10 80-talet Läppbalsam Vi Helt Vill Vi Hade Idag

Jag kan vara något makeup-tokig nu, men när jag gick i grundskolan var jag en studie i låga underhållskostnader. I själva verket är min diet bestod av en noggrann tillämpning av just ett produkten: läppbalsam. Även om vi inte riktigt kalla det "balsam" då vi var mindre oroade med fuktgivande effekter av saker och verkligen mer berörda med smak. 80-talet var en läpp-produkt extravaganza, en artificiellt smaksatt vax fest bookended av cherry Lypsyl och Revlon Silver City Rosa. I mellan var regnbågen paket och fruktig utstryk och status-symbol roller bollar som varje ung tjej ringer kort.

1. Bonne Bell Lip Smacker

Vad fick oss att tänka att mint och var cherry ex med hänvisning smaker? Nu min äldre syster fick sin Strawberry Lip Smacker, jag blev besatt. Bonne Bell hade våra nummer: Inte bara Lip Smackers komma i de mest upprörande frukt smaker (som inte prova att äta dem på ett eller annat?) men de gjorde ett bättre genom att skapa godis—och läsk—smaker också. Dr Pepper. Orange Crush. Även Bra & Gott en förvärvad smak om det någonsin fanns en (och du kan vara säker på att jag inte bara fått men sparas och lorded och jublat över). Jag skulle ge en lönecheck är värt Nars läppstift för att få mina vantar på en Tootsie Roll Lip Smacker just nu.

2. Lip Smacker Halsband

Det enda som är bättre än en Lip Smacker var en jätte Lip Smacker på en sladd som du kan bära runt din hals som effing badass du var. Ja, det är rätt, haters, jag är så allvarliga om awesome lip care har jag fått min Tuggummi Lip Smacker runt min hals. Jag bär det som tillbehör så är det alltid precis där jag behöver det för flera reapplications under fotbollsträning och Brownies-och kanske jag till och med bära den på natten för att klä upp min Lanz flanell pyjamas.

3. The Body Shops Lip Balm

Om det var en smak som annat än "Kiwi" för The Body Shop ' s flaggskepp läppbalsam, jag brydde mig inte om att veta om det. Jag hade bara lärt mig vad en kiwi var, och det var den mest exotiska och läckra frukt jag kunde föreställa mig. The Body Shop började verkligen den "lilla tub som du håller din smutsiga finger i" trend för mig. Jag försökte Aprikos när jag sprang ut med Kiwi, och det var OK, men inget fick mig att känna mig mer som en vuxen än slathering en del av denna fet grön nektar och med det kommer ut klart och blankt på mina läppar.

4. Kissing Koolers

Förpackningen för Maybelline ' s Kissing Koolers (extra-kool med de dubbla Ks) påminde mig om dem cherry-cream Livräddare klubbor som var så läckra att jag skulle hålla en i ca sex månader, med noggrann slickar och sedan omvandling allt klibbigt och äckligt i sin plast omslag. Kissing Koolers hade så mycket att gå för dem: den vackra förpackningen (den lilla pop-up top), smaker (vattenmelon!) och det bästa av allt: namn. Y ou var klädd i en produkt med "puss" i namnet, som innebar att du var en person som kan mycket väl vara kyssa någon när som helst, utan hänsyn till det faktum att du var 9.

5. Byn Lip Lickers

När jag upptäckte Vattenmelon Lip Lickers, jag var förstört för de flesta andra läppbalsam. Det var så kladdig och underbar, en rosa bricka med goopy glans som blev nästan flytande när det var kvar på baksätet av bilen i sommar solen. Jag kommer fortfarande ihåg känslan av att glida öppna tenn med min tumme, den uppseendeväckande lukt som fick folk att se mitt sätt att se vem som kan tänkas luktar starkt av falska frukt.

6. Naturistics Glossy Lip Balm

Innan Bath & Body Works gjort bilder av den faktiska frukt smak på förpackningen vardagliga, Naturistics stal mitt hjärta med bilder av lime och—var att mango?—på deras lip balm förpackning. Samma genier gjort en botanisk ritning-illustrerad mint linje som jag gillade att byta under vintermånaderna. Namnet "Naturistics" var oerhört tekniskt klingande, som jag älskade—jag skulle inte ha brytt sig om "naken i vår härliga natur" var bevis för att vissa slug marknadsföring eftersom produkten var naturligt- istic men kanske inte helt naturlig.

7. Carmex

Carmex användare var inte bråkade med. Ingen frukt smaker för dem—även Blistex var en barnlek för dem. Carmex såg ut och luktade som om det kom från en 19th-talet apothecary shop. Det är den typ av produkt som folk försökte när de var 13 år och fortfarande använder i dag. Även om jag inte har den blekaste aning om varför de trodde att detta var en överlägsen produkt till en Orange Crush Lip Smacker.

8. Kissing Dryck

En annan produkt för kissers bland oss! Cherry Smash? Inte misstycker om jag göra stå framför spegeln och rulla lite boll över mina läppar tillämpa päls efter kyssvänliga päls!

9. Candy Kisses

Någon försökte tala om för mig att dessa är från 90-talet, så tekniskt sett inte av '80-talet produkt, men en balsam skatt ändå. Dessa små burkar var en uppenbarelse, och mint choklad var en smak som jag aldrig drömt att jag skulle få uppleva utanför en Baskin-Robbins.

10. Zinka

Åh jag vet vad du tänker: Det hette Zinka Nosecoat —det var inte ett lip balm utan snarare en neon-färgade solskyddskräm du sätter på din näsa eller målade på kinderna! Tja, cool kids var klädd som en skyddande läppbalsam som inte bara höll ut strålar men det är tillåtet för dig att se groteskt radioaktivt vid poolen, en fluorescerande gul leende som var lika delar varmt livräddare och weirdo femte-klassare, en balans som jag fortfarande försöker slå i mitt vuxna liv.

ADVERT

Lägg till din kommentar