10 Saker att Förvänta sig Från Moderskap

Så långt som föräldraskap resor gå, min är fortfarande i sin barn stadier, bokstavligt och bildligt – tre år och räknar. Jag vet att jag har många år framför mig, där jag kommer utan tvekan att lära dig mer än jag någonsin bargained för. Men även i tre korta år av ofullkomliga föräldraskap, dessa 10 sanningar kommer tillbaka till mig...

1. Du kommer att känna dig skyldig. Oavsett vad du väljer att göra – amma eller flaska mata, sova, träna eller inte, gå tillbaka till jobbet eller stanna hemma – du kommer att känna dig skyldig en stor del av tiden. Du kommer att ifrågasätta dina val, för andra människor, vare sig högt eller i deras sinnen, vilket i sin tur gör att du känner dig skyldig. Jag har lärt mig att acceptera mina val, oavsett om de är "rätt" eller "fel", de är de val som görs för bra för mina barn, för vår familj. Skuld kommer med territoriet, det får jag nu.

2. Du kommer att bli arg . Ilska – en farlig, fruktansvärd känsla, speciellt när det är riktat mot dina barn, din make, och dig själv. Du kommer också att upptäcka att du kan bli arg på fullständiga främlingar, till exempel att otåliga förare som skär du av. Eller damen framför dig vid kassadisken i affären, för att den går för långsamt. Personligen, när jag befinner mig på en kort stubin, det beror på att jag är trött. Trötthet gör inte du förespråkar. Jag kan inte ge dig råd om hur man klämma in mer ner tid eller sova, jag kan bara berätta för dig att du bör.

3. Du kommer att känna sig inkompetenta. När jag hade Apa, jag kände mig som en bumbling idiot hela tiden, och hälften väntat att någon ska komma och knacka på min dörr för att berätta för mig att ge min son tillbaka, eftersom jag gjorde en så fruktansvärt jobb som sin mamma. Tre år på, jag vet jag är inte så hemskt. Men jag har stunder av upplevd inkompetens. Oavsett hur många klappar på ryggen ger jag mig själv, jag känner fortfarande på det här sättet.

4. Du kommer att få konkurrenskraftiga. När du har vänner och släktingar som har barn i samma ålder, glöm att försöka undvika konkurrenskraft. Ja, du kan säga, men jag behöver inte skryta! Men du är tyst nöjd när du ta reda på din dotter gick vägen innan din bästa väns son, eller att din pojke fått högre på hans engelska test än din bästa väns barn. Det är oundvikligt.

5. Du kommer att vara bitter (ibland.) Om jag sa att jag inte tycker om min tid pre-barn, och hur bekymmerslöst och kul var det då, jag skulle ljuga. Jag skulle också ljuga om jag sa att jag är helt 100% inte långsint. Ibland är jag. Jag ogillar att jag har lite tid för mig själv. Jag ogillar att jag har knappt sovit sedan 2009. Ibland. Bara ibland. Det gör jag inte men beklagar att ha barn.

6. Du kommer att vara glada. Jag ångrar inte att de har barn – hur kunde jag? Varje dag, de gör mig glad. Även genom utmaningar, det finns mycket att vara glad för. Leenden, kramar, hålla handen, att bara vara med varandra, att vara familj – ren glädje.

7. Du kommer att vara mer tacksamma. När du blir förälder, du uppskattar dina föräldrar mer (upp med händerna, om du har funderat på att ringa din mamma för att be om ursäkt och tacka henne) . Du uppskattar din make / maka mer. Du uppskatta dig själv mer. Du uppskatta de extra 10 minuter får du, oavsett tid på dygnet. Du uppskattar eller en hel del mer. Om du är förälder, du vet vad jag menar.

8. Du kommer att vara klokare. Du kommer att lära dig att välja dina strider. Du kommer att lära dig när du ska ge upp, och när inte. Du kommer att lära sig att kärlek är djup. Du kommer att lära dig att rädslor finns i överflöd i varje hörn och det är knappt man kan göra åt det. Du kommer att lära dig att ditt hjärta är så mycket större än du trodde var möjligt. Du kommer att veta att du har det i dig för att kämpa för ditt barn.

9. Du kommer att bli förödmjukad. Föräldraskap är en verkligt ödmjuk upplevelse. Jag trodde att jag visste allt, kunde göra allt. Jag vet nu, som jag inte och jag kan inte, och det är okej.

10. Du kommer att bli älskad. Mina barns kärlek är ren. När jag ser in i deras ögon när de sätter sina knubbiga händer runt mig, allt som finns är kärlek. Och det är allt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar