10 Komfort Livsmedel Varje Gen Xer I Hemlighet Längtar

När jag växte upp, ingen brydde sig så mycket om vad barnen åt. Förutom att en familj i deras hus luktade som vitaminer, och de såg ingenting men PBS. Min mamma kallade dem " hälso-och nötter ," sade att de var konstiga, och fortsatte att ge mig fyra Wien Fingrar och ett högt glas av persika Hi-C rätt ut i den stora, metall kan, för lunch, precis som alla andra mamma.

Nu är vår mat är alla gluten-fri, rättvis handel, biodynamiskt (som är som extra ekologiska och kanske också magisk), Paleo, low-carb och grönt. Jag tittar ofta tillbaka längtansfullt och längtar efter de dagar när den Romerska Måltid med bröd och Seg granola barer var allvarliga hälsoeffekter av livsmedel. Innan tyranni grönkål och förtryck av kombucha, innan quinoa regimen tog över, jag brukade äta några ganska skrämmande saker (åtminstone med dagens mått), men, pojke, var de läckra.

Här är de 10 största komfort livsmedel som jag minns från min sorglös barndom:

Darren K. Fisher / Shutterstock

1. Franska Bröd Pizza

När Mamma drog orange-röd låda ur frysen, det var en anledning till att fira i vårt hus. Alla smaker var bra, men en med pepperoni, korv och paprika var överlägset bäst. Min syster och jag ansåg att franska bröd pizza överlägsen även till leverans, och vi brukade läkare upp dem med extra mozzarella, italiensk krydda och "skakig ost", som var parmesan i det gröna kan, som vi också haft på vår Kock Boyardee nötkött ravioli.

Drake ' s

2. Ring Dings

Jag fick en av dessa folie förpackade skivor av glada, chocolately, grädde fylld av lycka i min lunch väska varje dag. Om jag åt så mycket som hälften en Ring Ding varje dag nu, jag skulle få minst 30 kilo och behöver ett recept för Metformin, men som ett barn, jag skulle springa bort dessa kalorier på rasterna, inga problem.

Tipanate Hemnarakorn / Shutterstock

3. Ramen Nudlar

Efter överdoser på ramen under min fattiga tidiga 20-talet, jag svor att aldrig mer äta dessa natrium bomber igen, men något som kom över mig den senaste tiden och jag gav dem en annan gå. Jag gjorde det, trots allt, äta en förpackning med orientalisk smak Upp Ramen varje dag mellan 7 th och 11 th grader, utan uppenbara negativa effekterna. Åh min gud, ramen nudlar är ännu bättre ut än du minns, med en smak som bäst beskrivs som bruna, salta och lov. Slänga i en näve frysta ärtor så att du kan låtsas att detta är bra för dig, och låt deliciousness ta dig tillbaka i tiden till den tid då ingen oroade sig för sitt blodtryck eller njurfunktion.

Kraft Foods

4. Bearbetade Amerikansk Ost Livsmedel

Lägg bort tryffel Taleggio för en sekund och påminna dig själv om en tid, för länge, länge sedan när osten kom i en spray kan och inte behöver kylning. Vi hade Cheez Whiz, Velveeta och Kraft Amerikanska singlar som är individuellt förpackade i en tunn plastfilm. Hur bra var vår barndom grillad ost? Tänk på nachos som vi doppade i mikrad burk salsa con queso som bar inga likheter med äkta Mexikansk mat. Jag har haft min del av fina Brie och manchego-ost som vuxit upp, och de är OK, men ibland är jag bara vilja kunna spruta en ost smiley på Ritz cracker och kallar det en dag.

Smuckers

5. Magic Skalet

Hur kunde jag glömma det här? Ringla den över din glass, och det på ett mirakulöst sätt bildar ett krispigt, choklad skal, som mystifierade var och en av oss som barn. Visste du att de fortfarande gör det? Och att det kommer i massor av olika smaker? Ännu bättre, var du medveten om att den "magiska" av skalet kommer från ingen mindre än kokosolja? Tillbaka på 80-talet, hade vi ingen aning om att kokosolja var en mirakelkur-alla för det mesta. Det innebär att Magic Skal är ett stort hälso-och mat—också för chokladen har anti-oxidanter. Varför är du inte i butiken för att köpa det just nu?

6. Kyckling Potten Cirkel

Gör mig en tjänst och bespara mig smördeg, grädde velouté, färsk timjan och kantareller. Ingen av dessa saker hör hemma i en kyckling potten cirkel någonsin . En kyckling potten cirkel måste komma frysta i lite metall pan. Det borde ha ljust gul sås, ärtor, tärnade morötter och en perfekt och jämn kuber av ett oidentifierbart fågel-liknande substans. Det bör vara både en övre och en nedre skorpa. Det handlar om jordskorpan ändå.

Nestle

7. Nejlika Omedelbar Frukost

Jag bara talar om choklad malt smak. Jag kastade ut vanilj och jordgubb dem i olika paket, för varför skulle jag ens försöka dem efter provsmakning perfektion av choklad malt? Bara Nestle Quik kommer i närheten. Pro-tips här: Strö över Strawberry Quik pulver på din vaniljglass och tacka mig senare.

CSC Varumärken LP

8. Swanson Turkiet Middag

Du kunde ha Thanksgiving när du ville, även i mitten av juli, så länge som din mamma skulle köpa den åt dig (som hon vanligtvis skulle på hennes flickor nätter, när hon skulle pigga upp henne perm, sätta på hennes skal passar och gå ut och dansa att Billy Ocean och Steve Winwood på Holiday Inn bar). Du älskade också stekt kyckling middag med potatismos, smörad majs, och brownie, men turkiet hade de bättre dessert. Ingen visste exakt vad det var, men det verkade vara någon form av apple cranberry att falla sönder, och det var tydligt bakade av änglar.

ImRemembering.kom

9. Värdinna Frukt Pajer

Jag fick dessa i min lunch för skolutflykter bara. Fråga mig inte varför. 80-talet föräldrar var inte så logiskt, men jag kan säga er en sak: En Hostess Fruit Pie säker gjort touring state capitol building mycket mer spännande. Jag var allt om cherry, men det var verkligen inte en dålig smak, inte ens citron. Frukt Paj Magikern visste vad han gjorde (men allvarligt, i värsta maskot någonsin, har jag rätt?). Nära andra till Värdinnan pajer? Den ursprungliga, friterad äppelpajer från McDonald ' s med smält fyllning och fet bubblig skorpa.

Ruiz Livsmedel

10. Frysta Burritos

Om du inte följer instruktionerna exakt (något om en våt pappershandduk), dessa skulle inte tillagas jämnt. Ändarna skulle bli så torrt och hårt som du kan rip off på konsoler av din tandställning, men mittbiten var mjuka och fyllda med en härlig taco-smaksatt sekret som gjorde det hela värt besväret. Dessa var ännu bättre toppad med de ovan nämnda behandlas salsa con queso.

Våra matvanor har förändrats mycket under de senaste 30 åren, och definitivt till det bättre när det gäller vår hälsa är berörda. Min dotter kommer aldrig att veta vad det är att ha en chokladkaka i hennes matlåda varje dag, och jag är ganska säker på att hon inte skulle äta en TV middag om hennes liv hängde på det, men då och då är det kul att minnas och presentera våra barn till en retro-stil behandla från vår barndom. Jag kan bara överraska henne med en kyckling potten cirkel eller franska bröd pizza kväll. Jag ser inte skada i enstaka frukt paj, heller. Åh, och oroa dig inte—det är en ny flaska Magic Skalet sitter i mitt skåp just nu. Du vet, för speciella tillfällen.

ADVERT

Lägg till din kommentar