10 Lektioner Jag Hoppas Att Mina Söner Ta Bort Från Star Wars

Jag har varit en självutnämnd Star Wars nerd för de flesta av mitt liv. Min kärleksaffär med den berömda sci-fi franchise började i tredje klass. När min bästa vän fick veta att jag hade aldrig sett någon av filmerna, hon tog min Star Wars utbildning i egna händer–eller, snarare, i hennes föräldrars källare. Jag kommer fortfarande ihåg att jag satt med henne på ett par av dessa utvik flip stolar som var på modet på 90-talet, att dela en skål med popcorn som min oskuld ögon drack i det magiska i en galax långt, långt borta.

Efter de första fem minuterna av att titta på, jag var hooked. I slutet av den första filmen, jag var besatt. När vi hade avslutat hela den ursprungliga trilogin, jag hoppar fram och tillbaka mellan kuddarna i våra stolar, med hjälp av en pool minne som en provisorisk ljussabel för att öva min Jedi slåss.

Bild från Foto Studio C

Min passion för Star Wars växte tillsammans med min prepubescent kropp, och jag hade tur nog att hitta (och gifta sig med en man som delade med sig av det. I själva verket, när vi presenterades för första gången som man och hustru på vårt bröllop, vi lightsaber-kämpade för vårt sätt att huvudet bordet som "The Imperial March" smattrade i bakgrunden.

Nu, sex år efter min episka bröllop, min man och jag höjer två pojkar (nej, det gjorde vi inte ge dem alliterative "L" namn), och jag kan inte låta bli att hoppas att de växer till kärlek Star Wars så mycket som jag gör. Och samtidigt som jag självklart vill ha dem för att uppskatta underhållningsvärdet av filmerna, jag tror också det finns några viktiga lärdomar att de kan lära sig genom att titta på dem.

Så, mina kära söner, här är 10 livets lärdomar som jag hoppas att du tar dig bort från Star Wars :

1. Inte kyssa en flicka tills du har en gedigen förståelse för vem hon är som person. Även om jag är 100 procent säker på att du inte har en Rebel syster med honung-bulle hår som springer runt där ute, jag tror fortfarande inte Luke och Leia är nära-incestuösa misstag bör tas på allvar. Få känna en tjej innan du gör ut med henne. Det är bara elegant sätt att göra saker.

2. På denna not, kan det vara en bra idé att veta vem a girl ' s pappa är innan du gör ett drag. Om du inte har lust att vara Kraft-kvävdes.

3. Storlek spelar ingen roll, särskilt jämfört med visdom. Din pappa och jag både gick igenom en besvärlig, gangly steg i vår preteen år, men det hindrade inte oss från att briljera både akademiskt och vetenskapligt. Inte låta någon sätta begränsningar på vad du kan göra baserat på vad det ser ut som du kan göra.

Likaså, inte dömer andra efter deras fysiska utseende. Första gången jag såg Yoda kampen Dooku i Klonerna anfaller Jag har blåst bort. Han kan gå med käpp, men det lilla rynkiga dude ' s got mad skills, yo. (Inte rulla dina ögon—jag är upp med modern jargong. ROTFL.)

4. Hålla ditt rum rent. Ditt liv beror på det. Kom ihåg att nästan dödlig soppress scenen i Ett Nytt Hopp ? Skräp är äckligt, och alltför mycket av det kan döda dig.

5. En liten smakfull facial hår kan vara attraktivt, men inte gå överbord. Jag minns inte att jag någonsin såg Mrs Chewbacca.

6. Försök inte att vara den coola killen. När Leia bekänner sin kärlek till Han Solo i The Empire Strikes Back, Han svarar, "jag vet," och de lever lyckliga i alla sina dagar (så småningom).

Lyssna upp, pojkar: Det är en stor del av "fiction" i "science fiction". Ledsen, men spela cool som att inte tenderar att fungera i det verkliga livet. Om en tjej säger att hon älskar dig, hon har nog förväntar sig att höra det tillbaka. Förutom att Han var så cool, han slutade fryst i carbonite. Är det vad du vill?

8. Föräldrar gör misstag precis som alla andra. Förlåt dem. Darth Vader som överger sitt barn, går runt galaxy blåser skit upp och kotletter hans sons hand av. Lukas fortfarande förlåter honom i slutet av Return of the Jedi . Så om mamman glömmer att tvätta din favorit par basket shorts kvällen innan du vill ha dem, för att skära henne lite slack, okej?

8. Ditt sinne är det mest kraftfulla verktyg du har. Visst, Jedi har spiffy lightsabers, men de använder den Kraft som styrs av makt i sina sinnen—för att använda dem på ett effektivt sätt.

9. Att vara självsäker, men inte kaxig. I den första Star Wars film, Lukas blåser upp en TIE fighter, och Han (lite ironiskt) säger till honom: "Bra, kid. Bli inte kaxig."

Tro på dig själv, men låt inte några framgångar vända dig till en arrogant idiot. Kanske om Lukas hade varit lite mer ödmjuk tidigt, han skulle inte ha fått sin hand hackad av.

10. Kamp och nederlag verkligen kan gör dig starkare. I Ett Nytt Hopp, Obi-Wan säger, "Du kan inte vinna, Darth. Slå ner mig, och jag kommer att bli mer kraftfull än du kan föreställa dig." Och han gör det, som en spöklik ande-sak. Du kan inte döda en ande .

Det kanske inte verkar som det i de stunder omedelbart efter att du har fallit—efter att du har förlorat ett spel, inte ett test, eller gjort ett misstag i någon kapacitet—men när du ska plocka dig tillbaka upp, det gör dig mer motståndskraftig.

Bonus Lektion:

Star Wars är i grund och botten den största filmen saga som någonsin skapats. Och det faktum att din mamma älskar det så mycket kostar inte att göra henne till en total loser.

(Shut up, nej, det gör det inte.)

Och naturligtvis, må Kraften vara med dig. Alltid.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar