite läppstift." Jag hoppas du aldrig ser på ditt vackra ansikte i spegeln och tycker att det behöver smink. Men om du gör det, kommer det inte vara från mitt inflytande.

7. Jag kommer att hålla dig en liten flicka så länge jag kan. Kom ihåg hur arg jag blev när du försökte att twerk med det lilla heinie ni? Jag bryr mig inte om att du lärt dig det från flicka på bussen, det är olämpligt. Alltför många flickor växa upp för fort, för fort. Du kommer aldrig att ha det dags igen - så ta all den tid i världen att leka med dockor och drömmer om hästar och glittrande fairy dust. Låt magi i din fantasi stödja dig så länge du kan.

8. Jag lovar att lyssna på dig med ett öppet sinne. Jag vill höra dina drömmar, dina åsikter och dina perspektiv på livet. Jag älskar att se världen genom dina ögon. Det kanske inte alltid är praktiskt (eller ens förnuftiga), men jag är ständigt förvånad över att jag hjälpt till att skapa en människa som har kapacitet för så mycket enfald, intensitet och visdom. Jag vet att vi kommer att få några otroligt debatter under de kommande 50-tal år.

9. Jag lovar att älska dig oavsett vad. Oavsett hur många gånger du berätta för mig att du hatar mig genom din tonåring år, jag kommer ihåg att du har rasande hormoner och att du har tyvärr ärvt mitt humör. Jag kan inte lova att jag kommer att sitta tyst när du släpper lös din inre bitch, men jag lovar att krama dig nära varje natt och förlåta dig dina synder.

10. Om du inte får meddelandet redan, jag älskar dig till månen och tillbaka. Jag tar mitt jobb som din mamma på allvar, och det är anledningen till att jag ställer dessa löften i att skriva och be er att hålla mig ansvarig för att var och en av dem.

All min kärlek,

Morsan

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar