10 Mammor Jag Kan Inte Längre Tala Till

Som om att mamma vänner var inte tillräckligt hårt, det verkar som nyligen vad jag säger till andra kvinnor är skyldig att pissa bort henne. Internet är fylld med artiklar och instruerade mig att jag aldrig, någonsin, under några omständigheter säga vissa saker för vissa människor, eftersom de kommer att vara kränkt och är trött på upprepade gånger för att höra sådana saker från idioter som mig. Jag vill inte göra någon upprörd och jag vill ha acceptans från mina kamrater, så bara för att vara säker, jag har kommit upp med en lista av 10 mammor jag kan inte längre prata.

Vistelse på Home Moms. Låt mig börja med att säga att jag am en stay-at-home-mom, så jag vet allt om utmattning, kaos, och kaffe och vin konsumtion som behövs för att bibehålla sin mentala hälsa samtidigt som de viktigaste vaktmästare för små barn. Men jag fattar inte varför så många av oss gå off the rails om någon frågar om vad vi gör eller inte gör på hela dagen. Ibland kan jag verkligen vill be andra SAHMs hur de inte bli uttråkad gör i princip ingenting annat än ren, foder och färja barn hela dagen—eftersom det ibland är svårt för mig och jag skulle vilja dela några överlevnadstips, eller åtminstone jämför de bästa märkena av yoga byxor, konfekt, och billigt vin från Mål.

Arbetar Moms. Jag vet arbeta moms hatar när folk frågar, "Hur kan du lämna dina barn hela dagen?" Eller, "Är de extra pengar är verkligen värt det?" Eller, ännu, "Hur du faktiskt klarar av att arbeta heltid och ta hand om din familj?" Förutom, jag är uppriktigt intresserad, eftersom jag skulle älska att gå tillbaka till arbetet en dag och tanken känns överväldigande. Jag vill kunna prata med någon som faktiskt balanserar allt detta. Jag beundrar det du gör. Jag försöker inte få dig att känna skuld, men eftersom du kanske tror att jag är, jag ska hålla käften.

Gravida Mammor. Det finns inget du kan säga till en gravid kvinna som inte kommer att orsaka henne att blåsa sin stack, så när jag ser en kvinna med en baby bump vaggande mot mig, jag kör i den andra riktningen. Gud förbjude att jag kan fråga något verkligt avskyvärda som "vad som är barnets kön?" eller "har du valt ett namn ännu?" Jag vill heller inte av misstag ge oönskade råd eller glida upp och sympatiskt nämna något av min egen graviditet erfarenheter, så på sistone, om jag är i en situation där man sett att en gravid kvinna är oundviklig, jag låtsas att jag inte märker hennes mamma-jeans och svullna vrister och låtsas överraskning om hon ger upp på grund av hennes datum. Då ska jag byta ämne.

Moms för Endast Barn. Mig igen! Även om jag får frågan om jag planerar att ha fler barn (nej!) och varför jag inte gör det, jag behöver inte vända ut. Svara på en enkel fråga inte mig att känna mig som att jag måste försvara mitt val att avla bara en gång. Jag tror att dessa är giltiga frågor, och om någon dömer mig som är deras problem. Jag vill gärna veta hur andra mammor bara barn känner sig också, men jag vet bättre än att fråga. Det finns massor av anledningar till att människor har bara en unge, och vissa av dem kan vara smärtsamt, så jag undviker att prata med dessa mammor helt och hållet.

Moms för Massor av Barn. Jag fascineras av dynamiken i stora familjer, och jag tycker att det vore ganska snyggt att ha massor av barn som sprang runt, om du skulle kunna hantera dem, vilket jag inte kunde. Min vän är gravid med sitt nionde barn. Det finns så många saker jag vill fråga—hur i hela friden kan de hitta tid eller integritet för att skapa en nionde barnet när de har åtta andra som kör runt?—men det har jag inte. Varje gång jag ser en mamma med flera barn, jag undrar alltid hur hon gör det. Vilka coola historier hon måste ha, Tror jag. Men jag ler och pratar om vädret istället.

Lesbisk Moms. Jag är mycket stödjande av två-morsan (och två-pappa) familjer, men extrem terror av misstag att kränka människor, som förmodligen känner sig mer förakt och diskriminering än annan typ av förälder, gör mig försiktig med att säga för mycket av något. Detta gör mig ledsen.

Adoptiv Moms. Så mycket att vara känslig om här, jag får det. Särskilt om mamma är ensamstående eller barnet är av en annan ras. För mig, berättelser om adoption är rik och vacker, och jag vill höra dem och jag vill berätta hur hur modiga och fantastiska de är, men jag kan inte för rädslan för att göra dem att känna sig utpekad.

Moms för Multiplar. Tvillingar är cool! Jag har aldrig träffat trillingar, men jag önskar att jag kunde. Moms för multiplar har en annorlunda upplevelse och jag har en naturlig nyfikenhet om vad det är. I hemlighet ja, jag göra undrar om din tvillingar var en tillfällighet eller fertilitetsbehandling, men mitt intresse för detta är att biologi är awesome och jag älskar att höra om den mirakulösa vägar till föräldraskap som finns idag.

Särskilda Behov Moms. Behöver du hjälp, eller är nedlåtande? Jag vill veta om ditt barns situation, men du kanske känner att det är inte ditt jobb att utbilda alla. Du kan vara stolta över att ge mina dödligt, pekar och stirrar förskolebarn med en viktig lektion liv, men jag har ingen möjlighet att veta, och att fråga skulle vara bortom obekväma. Har du tillräckligt på din tallrik utan att behöva ta itu med mig, och eftersom jag kanske råkar säga fel sak, jag är riktigt nervös för att säga något alls.

Mammor Vars Barn Är Att Kasta Passar. Jag kommer aldrig att ge råd eller tala om för dig hur du ska hantera ditt barn, särskilt när de är i Tasmanska Djävulen läge. Så mycket som jag skulle älska att berätta om den stora föräldraskap bok som arbetat underverk för mig, och så mycket som jag vill att du ska veta om en fantastisk metod för att hantera vredesutbrott, jag kommer bara att vara tacksam att mina egna barn är lugnt just nu och går iväg.

Det tråkiga är att dessa är alla mammor som jag skulle älska att vara med vänner i verkliga livet. Jag önskar att oförskämd, nyfikna människor hade inte förstört samtalets konst för alla, eftersom det finns folk som mig som verkligen vill ha samband med föräldrar av alla slag. Jag har aldrig varit en för att slösa tid på småprat—jag vill få veta real personen jag talar med—men jag känner mig som chit chat är allt som finns längre. Att leva i en kultur där människor är snabba att få på fall, jag är rädd för att vara på defensiven hela tiden är det som hindrar oss från att inleda sann vänskap och dela med oss av våra unika berättelser.

Om du gillade den här artikeln, huvud på över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar