10 80-talet Facklitteratur Visar För Barn Som Är Bättre Än Allt På Idag

Det är sommar, vilket innebär att det enda på TV är America ' s Got Talent som jag är säker på är en fin visa, men låt oss alla komma överens om att det egentligen inte betraktas som hög kvalitet facklitteratur och programmering. Vi har varit återbesök några av våra favoritprogram från vår barndom nyligen, och jag har börjat längta efter alla dessa konstiga barn-centrerad facklitteratur visar vi brukade älska, den bisarra olika shower och tävlingsprogram och utbildningsprogram som spelade faktiska barn gör faktiskt kid saker. Du vet, det visar att vi älskade, eftersom de kände sig vuxen-de var inte Looney Tunes —men avsikten var bara för oss.

1. Electric Company

Den skriker "HEY YOU GUYS!" betydde solen var på väg ner, och jag kunde känna lukten middag matlagning och det var dags att bosätta sig framför TV: n för Electric Company . Det var tänkt att vara ett pedagogiskt visa för barn som hade växt upp på Sesame Street, och till sin kredit jag aldrig upptäckt att showen var att lära mig något. Jag älskade att det fanns faktiska barn på showen och att det fanns låtar—som den fantastiska man som lärde mig hur man vänder ett adjektiv till ett adverb —som jag fortfarande sjunga för mig själv i privata stunder.

2. Zooma

Som öppningen till Jesus Christ Superstar , så mycket som jag älskade Zooma, det typ av skrämde vettet ur mig. Dem samtidigt häftig och läskig förtexterna var så konstig och 70-talet, men det var barnen som jag sjunger och dansar så varför skulle inte jag "zoom-zoom-zoom-zoom", tillsammans med dem? Som alla geniala PBS visar i denna tid, framhöll lärande genom spel, absolut och sång. Jag tyckte att det är förvirrande att barn bar alla randiga tröjor, som jag hade lärt mig att umgås med fångar i tecknad film.

Zooma var showen som lärde mig låten "Katten Kom Tillbaka" som är så bizarro och mindre-skrivit—att titta på det nu känner jag en djup känsla av rädsla, även jag inser varför det som var tilltalande för barn som mig på den tiden.

3. Barnen Ingår

Varför var jag inte tillåten att vara ett normalt barn som också utförs i ett rockband? Barnen Ingår visade för mig att det var möjligt, och det kändes fruktansvärt orättvist att jag var tvungen att nöja mig med att spela andra stol klarinett. Jag ville vara Stacy Ferguson så dåligt och något jag förstod inte förrän nu att HON BLEV FERGIE FRÅN BLACK EYED PEAS. Naturligtvis, den coolaste medlem i bandet var Marta Marrero, som växte upp till att vara en one-hit wonder Martika, hon "Toy Soldiers" fame.

4. 3-2-1 Kontakt

Allt jag visste om vetenskap som ett litet barn, lärde jag mig från National Geographic Världen tidningen och 3-2-1 Kontakt . Visa lärt oss om ljusets brytning. Det lärde oss om ytspänning med bubblor. På något sätt lyckades det att göra vetenskap cool länge innan jag skulle tända en bunsenbrännare i skolan. Tema sång utlovas ett mer äventyr genom övertygande experiment, och det är precis vad 3-2-1 Kontakt erbjuds.

5. The Bloodhound Gang

En show i en visa om 3-2-1 Kontakt , The Bloodhound Gang dagens riktiga barn att lösa mysterier. Jag älskade det lika mycket som jag älskade Encyclopedia Brun böcker—tittare fick spela Nancy Drew och försöka sleuth ut den lösning som riktiga detektiver. Historien var en följetong, och fortsätter från avsnitt till avsnitt, vilket var ett smart drag av skaparna för att hålla oss tuning i. (Detta är en liten bonus, inte riktigt en facklitteratur visa men jag var tvungen att ta med det.)

6. Barn Är Människor Också

Det hade inte slagit mig att barn inte var människor tills namnet på denna show lärt mig att min personlighet var i fråga. En varieté vars värden hade den tjockaste hår jag någonsin sett, det innehöll kändis intervjuer och en Q&A segment där barnen i publiken fick ställa stjärnor frågor. Jag var döende för att vara med i publiken för Barn Är Människor Också .

7. Du Kan inte Göra Det På Tv

Jag var tvungen att ta med denna show, även om jag hatade det. Jag älskade de segment som bara innehöll riktiga barn agerar som barn, men Du Kan inte Göra Det på Tv var mest skisser som barnen var på något sätt straffas av sina föräldrar eller rektorn eller någon annan auktoritet. Det var en återkommande sketch av ett barn i fängelse, som fortfarande ger mig mardrömmar. Ja, det är där Alanis fick henne att börja, men det är också den visa, som har infört möjlighet att få vatten eller grönt slem dumpad på dig från himlen, som också var ganska upprörande.

8. Mr Wizard ' s Värld

Steg åt sidan, Bill Nye. Mr Wizard (Don Herbert) var OG vetenskap kille. Jag har alltid önskat min lärare var så tålmodig som Mr Wizard—då kanske jag skulle inte ha gråtit mig igenom fysik och slutade med en korrigerande klass som heter "Hur det Fungerar" i college för att tillfredsställa den vetenskap krav.

9. Dubbel Vågar

Ett spel som var helt avsedda för barn, Dubbel Vågar var så fantasifulla, smart, spännande—det är helt uppfyllda varje barnens fantasi ideal vad himlen kan vara. Det hade en hinderbana som gillar spelet Råttfälla men i naturlig storlek, och berömt sig av att vara slarvig och stökig. Vem vill inte gå ner en bild och landar i en hög med vispad grädde? "Det Messiest Minut på Tv" också var den bästa minut.

10. Reading Rainbow

Reading Rainbow var en nördig barnens paradis. LeVar Burton ' s idé om en bra tid att utforska det lokala biblioteket, som var min. Varje show avslutades med riktiga barn—fans av showen—läser deras bok recensioner. Som inte, när slogging igenom en annan bok, önskar att de fick utföra deras live på Reading Rainbow ? OK, jag kanske var den enda.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar