De 10 Budorden För Samåkning

När du tror att "förorts-mamma," du kanske bild av en kvinna som bär Lululemon byxor bär på en resa kaffekopp och kör en minibuss så att hon kan sparka röv på bilpool. Mig, jag försöker byta ut ur träningspass byxor vid lunchtid, men det gör jag se till att jag stopp på Dunkin Donuts mitten av eftermiddagen och jag har varit i en hel del carpools (men jag kör en SUV—att bara säga!).

Min första bilpool upplevelse var när min äldsta dotter var i förskolan. En annan kvinna som arbetade heltid. Hon letade efter en bilpool där hon kunde köra barnen till skolan och att någon annan skulle hantera pickup vid middagstid. Arrangemanget verkade som en win-win för oss båda. Jag vill inte bunta ihop mitt lilla barn för att köra min dotter till skolan på morgonen, och den andra kvinnan inte skulle behöva lämna sitt kontor mitt på dagen för att hämta hem dottern.

Men bilpool visade sig vara en förlust för oss båda. Min dotter var sur på morgonen. Många dagar hon skulle kasta ett utbrott och inte vill komma in i den andra kvinnans bil. Detta skulle leda till att den andra morsan att betona att hon skulle bli sen till jobbet. Då min dotter blev sjuk med influensa i tre veckor och den andra kvinnan var kvar klättra för åkning. Jag hittade samåkning mer stressande än att göra drop-off på mig själv, så jag sa till henne att jag bara skulle ta hem dottern. I slutändan, hon kände sig skyldig till att inte dra henne i vikt, och i slutet av året, vi kom överens om att inte bilpool igen.

Sedan dess har jag varit engagerad i många carpools. När carpools arbete, de kan vara fantastiskt—bra för dig, bra för dina barn, och även bra för miljön. Men en dålig bilpool är värre än ingen bilpool på alla. Efter 18 år, jag tror jag har listat ut det, så här är de 10 budorden för samåkning:

1. Du Skall Göra Måste vara Kända i Förväg

Det bästa carpools har föräldrar med ömsesidigt behov och liknande scheman. Om en person har behov av en bilpool och den andra bara vill ha en för bekvämlighet, det är kanske inte den bästa match.

2. Du Skall Inte Be för en Bilpool Om Vad Man Egentligen vill Är att en Chaufför

Förra året, en kvinna som frågade mig om jag ville bilpool för ett idrottslag båda våra barn var på. När praktiken schemat kom ut varje vecka, hon skulle informera mig om att hennes barn behövde skjuts till varje träning och det fanns inga dagar hon kunde köra på grund av arbete åtaganden. På allvar? Om du behöver en åktur och kan aldrig köra, det kallas för en bil, inte en bilpool. Jag är glad att kunna hjälpa till om jag kan, men snälla, vara uppriktig om vad du letar efter.

3. Du Skall Inte Gå I Långa Detalj om Skälen till Varför Man Inte kan Köra

Om du behöver byta dagar till bilpool eller inte kan driva en vecka, jag får det. Saker att hända. Barnen blir sjuka, möten får omlagda, etc. Låt oss gemensamt komma överens om att vi litar på varandra. Om du säger att du inte kan köra bil, jag tror dig. Ska du inte starta i en tvättservice lista över dina ärenden, frivilliga insatser, kids' scheman eller arbete middagar. Du hade mig på "jag kan inte köra bil i morgon" så det är bara att stoppa det. Om jag kan köra, jag kommer. Jag kommer inte att basera mina beslut på om jag kan köra på vikten av andra åtaganden. Om vi båda säger att vi inte kan köra, då kan vi gå in i en medryckande spel ", Vars Liv Är Livligare?" och se vem som behöver shut up and drive.

4. Du Skall Vara På Tiden

En tuta är protokollet; två är att få på mina nerver. Mitt barn kan sms: a ditt barn från bilen som vi är "här", men om han behöver gå ut och ringa i en klocka, som är en deal breaker. "Ready to go" som innebär att urinblåsan töms, skor bundna, päls på, och all utrustning du behöver är i hand.

Samma är sant för föraren. Att vara på tiden eller lite för tidigt. Ibland sen kan inte bli hjälpt men kroniskt sen gör en bilpool mer stressade och mindre bra.

5. Du Skall Berätta för Sina Barn att Vara Artig

Jag säger till mina barn hela tiden, föraren gör dig en tjänst och gör mig en tjänst. Hon tar sig tid för henne att dag för att ta dig någonstans du behöver för att vara. När ditt barn blir i bilen, han behöver för att säga hej och omedelbart spänne upp (starta inte att skicka sms eller spela spel på telefonen). När han kliver ur bilen, han behöver för att ta allt han tog. Ingenting är grosser för bilpool förare än att hitta godispapper, halvt berusad juice kartonger, tomma eller yoghurt kartonger efter en lång spelet av "Vad Fan Är det Som Luktar i Bilen?" Och när ditt barn kliver ur bilen, måste han kunna säga, "Tack för att du driver mig."

6. Du Skall Inte Flake

Planer ändras och olyckor händer. Men inte varje schema förändring är en nödsituation. Säg inte att du inte kan köra 20 minuter innan du startar bilpool om du inte har en real akut. Andra människor litar på dig och, ja, prata bakom din rygg om din icke-akuta avbokningar som orsakar dem att förvränga för en åktur. Du vill inte få ett rykte som "carpoola non grata."

7. Du Skall Bara hålla sig till en Bilpool Om Man Vill

En av mina vänner hatar att samåka. Det bara inte fungerar för henne och hon blir stressad när någon ber henne att gå med en. Du behöver inte bilpool bara för att man bor i förorten och köra en stor bil. Carpools bör göra ditt liv enklare, inte svårare. Bara säga nej—det är OK. Backade ut halvårsskiftet eller halva säsongen är ruder än att säga nej i början.

8. Du Skall Göra Bilpoolen Bekvämt

Jag har haft en framgångsrik carpools med två, tre, fyra och min sits max fem. Större carpools betyda att det är din tur att köra så ofta. Men det kan också betyda att köra överallt plocka upp och släppa ut så många barn, så det är en trade-off. Hela idén med en bilpool är att göra livet lättare. Fundera på vad som verkligen fungerar för dig innan du godkänner.

9. Du Skall Förklara för Sina Barn Att en Bilpool Är en vuxen Sak

Jag kommer inte att samåka med någon vars barn är direkta betyder för mig, men jag kommer samåka med barn som bor i närheten, men är inte BFFs med mitt barn. Det är inte en playdate—det är en bilpool. Som sagt, alla barnen i bilen måste vara respektfull av en annan. Samåkning är en lektion i gott uppförande för dina barn. Låt dem inte lämna en person ut av samtalet eller prata om parterna att alla i bilen är inte inbjuden till. Ingripa i diskussioner bara om du hör något olämpligt, oförskämd eller sårande. Annars, håll tyst och lyssna. Kör bilpool är ett bra sätt att vara en fluga på väggen för att ditt barns samspel med kamrater. Förra veckan lyssnade jag på tre preteen pojkar diskuteras i detalj plotline av tv-show Riket —roliga saker!

10. Du Skall Vara Organiserad och Kommunicera

Jag antar att du—den person som organiserade samåker med mig—kör. Om din make eller barnvakt eller mamma kommer att göra det körning, låt mig veta. Jag vill att mina barn ska veta vem han är blir i bilen med. Om du kör 10 minuter sen, berätta för hela gruppen. Se till att du har hem-och cell nummer för varje förälder och barn i bilpool i händelse av nödsituationer. Bekräfta vem som kör och vem som kommer varje vecka för att undvika förvirring.

Ett sista tillägg till bud samåkning—kör säkert! Du är drivande andras barn och det är ett ansvar. Inte hastighet eller sms: a samtidigt som man kör. Att vara en förebild för den dyrbara lasten i din minibuss.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar