10 Trender Från 80-talet som jag Älskade (Och Hatade)

Född i början av 70-talet tillbringade jag mina mest formativa år på 1980-talet. Medan de var mina torterade tonåring år, 80-talet var stor! Jag älskade den töntiga filmer och musik. I augusti 1981 var jag som klistrad framför teven som MTV premiär. Då, allt de gjorde var att spela musik och videor. Jag kunde inte få nog.

Delvis på grund av MTV, vi fick uppleva varje trend som pågår i världen bara genom att titta på vår favorit filmer. Från den sida hästsvans till jelly skor till fallskärm byxor, de var alla på tv 24/7 för vår njutning.

Det finns en hel del av mode trender från 80-talet som inte skulle fungera idag, men det finns också några som jag skulle älska att se komma tillbaka. Här är de—mycket dåligt och exceptionella—att stå ut:

1. Ja till Långt Hår för Män

Även om jag älskar min man kort hår, det verkar som om alla män antingen bära sitt hår kort eller rakat längre. Vad har hänt med den långa lockar på män som Jon Bon Jovi, Slash och Andre Comeau från MTV: s första säsong på Den Verkliga Världen (ja, det var 90-talet, men hans hår var utmärkt).

2. Ingen Råtta Svans och Mullets

Jag skakade mulle en gång i tiden. Naturligtvis, det var inte kallad mulle som när jag fick den–det var "bi-nivå" cut härma utseendet av Olivia Newton-John i sin "Fysiska" video. Men att titta kom och dog snabbt. Idag, om jag ser någon med en mulle, mycket mindre en råtta svans, får jag lust att dra ut en sax och klippa bort dem.

3. Ja Knuten Byxor

Som tonåring att jag skulle vakna upp till skolan och klä på mig. Innan jag skulle lämna huset, jag skulle se till att jag gjorde den speciell rulle på muddar av mina jeans för att göra dem ser cool ut. Då plötsligt, utan förvarning, folk slutade knöt sina byxben. Jag har saknat det ända sedan dess.

4. Nej till Träningsoveraller

Varför var dessa någonsin en sak? Jag tyckte inte om dem på 80-talet, och har fortfarande inte gillar dem nu. De blev särskilt populärt med moms. Jag föredrar yoga byxor—tack så mycket.

5. Ja Bombplan Jackor

Du såg alltid coolt klädd i en bomberjacka. Jag har aldrig haft en, men jag ville ha en. Det gör jag fortfarande.

6. Nej till axelvaddar

Axelvaddar uppfanns för att göra kvinnor ser mer maskulin i kostym. Plötsligt så var de i varje plagg du köpte, från shirts till jackor. Jag var okej med denna trend för ungefär ett år innan jag började skära kuddar av mina kläder. Jag märkte nyligen, denna trend är på väg tillbaka. Snälla, säg bara inga !

7. Ja Spiral Permanenter

Innan college, jag hade vågor i mitt hår, men inte mycket curl. Jag fick permanenter varje så ofta för att hjälpa mig att kontrollera min våg. I slutet av 80-talet, den mest populära (och dyra) perm att få var spiralen perm. Jag tycker fortfarande att spiralen perm lockar såg bra ut, och jag skulle älska att se denna trend kommer tillbaka. Jag börjar bli trött på att bara se rakt hår.

8. Nej till Sidan Ponytails

Den enda gången en sida hästsvans som är bra är när det är om ett barn som är yngre än 10—fan, kanske yngre än 8. De ser särskilt dumt på vuxna, något jag visade när min 4-åriga insisterade jag bär en.

9. Ja till Penny Loafers

Jag bodde i penny loafers! De är en klassisk sko som bör aldrig går ur stil.

10. Nej till Puffy-Shirts

Oh boy. Puffy, lacy och rynkad shirts var i ropet på... män ! De såg bra ut på rock stjärnor, men inte bra på någon annan. Då kvinnor bar bågar på deras toppar. Jag är glad att denna trend är borta, och jag hoppas att det aldrig kommer tillbaka.

Dessa är bara en handfull av trender från 80-talet som jag inte kan glömma. Vilka trender har du hatar? Vilka trender tycker du önskar skulle komma tillbaka?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar