10 (för det Mesta) Fantastiska Sanningar Om Kön I Dina 40s

Min man och jag är high school sweethearts och har varit gifta i 15 år. Någon kanske undrar om kön skulle bli enformigt efter att vara tillsammans så länge, men vi har alltid haft en rockin' bra tid tillsammans mellan lakanen.

Inte att sex har inte förändrats mycket under åren. När vi var tonåringar och unga vuxna det var en hel del om att smyga runt, out-of-control lystnad, och tafatt dumhet. Jag ryser lite när jag tänker på några av de saker som vi gjorde — och de platser vi gjorde dem i.

Under vår 30-talet, är den svåraste delen av kön försökte pressa den i runt föräldraskap av itty-bitty barn — och ofta är alltför utmattad för att göra mycket alls. Sex var en snabb tur i badrummet medan våra barn var zoned out titta på Blue ' s Clues eller leka på barn säng medan barnen sov gott i vår bed.

När vi nu avsluta vår 30-talet och krascha huvudstupa in i vår 40-talet, sex har blivit mer fantastiskt på många sätt, men också mer besvärlig och obekväm på annat sätt.

Här är några hårda sanningar om vad som händer gifte sig sex när vi går in i vår 40-talet.

1. Du vet exakt hur barn blir till, så preventivmedel är inget skämt.

Vi var alltid ganska bra om preventivmedel, men jag kan säga att vi tog några chanser när vi var yngre. Då, det var som: "Hej, om vi blir gravida, det är OK eftersom vi vill att barnen en dag i alla fall." Nu är det som: "Om du får mig gravid igen, jag kommer att skära dig."

2. "Jag har huvudvärk" ursäkt är riktig.

Jag vet inte om det är klimakteriet eller vad, men jag får huvudvärk hela tiden nu, riktiga, den sorten som får mig att känna som jag kommer att barf. Sex under en av dessa? Nope självklart. Och min man vet bättre än att fråga mig om den.

3. Du vet vad du vill, och du ber om det.

Jag tänker inte såra min man om jag ryck hans fingrar bort eftersom det han gör är bara inte rätt . I själva verket, nu ska jag ge honom detaljerade instruktioner om hur man gör det exakt rätt. Det kanske har tagit över 20 år att haka upp med den killen, men jag har inga betänkligheter om att köra showen nu.

4. Du brukade smyga sig bort från dina föräldrar, nu kan du smyga bort från dina barn.

Våra barn är större nu, men de kommer inte att lämna oss i helvete ensam. Nyligen, men det utvecklades denna sak, där våra barn vaknar upp ensam på en lördag, vända sina elektroniska enheter på av sig själva, och ge oss en timme extra sömn — och sex. Det är ärligt talat ett svårt val, men sex gör det i de magiska morgonen med viss regelbundenhet.

5. Om du böjer på fel sätt, du kan faktiskt bryta något.

Nyligen, efter att ha gjort dådet, jag fick en stel nacke. Jag kunde inte vända mitt huvud för tre dagar. Inte säker på om det var värt det i slutändan. Men det var efter särskilt häftigt sex, så finns det där.

6. Du trodde att du skulle förlora din libido så småningom, men sanningen är, det bara ökar med åldern.

Tja, åtminstone för mig. Jag hade några torra perioder när mina barn var små, men varje gång min libido tillbaka, det gjorde så med en dänga. Och det är något om en framstående äldre man (min man, ahem) som får mig alla varma och besvärade.

7. Du tacka gud för glidmedel, kuddar och ett rikligt förråd av rena underkläder.

Jag tror inte jag behöver gå in närmare i detalj här, men låt oss bara säga att sexleksaker har blivit en sak av det förflutna och bra gammaldags komfort övertrumfar allt annat.

8. Du gör det inte för att behaga någon annan. Du gör det för dig.

Inte för att jag någonsin "lägga ut" för min man, men det fanns gånger jag tänkt, Jo, han vill nog, så jag bara kommer. Men nu? Om jag inte in i det, eller om han inte är, vi kan bara ta ett regn in (eller gå och få det på oss själva: Det finns inga lister runt onani frågan nu. Vi vet båda att den andra gör det, och vi är bra med det.)

9. Du ger betydligt färre knullar om hur du ser ut naken.

Lyssna, det här är killen som såg mig skjuta en killing ur min vagina. Två gånger. Självklart varor ner om det inte kommer att se likadana ut. Och att squishy magen som inte går bort, oavsett hur många crunches jag göra? Ingen idé att dölja det. Jag låter det fladdrar runt allt jag vill ha. Och han älskar mig för det.

10. Du får ditt freak på ett sätt du aldrig trodde du skulle.

Jag tror att detta går tillsammans med IDGAF attityd som definierar din 40-talet, men jag gör saker i säck jag inte skulle ha drömt om att göra i min 20-talet. Det är en vacker, hämningslös frihet som blommar i en kvinna under åren, och det är lättare att låta som freak flag fly när du blir äldre.

Jag kommer att gå så långt som att säga att sex i min 40-talet är bättre än det var när jag var yngre. Jag menar, jag har fortfarande några riktigt grymma minnen, och det är ingenting som två unga, är mogna själar att lära sig om kärlek och glädje tillsammans. Men jag är verkligen gräva min 40-talet sexliv, och om de senaste åren är någon indikation, jag är säker på att det kommer bara att bli bättre från här.

ADVERT

Lägg till din kommentar